Reklama

Reklama

Peep Show

(seriál)
  • Velká Británie Peep Show
Velká Británie, (2003–2015), 22 h 7 min (Minutáž: 23–27 min)

Hrají:

David Mitchell, Robert Webb, Matt King, Olivia Colman, Paterson Joseph, Rachel Blanchard, Sophie Winkleman, Alex MacQueen, Katy Brand, Kevin Bishop (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(54)

Obsahy(1)

Začátek milénia byl v Británii neobyčejně příznivý pro vznik komediálních seriálů, které brzy získaly přídomek kultovní. Stačí připomenout tituly jako Ajťáci, Mighty Boosh či Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa. K této hvězdné sestavě nepochybně patří i Peep Show autorské dvojice Jesse Armstrong a Sam Bain. Seriál, původně odvysílaný v letech 2003–2015 na stanici Channel 4, čítá celkem čtyřiapadesát epizod v devíti řadách a sleduje život Marka Corrigana a Jeremyho Usbornea, dvou sebestředných dvacátníků, kteří sdílejí byt v londýnské čtvrti Croydon. Povědomé aranžmá povyšuje na originální počin tehdy revoluční forma zpracování, kdy svět pozorujeme jakoby očima samotných protagonistů, nasloucháme jejich myšlenkám a dostáváme se jim, coby vědomí voyeuři, tak říkajíc až na tělo – odtud také název seriálu. Ústřední dvojici hrdinů ztvárnili David Mitchell a Robert Webb, kteří se rovněž podíleli na scénáři, ve velké roli se objevuje britská herecká stálice Olivia Colmanová. Herci i celý seriál byli pravidelně nominovaní na prestižní ceny BAFTA, které často i získali, stejně jako řadu dalších ocenění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (60)

Season 1 (2003) (S01) 

Zatím jenom 4*, ale doufám, že se to ještě rozjede, dvě epizody totiž byly geniální. Podrobnější hodnocení mám v komentářích k jednotlivým epizodám. ()

Na válečné stezce (2003) (S01E01) 

Z pilotu mám rozporuplný dojem - něco je skvělé, něco nevtipné, někdy to funguje dobře, někdy ne. Hlavní postavy jsem si zatím neoblíbil, tak uvidím, co přinesou další díly. Potenciál tam určitě je. 3* ()

Pracovní pohovor (2003) (S01E02) 

Rozhodně lepší než pilot. Sice těch sexuálních narážek je tam na můj vkus až moc, ale jinak jsem se bavil docela dobře, epizoda rychle utekla a celkově to vůbec nebylo špatné. 4* ()

Na lovu (2003) (S01E03) 

Jo, přesně tohle jsem od Peep Show čekal! Tenhle díl se mi totiž naprosto přesně trefil do noty a snad nebyla minuta, kdybych se - minimálně - nepousmál. Ačkoli, tady jsem se smál nahlas docela často. Tak snad to vydrží ve stejné kvalitě i dál. 5* ()

Mark má nového kamaráda (2003) (S01E04) 

Za ten povedený konec tu slabou pátou hvězdu dám. Tady jsem se, stejně jako v minulé epizodě, skvěle bavil, několikrát zasmál nahlas a celkově si těch 24 minut zase parádně užil. Fakt doufám, že to takhle vydrží po celý seriál, protože teď už se to nejspíš konečně rozjelo. Slabých 5* ()

Práce snů (2003) (S01E05) 

Nevím, tahle epizoda mě bůhvíproč moc nepobavila a spíš jsem se nudil. Pilot sice považuji za ještě slabší, ale i tak to na víc jak 3* nevidím. ()

Pohřeb (2003) (S01E06) 

Dost povedená epizoda, u které jsem se skvěle bavil. Dal bych i plný počet, ale ten konec mi přišel poněkud slabší. Každopádně v Peep Show potenciál rozhodně vidím (aby taky ne, když jsem celou sérii zkoul za dva dny - což se mi ještě nikdy nestalo) a na 2.sérii se podívám určitě. Silné 4* ()

Duhové rytmy (2004) (S02E01) 

Tož tohle bylo geniální, už jenom kvůli tomu, že se Mark a Jeremy dostaly do jedné z těch šílených, strašně free skupin (i když pro mě to už je sekta...). Každopádně přesně tohle jsem si od Peep Show představoval. 5* ()

Jeremy na vzestupu (2004) (S02E02) 

Bavil jsem se, ne že ne, ale nebylo to tak geniální, abych dal plný počet. Každopádně nápad téhle epizody byl opět skvělý. Silné 4* ()

Místní nula (2004) (S02E03) 

Z druhé série zatím nejslabší epizoda. Nebyla špatná, něco pobavilo, ale dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Kor s tím nápadem, že Mark začne (kvůli pár hodně blbým náhodám) chodit na schůzky anonymních alkoholiků. Silné 3* ()

Univerzitní výzva (2004) (S02E04) 

Skvělá epizoda, u které jsem se opět bavil, ale pocit dokonalosti se u mě nedostavil, takže radši zůstanu "jenom" u silných 4*. Každopádně díl od dílů mají tvůrci stále lepší a lepší nápady, tak snad jsem to teď nezakřikl. ()

Pánská jízda (2004) (S02E05) 

Mě na Peep Show vůbec nevadí, že je to dějově pořád to samé dokola, mě hlavně baví to, do jakých situací se ti dva zase dostanou a jak to pak v závěru celé podělají. A o tom to celé je. Jinak tahle epizoda je opět dost dobrá, opět jsem se bavil, ale k úplně spokojenosti mi něco chybělo. Lepší 4* ()

Svatba (2004) (S02E06) 

Skvělé zakončení série. On už jenom ten nápad, že Mark bude spolupracovat se Super Hansem, je geniální. A to k tomu připočtěme ještě "falešnou" svatbu... Je ten konec mi přišel přehnaně dramatický, ale jinak si nemám na co stěžovat. Slabých 5* ()

Season 3 (2005) (S03) 

Zatím nejlepší série (i přes zatím nejslabší epizodu). Na tu pátou hvězdu to pořád není, ale na silné 4* určitě a minimálně dvě epizody zde jsou geniální. ()

Přepadení (2005) (S03E01) 

Skvělá epizoda s dalšími geniálně vymyšlenými situacemi, do kterých se Mark s Jeremym zase dostanou. Možná jen škoda slabšího konce, ale jinak super. 5* ()

Lifrování (2005) (S03E02) 

Slabší než minule, nicméně pořád je to geniální epizoda, u které jsem se poměrně dobře bavil. Slabších 5* ()

Houbičkaření (2005) (S03E03) 

Námět byl přímo geniální, bohužel se z toho nepodařilo vyždímat tolik, abych byl úplně spokojený. Silné 4* si to ale i tak zaslouží. ()

Sestření (2005) (S03E04) 

Nemůžu si pomoct, ale tahle epizoda mi přišla (zatím) nejslabší nejen z třetí série, ale i z celého seriálu. A to ten začátek s Markem hrajícím Blitzkrieg vypadal hodně slibně, jenže jinak jsem se skoro nebavil, spíš nudil. Bohužel. Ale pořád to je nic oproti té spoustě podařených epizod. Slabé 3* ()

Porotcování (2005) (S03E05) 

Jeremy v soudní porotě? Už jenom to byl skvělý základ pro tuhle epizodu. A taky že jo. Skvělá a zábavná epizoda, s ještě lepšími hláškami a situacemi. Ze 3.série druhý nejlepší díl. Slabých 5* ()

Kopcolezení (2005) (S03E06) 

Nevím, čekal jsem od toho víc. Ale i tak jsem se skvěle bavil a ten konec tomu dodal korunu. Silné 4* ()

Reklama

Reklama