Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všeumělka víla Zvonilka dostane od královny za úkol zhotovit žezlo pro obřad zahájení podzimu. Musí do něj zasadit modrý měsíční kámen, aby na slavnosti vyráběl kouzelný prášek. Pomáhá jí elf Terínek, ale Zvonilka je netrpělivá, dokonce se na něj rozzlobí a pak vlastní neopatrností modrý kámen rozbije. Aby situaci zachránila, rozhodne se vypravit na tajuplný ostrov, na němž údajně piráti kdysi ukryli kouzelné zrcadlo, které plní každé přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z mála novějších animáků, které jsou opravdu určeny jen dětem. Dospělému nic moc nového nepřinese, ale věřím, že děti si jej zamilují. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animovaná podívaná. Pro děti naprosto neškodná a navíc animačně moc povedená, příběhově poučná a v každém ohledu poutavá. Obecně vzato série Zvonilky je celá povedená a je radost se na ni dívat i dospělýma očima. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ona ta Zvonilka to má hodně dobře vymyšlené. Dospělí si najdou ty své myšlenky a "přesahy", puberťáci naznačovanou lásku a děcka to dobrodružství. Pěkné a s nápadem. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná pohádka, která sice ničím nenadchne, ale ani nijak neurazí. Jako otec dcer mohu být rád, že takovéto filmy jsou, jinak by při jejich nemoci nebylo s nimi k vydržení :-D ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Tento diel je jedna veľká výprava za kúzelným zrkadlom, kde Cililing spozná i nového kamaráta svetlušku "Blik". Dostane za úlohu zostrojiť žezlo na jesennú oslavu, na ktorú dostane aj doplnok mesačný kameň, ktorý má vsadiť na špičku žezla. Ale čo náhoda nechcela, rozbije sa jej na márne kúsočky. No ako vždy sa Cililing vynájde a žezlo i tak zostrojí, no s oveľa väčšou parádou. Určite si to nenechajte újsť a pozrite si aj túto časť, ktorá sa zapáči snáď každému :) 4* ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Asi se budu opakovat, ale i druhý díl je nudný, ne-li nudnější než první. Sorry, tomuhle nemůžu fandit,prostě ze všeho čouhá strašlivá mravokárnost a naivita, která hraničí se stupiditou. Rozpoznala jí i má jedenáctiletá sestra, která cynicky odpovídala na mé ironické dotazy (Myslíš, že to zvládnou? - Myslím, že ne.). Jediné, co nás pobavilo (hned několikrát),byli cvičení pulci v rybníku a jejich dokonale systematické a symetricky bezchybné zahučení (huuúúůůůúúúůůú, to nemá chybu, vážně a hluboce to ovlivní můj dosavadní život, tím jsem si jistá). Ale aspoň už jsem u toho nespala, jak se to stalo v případě předchozího dílu. Huúúúůůůúúúu!!! ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Proti prvnímu dílu Zvonilka trošku polevila, nicméně účel splnila dokonale a stále si drží vysoký standard. Příjemná je i profesionalita českého dabingu. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo mnohem lepší než jednička. Trocha dobrodružství naší malé víly udělalo z tohoto filmu opravdovou podívanou nejen pro malá děvčátka, ale i pro malé kluky a taky i pro odrostlejší publikum. Záživnější a hlavně mnohem zábavnější (narozdíl od jedničky jsem se smál skoro pořád). Takže jednoznačně 100%. Docela bych bral i pokračování (teda pokud se ponese ve stejném duchu). ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Opět velice "milá" animace i celkové zpracování a opět pouze pro děti - lépe řečeno pro holčičky. Dospělé snad neurazí, ale nic víc jim nenabídne. Za výhodu lze považovat, že tu nejsou žádné vysloveně záporné postavy (i když mně v pohádkách nevadí). Myšlenkově trochu posun oproti prvnímu dílu: po první "lekci": Buď rád sám sebou, přichází druhá: Abys byl šťastný a dosáhl toho, co chceš, potřebuješ přátele. Dějová linie je tu výraznější, ale přijde mi, že ubylo pohádkovosti a přibylo reality, byť v pohádkovém hávu. Protivná, smůlu neustále přitahující, ale geniální Všeumělka, se musí prostě vyvzdorovat, aby prozřela. Líbila se mi (i mým dcerám) světluška :-) Zajímavé komentáře: T2, Suzie05, wendelin9, Don Kryspin. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

ještě o chloupek lepší než první film, což vlastně není až takové překvapení, pokud za ním stojí šéf Pixaru, stále pohoda a radost...p.s. animace (nejen) na video film velmi propracovaná ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Stejné jako jednička, milé, animace pořád stejně kouzelná a miloučká, ale zatímco jednička pro mne byla příjemným, novým překvapením, tohle je prostě pokračování, které nic nového nepřináší. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

V rámci pohádek pro děti určitě nadprůměr. Animace sice nijak neoslní, ale taky neurazí, je to krásně barevné, zábavných scének s různými zvířátky (světluška je super) a udělátky je dost a příběh je celkem zajímavý. Nečekejte moderní akční animák, ale spíše klasickou klidnou pohádku a budete spokojeni, tedy, hlavně vaše děti. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Je až z podivem, že se v dnešní době ještě vyskytují pohádky, které nestaví na hláškujících hrdinech, ale dokážou zaujmout okouzlujícím pojetím. A nazývejte to klidně kýčem, ale pro mě byla závěrečná slavnost neopakovatelným zážitkem. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zvonilce svěřili měsíční kámen, nejvzácnější a nejdůležitější šutr pro víly, a ona ho rozbila. Zvonilce pomáhal její kamarád, který jí ale svou starostlivostí začal lézt na nervy, tak se k němu zachovala jako pěkná blbka, svedla na něj všechny své problémy a vyhodila ho. Pak promarnila jedinou šanci na záchranu tím, že kouzelnému zrcátku svěřila jako své přání to, aby světluška už držel zobák (další kamarád, který se jí snažil pomoci). A víte co? Nic z toho nevadí, protože jako zázrakem světluška zase začal mlít, odhozený kamarád zahodil svou hrdost a přispěchal Zvonilce (opět) na pomoc a ta nakonec přišla na geniální nápad, jak z rozbitého šutru dostat ještě více kouzelné moci ... Poselství téhle pohádky je vlastně nádherné. Chovejte se jako hovada, ale obklopte se lidmi, kteří vám to vždycky nakonec odpustí. A doufejte, že jste v skrytu své shnilé duše génius (nebo máte alespoň dostatek důvtipu), takže se vám nakonec povede všechny své chyby "napravit". ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Oblíbený vzor dětských ložních souprav se hlásí podruhé a pro oko, jemuž jeho vyprávění není prioritně určeno (to jest oko odrostlé vílích příběhů) o proti prvnímu příběhu z předešlého roku rozhodně atraktivněji. Ztracený poklad totiž na rozdíl do úvodní Zvonilky, která byla jakýmsi představovacím večírkem, disponuje nosným příběhem nebo chcete-li jakýmsi dobrodružstvím, které ocení právě diváci sledující záchranu podzimní oslavy se svými ratolestmi. ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ma uchvátila, no táto druhá ma dorazila. Je dobrodružnejšia, čím sa otvoril priestor pre širšie publikum a je minimálne rovnako zábavná a roztomilá ako aj časť prvá. Neskutočne sa teším na ďalšie pokračovanie, tú vílu som si skrátka zamiloval :-))) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Důstojné, příjemné a sympatické pokračování. U těchto filmů se prostě dobře tráví čas s malou dcerkou... Hezká animace, průhlední ale pozitivní příběh a dobře zvolená délka. Není skoro co vytknout. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zvonilka je pohádka pro děti, ale nejsou to srágory jako Doba ledová a Madagaskar. Je to prostě pohádkový svět, který děti bude určitě bavit. A často budou spokojený i rodiče. Ztracený poklad je prostě milý, pohodový film. ()

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama