Reklama

Reklama

Peep Show

(seriál)
  • Velká Británie Peep Show
Velká Británie, (2003–2015), 22 h 7 min (Minutáž: 23–27 min)

Hrají:

David Mitchell, Robert Webb, Matt King, Olivia Colman, Paterson Joseph, Rachel Blanchard, Sophie Winkleman, Alex MacQueen, Katy Brand, Kevin Bishop (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(54)

Obsahy(1)

Začátek milénia byl v Británii neobyčejně příznivý pro vznik komediálních seriálů, které brzy získaly přídomek kultovní. Stačí připomenout tituly jako Ajťáci, Mighty Boosh či Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa. K této hvězdné sestavě nepochybně patří i Peep Show autorské dvojice Jesse Armstrong a Sam Bain. Seriál, původně odvysílaný v letech 2003–2015 na stanici Channel 4, čítá celkem čtyřiapadesát epizod v devíti řadách a sleduje život Marka Corrigana a Jeremyho Usbornea, dvou sebestředných dvacátníků, kteří sdílejí byt v londýnské čtvrti Croydon. Povědomé aranžmá povyšuje na originální počin tehdy revoluční forma zpracování, kdy svět pozorujeme jakoby očima samotných protagonistů, nasloucháme jejich myšlenkám a dostáváme se jim, coby vědomí voyeuři, tak říkajíc až na tělo – odtud také název seriálu. Ústřední dvojici hrdinů ztvárnili David Mitchell a Robert Webb, kteří se rovněž podíleli na scénáři, ve velké roli se objevuje britská herecká stálice Olivia Colmanová. Herci i celý seriál byli pravidelně nominovaní na prestižní ceny BAFTA, které často i získali, stejně jako řadu dalších ocenění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (1)

Peep Show (2003) 

Výborné postavy, ale čistý britcom to není. Spíše jen decentně odlehčené, ale v zásadě pravdivé. Ovšem nápad snímat to striktně z pohledu "vlastních očích" je rozhodně zajímavý a nakonec docela i zdařilý (takové líbání vypadá hodně zajímavě). Akorát na frenetické střídání záběrování z "očí do očí" během dialogů si ne a ne zvyknout. ()

Reklama

Reklama