Reklama

Reklama

Antarctica

  • Velká Británie Antarctica
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve víru dvou tel-avivských horkých dnů se odehrává komedie režiséra Yaira Hochnera, ve které se zapálením kvete láska komplikovaná i kontroverzní, troufalá i bujará, ale především originální. Majitelka baru Michal chodí se Shirley, prodavač Miki touží po přitažlivém novináři Ronenovi. Ten pozve na schůzku Omera, který co nevidět oslaví třicátiny a pořád se plácá mezi knížkami a schůzkami naslepo. Tenhle knihovník poznává mladého tanečníka Dannyho, který se nedokáže odpoutat od lásky k promiskuitnímu Boazovi. Israelská gay romance ve stylu "každý s každým" má netradičně peprný začátek a tradičně vykreslený konec. Film Antarctica oceňovaný především na gay a lesbických festivalech je okořeněn bizarní postavou Shoshany jako matky Omera a Shirley ztvárněnou populární „transkou“ Lailou Carry a hrdinkou Matildy Rose, která věří na brzký příchod mimozemských civilizací. (danecek24)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Ledová pustina, kde není nic. Ač má jít podle popisků o komedii, drama, či romanci, není to podle mě ani jedno. Jedna hvězda za nejlepší scénu, totiž nevinnou procházku knihovníka (nezvykle sexy) v podání Tomara Ilana s novinářem (rovněž sexy) ztvárněným Guyem Zo-Aretzem (jenž si mj. střihnul roličku člena komanda ve Spielbergově opusu Mnichov /2005/), při které to i s minimem slov zajímavě jiskří (ve filmu výjimka), ale naštěstí nedojde na lascivně nasnímané soulože, kterých je ve filmu bohužel víc než dost. Druhá hvězda za pěkná orientální těla. Zdá se, že pan režisér Yair Hochner (který si napsal i scénář) sílu své výpovědi maličko přecenil a ve výsledku je bezradný, stejně jako ve svém prvním snímku Yeladim Tovim /2005/. Když se tedy v roce 2008 Antarctica objevila mezi třicítkou GLBT filmů vybraných do queer sekce festivalu v Benátkách (kde byl mimochodem i Venkovský učitel /2007/), šlo podle mě o poctu a podporu izraelskému gay filmu (viz lepší izraelská GLBT produkce od známého Eytana Foxe, jehož sondy do gay života v Izraeli lze doporučit), než o "ocenění" filmového umu Yaira Hochnera ()

DavidPrague 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi ve filmu chyběl humor, který by tomuhle filmu ze života, dal něco navíc. Pak se tam však náhle objevila Shoshana alias Noam Huberman a bylo to tu. Takže za mne je to výborný film, kterému by sice slušel lepší střih, aby děj měl větší švih, ale jinak výborný. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě film dost zvláštní, zezačátku donekonečna hledání a užívání si sexu, jen to fyzično a naopak duševno jakoby se ve velkoměstě vytrácelo, postupně zjišťuji, že film má i děj a že mě ve skutečnosti po prvotní skepsi i mírně zaujal, zatím nebudu mazat … 6677 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama