Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to moc na horor ani nevypadá. Máme tu náhle osiřelé sourozence, z nichž jeden je dobře vypadající bruneta Briana Evigan a druhý je její mladší, autistický bráška. A pak je zde jejich nevlastní otec a parchant v jedné osobě, co sprovodil jejich matku kvůli tučné pojistce ze světa a za tyhle peníze si pořídil agresivního tygra z cirkusu, který záhy uteče z klece a začne v domě sourozence ohrožovat na životě. A protože je dům kvůli blížícímu se hurikánu zabedněn, mobily ani internet nefungují a otec někde nasává, není tím pádem z domu úniku a zběsilá naháněčka s tygrem v hlavní roli může začít. Je dobře, že po všech těch nadpřirozených monstrech a šílených zabijácích, je zde zase jeden film o reálné hrozbě, která tentokrát pochází ze zvířecí říše. Natáčelo se se skutečnými tygry, a to konkrétně se třemi a film nevypadá úplně nerealisticky, ačkoliv nedokážu přesně posoudit chování tygra v takovéto vypjaté situaci, protože na to nejsem odborník, ale měl jsem pocit, že tady nebyly žádné do očí bijící logické lapsy (tedy jeden výrazný tam byl, a to scéna, kdy tygr jakoby úmyslně rozšlápne mobil, který hrdince vypadl na zem) a režisér Carlos Brooks udržel film v mezích uvěřitelnosti. Film asi úplně originální nebyl, protože myslím, že existuje jeden starší film s podobným tématem, ale to je celkem jedno. V okamžiku, kdy tygr uteče z klece, film odsýpal a Briana Evigan většinu filmu pobíhala po domě v negližé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zní t skoro neuvěřitelně, ale snímek „Burning Bright“ není hloupý film, jak y se mohl tvářit, ale jedná se o snímek, který je velmi dobře vystavěný, má skvělou atmosféru a je výborně budovaný. A přitom jde opravdu jenom o to, že se holka snaží přežít ve společnosti tygra. Šílený nápad, ale povedlo se ho velmi dobře zpracovat, za což si tvůrci rozhodně zaslouží pochvalu. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa zdal byť totálne dementným ale ako prišlo vysvetlenie v tej chvíli som bol spokojnejší,nemôžem povedať,že to vysvetlenie malo niečo z logikou ale určite bolo hodnejšie ako to ktoré sa tam najprv pýtalo.Koncept filmu bol veľmi schopný a keď začala veľká mačka pobehovať po dome,tak som len žasol aké silné pocity vyvoláva vo mne tento film. Pozitivné pre silné napätie,ktoré hustlo každou minútou a negatívne pre nespočetne veľa náhôd a nedomyslených situácii,ktoré mi prekážali si užiť tento film na plno.Ale aj tak som z filmu veľmi prekvapený v dobrom,keby tu bol väčší masaker dávam z určitosťou 4* ale aj takto veľmi silné 3*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A nakoniec som to predsa dvihol na štyri! Medzi slepými jednooký kráľom a medzi väčšinou tupých nízkorozpočtových hororov, víťazí ten, ktorý má najviac čo ponúknuť. Failov je tu dostatočne (hlavne mi vadilo, ako za sebou Briana takmer furt nechávala odomknuté dvere), napínavé je to bez prestávky a to je viac. V rámci žánru, tentokrát áno ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinami by mě ani v nejbláznivějším snu nenapadlo, že se někomu podaří natočit kvalitní horor s tygrem v hlavní roli, natož opravdu hodně napínavý a strašidelný (maximálně bych uvěřil v nějakou zábavnou béčkovou blbinu). Burning Bright je zkrátka příjemné překvapení takřka grandiózních rozměrů. A to přitom prvních cca dvacet minut nic nenapovídá tomu, jaká hororová paráda se bude odehrávat dál. Jakmile se totiž sympatické hrdinka, její autistický bratr a hladová šelma ocitnou společně uzavřeni v domě, nastane taková jízda, že si až do titulků nevydechnete. S naprostou jistotou můžu prohlásit, že takto strhující žánrový napínák tu letos ještě nebyl. V momentálním nadšení jsem v pokušení dát dokonce plné hodnocení, no nicméně s ním pár dnů počkám, abych si ověřil, zda onen zážitek příliš rychle nevyšumí. Každopádně doporučuju. Edit po pár dnech: Tak na pět to fakt není, ale solidní čtyři nechám. Dějové piškuntálie mi nevadily, protože ta atmosféra tam prostě je :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama