Reklama

Reklama

AM1200

Krátkometrážní / Horor
USA, 2008, 39 min

Obsahy(1)

Sam Larson zpronevěří peníze své firmy a dovede svého šéfa k sebevraždě. Poté urychleně nasedne do auta a ujíždí co možná nejdále. Pokaždé když uvidí projíždět policejní vůz, dostane málem infarkt, ale to ještě netuší, co ho potká večer. Všechno začalo tím, že několikrát špatně odbočil a dostal se mimo určenou trasu. Na rádiu naladí stanici AM1200, kde se z éteru ozývá pobožný mužský hlas, který se postupně změní v tísňové volání o pomoc. S příchodem tmy začne Sam lehce panikařit a to zapříčiní, že se mu porouchá auto. Uprostřed noci mezi stromy uvidí světlo, které vychází z rozhlasové stanice AM1200. Sam vkročí do této špinavé a na první pohled opuštěné budovy. (SOLOM.)

(více)

Recenze (25)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vynikající kraťas, který skoro jakoby z pera vypadl H.P. Lovecraftovi. Povedená atmosféra, kterou AM1200 drtivě překonává většinu slavnější celovečerní hororové produkce. Navíc mě v jedné z vedlejších rolí.velmi potěšil Ray Wise (např. Leland Palmer z Twin Peaks nebo ústřední postava v dokonalém hororu Dead End, atd.). Naprostá spokojenost. Snad si tohohle povedeného krátkého hororu všimne aspoň někdo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Psychologické profily v úvodných 10tich minútach, mi dali za pravdu. Buď to bude psycho, ktoré sa pobaví so šteklivými momentami ľudského ega, alebo to bude výplach posúvajúci do popredia ´´niečo´´ čo divák a vlastne aj hrdina proste nejako nestrávi. A ono je to aj to psycho, a je to aj ´´lovercrafťácky´´ večerný kúpeľ. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když tu tak čtu skoro-nadšené komentáře, píšící o perfektní atmosféře, přemýšlím, kde se u mě stala chyba. O AM1200 jsem kromě názvu nevěděl nic, ani jsem si o tom nic nečetl. Natočené je to totiž perfektně a hudba je zde vybrána naprosto skvěle. No jo, jenže celý ten nápad by vyšel tak na 25 minut a to pomalé chození ve tmě s baterkou, pro mě netvořilo atmosféru, ale spíš nudu. Druhá půlka už je o něco lepší a strašidelnější, dokonce se v ní rýsuje poměrně zajímavá pointa, ale pak to končí poměrně odfláknutě. Jako jo, SPOILERY sice to na konci mohl být ďábel, ale taky to mohl být Cthulhu či nějaká jiná potvora - a stejně by se mi víc líbilo, kdyby to celé bylo o tom, že ten chlap se na dálnici ve skutečnosti zemřel a celé to rozhlasové studio mohlo být peklo či očistec (za vinu, kterou spáchal) a pár pronesených vět nalezeného chlapa tomu i odpovídalo, jenže se tak prostě nestalo a celé to skončilo jak od Lovecrafta, což sice neshledávám jako špatné, ale jako nevyužitý potenciál na něco chytřejšího ano KONEC SPOILERŮ. I přes pár podařených scén to stejně na víc jak 3* nevidím. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Od krátkometrážních snímků jsem toho nikdy přiliš mnoho nečekala, ale tentokrát jsem byla opravdu mile překvapena. Ponurá až mrazivá atmosféra, zajímavá zápletka kdy hlavní hrdina ujíždí (sám ani neví kam) s ukradenými penězi a zaslechne v rádiu žádost o pomoc, nedá mu to a vydá k dané stanici odkud rádio vysílá…Po jeho příjezdu nastává atmosféra hustá tak že by se dala krájet, nechybí ani krev a musím říct že jsem se po dlouhé době zase docela bála. Závěr výborný a překvapující. Dávám 4/5. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem byl na rozpacích jak tento film ohodnotit. V první půlce tohoto krátkého filmu se toho moc nenamluví. Energii vložil režisér spíše do vytvoření dobré atmosféry a napětí už se pomalu dalo krájet. Což bylo dobře a na mě to zapůsobilo. Potom tu je druhá pasáž filmu. Vysvětlování, pár nepochopitelných scén atd. To co se skrývalo ve studně mě také nějak extra nenadchlo a o vyděšení nemůže být ani řeč. Konec ten se mi zase líbil. Kdyby se po polovině filmu režisér trochu odvázal a zkusil vsadit na něco lepšího, drsnějšího věřím, že bych dal plné hodnocení. Takhle musím napsat, že suma sumárum to byla docela dobrá podívaná. Ovšem kdyby z tohoto filmu měl být celovečerní film mé hodnocení by tak kladné nebylo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama