Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všeumělka víla Zvonilka dostane od královny za úkol zhotovit žezlo pro obřad zahájení podzimu. Musí do něj zasadit modrý měsíční kámen, aby na slavnosti vyráběl kouzelný prášek. Pomáhá jí elf Terínek, ale Zvonilka je netrpělivá, dokonce se na něj rozzlobí a pak vlastní neopatrností modrý kámen rozbije. Aby situaci zachránila, rozhodne se vypravit na tajuplný ostrov, na němž údajně piráti kdysi ukryli kouzelné zrcadlo, které plní každé přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod budiž řečeno, že nemám rád Petra Pana, a vše, co s ním souvisí, je mi ukradené. Jenže... tenhle s bídou celovečerní filmeček není typický Disneyho animovaný produkt, protože ho produkoval a svým umem zaštiťoval samotný Pan Pixar, John Lasseter. A podle toho to také vypadá - v tom nejlepším slova smyslu. Vizuálně je to opět velmi pohledné, je tu opět hravá hudba s irskými motivy od Joela McNeelyho, a pro nás zvláštní prémie v podobě hlasu Královny Clarion, který zní přesně jako hlas Elišky Balzerové;) Už se nemůžu dočkat, až holky povyrostou natolik, že budou chápat smysl toho všeho... zatím jim stačí, když světluška dělá srandovní zvuky a myška táhne kočár;) Zkrátka ano, tahle vyprávěnka ze světa víl - v pořadí druhá - se (opět) povedla. A co je klíčové, nehledělo se jen na její technickou stránku, a rodiče u ní neumřou kvůli nudě nebo kvůli hromadné degeneraci mozkových buněk. Zdá se, že s tvůrci animáků pro děti je to jako s motýly cvičenými pro oslavnou "salvu" - jeden umí, dvacet se učí:) 80% Vílo Mílo, proč pořád počítáš?:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $5,798,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,527,849 //počet predaných kusov 228,064Tržby za predaj DVD v USA $58,373,617 //počet predaných kusov 3,508,329║ Na moje prekvapenie opäť spokojnosť, či už po príbehovej stránke, animačnej a zábavy zo všelijakými vílami, zvieratkami, muškami,... si tam tiež dosť užijeme... aj keď zamerané to je asi prevažne na vekovú skupinu okolo 10rokov, celkom som sa na to príjemne zabavil. /70%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Obdobia sa menia a svet sa podivil, celé veky rozvíja sa kúzlo našich víl, však pod jesennou oblohou zmien najväčších tkvie jas, záhady sa odkryjú, keď príde žatvy čas, tento rok než modrý mesiac vyjde ospalý, to čo bolo stratené, hneď svitom odhalí." Týmito teplými slovami začína animovaný snímok "Cililing a stratený poklad", ktorý v roku 2009 vyprodukovala spoločnosť Walt Disney Studios. No a už letia víly, zvieratká veselo skotačia, už sa spieva a ja si hovorím, že som stupil do poriadne presladeného hovna. Toto veru nebude nič pre starého punk rockera odkojeného na horrorových filmoch. Nie som ani náhodou cieľovou diváckou skupinou tohto výtvoru, ktorý je vhodný akurát tak pre malé dievčatká v predškolskom veku. Ja tomu môžem pri všetkej dobrej vôli prideliť len jednu hviezdičku za profesionálne vypracované animácie. * ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Zvonilka mě neskutečně baví, tenhle díl je můj třetí viděný ze tří natočených dobrodružství a je až s podivem,že si stále udržuje vysokou úroveň zábavnosti,což vzhledem k dnešnímu Disneymu- je jev zcela nevídaný (že by zatím stál šéf z Pixaru? :)). 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť je tu Zvonilka a s ňou už tradične dobrá zábava. Aj tento diel si udržal vysoký štandard, krásna grafika a muzika a to všetko obalené príjemným príbehom. Rozhodne odporúčam deťom aj rodičom. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi táto postavička akosi neulahodila a ani táto rozprávka. V Petrovi Panovi som Zvonilku neznášala a asi sa to prenieslo aj sem tak či tak ma to nebavilo, neprišlo mi to vôbec vtipné, pekné, zaujímavé bla bla. Dokonca mám pocit, že to bolo ešte horšie ako samotný Peter Pan. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Druhé stretnutie s Disneyho Tinker Bell na DVD a znovu nadpriemerné, hlavne svojou jemnou a detailnou animáciou. Absolútne nenásilná rozprávočka s kopou lesných zvieratiek a pekným príbehom. Aj keď sa mi Zvonilka skôr zdá určená viac pre dievčenské publikum, raz ju zvládnu odsledovať aj mladší školáci, ale tí si už potom budú asi pýtať skôr niečo od Marvelov. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi je to tá nevinnosť, ktorá robí filmy Tinker Bell také príjemné na pozeranie. A napriek tomu, že je to určené pre iných divákov, tak sa na to pozerám s príjemným pocitom, kde vidím veľa kreativity v animáciach, veľmi príjemný príbeh, ktorý sa snaží dať deťom celkom zaujímavé lekcie. Veľmi sa mi páči záver filmu, má to veľa do seba a dáva to taký príjemný Disney pocit. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po jednotke sme samozrejme museli zaobstarať aj dvojku. Mne osobne sa táto časť páčila asi aj viac. Tá Zvonilka je ale riadne nemehlo ... šikovné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Děti mají očividně Zvonilku rádi. Vtipné, roztomilé, dobrodružné a pěkně kreslené. CITÁT - Já nic neprovedla........pár dní !!?? V nadupaném bonusu najdete třeba videoklip Demi Lovato z názvem The giff a friend, vynechané scény, podzimní část průvodce roklinkou a další veselé povídání. CITÁT - Bezva. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo úplně jiné kafe než jednička. Zvonilka svou arogancí odradila všechny přátelé a pak je jako pravá blondýnka vzlykáním a pláčem přivábila zpět (ťutíkovské očíčka obměkčí srdce každého, dokonce i mě). Děj tady narozdíl od jedničky byl a docela nečekaně to skončilo, nebo spíš nečekaně pro mě. Určitě se podívám i na trojku. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další zábavný animák. Tentokrát je potřeba "opravit" rozbitý měsíční kámen, aby mohla proběhnout podzimní slavnost. Bylo to i docela napínavý :-) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý film o víle Zvonilce nás zavede opět do Zeměnezemě. Zvonilka dostane velice důležitý úkol, a to vyrobit žezlo k velmi důležité vílý události. Na žezlo musí umístit měsíční kámen, pomocí kterého získají víly vzácný prášek, který uzdraví jejich posvátný strom. Jak to v pohádkách bývá, vše se pokazí a Zvonilka musí nalézt kouzelné zrcadlo, které pomocí jediného přání vše napraví. Cestou získá nového přítele, světlušku Blika (ten se bude líbit nejen malým dětem, ale určitě i starším divákům). Tento příběh se mi líbil víc než předchozí. Je zde lepší grafická stránka filmu, hudba je opět pěkná a příběh je podle mě taky parádní. Za mě 95% :) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Moje třetí Tinker Bell :-) Člověk čeká *SPOILER* alespoň jeden polibek mezi vílou a vílákem a ono nic *KONEC SPOILERU*. Líbilo se mi méně než "Tajemství křídel" a více než "Piráti". 75% ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdně umluven čtyřletou neteří pouštím náhodný díl Tinker Bell. A ještě s dabingem. Přestože byl můj přístup skrz na skrz skeptický, jsem nakonec příjemně překvapen. Po trochu pomalejším začátku, kdy jsem škodolibě čekal, až se něco pokazí, to začne svížně odsýpat. Dobrodružná stránka je opravdu dobrodružná a překvapivě občas i překvapivá. Sem tam problikne dobrý vtípek. Nikdo nemůže přehlédnout, že to je hlavně pro holky, roztomilostí se tu sype více než kouzelným prachem, ale ani já jsem se rozhodně nenudil. Musím pochválit i výborný soundtrack a tím nemyslím typické Disneyho zpívánky. Pokud jste v podobné pozici jako já, nebraňte se příliš Zvonilce, dá se to v pohodě přežit a hrozí, že se budete dokonce slušně bavit. // 70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů, co jsem viděla se Zvonilkou se mi nejvíce libel originální film. Tohle k tomu sice nemělo až tak daleko, protože příběh je daleko lepší než třeba příběh s piráty, ale i tak by se dal ještě vice promyslet a rozvinout a možná by se dalo vymyslet I něco záživnějšího. Takže za mě takový lepší průměr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka mi prišla o dosť lepšia ako prvý film. Minimálne je dobrodružnejšia, s peknou výpravou a aj síce klišovitými, ale stále platiacimi posolstvami. Dvojka už nie je tak dievčatkový animák ako jednotka a aj samotná Cililing mi už neprišla tak nesympatická. Ostatné kličovité prvky ostali, tých sa v disneyovských animákoch, minimálne vo videofilmoch, asi nezbavíme. Hlavne kvôli spracovanej dobrodružnosti si zaslúži 4 hviezdy. Ale občas vyšiel aj humor - duo trollov/zlobrov bolo podarené. ()

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama