Reklama

Reklama

VOD (1)

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Recenze (132)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zdrcující film se zdrcující atmosférou, plný rozhořčených, zrazených, divných a bláznivých lidí. Nechápu, co bylo účelem tohohle filmu, nechápu koho něco takového mohlo vůbec napadnout a nechápu, kdo sebral odvahu to natočit. Jakoby chtěl někdo odlehčit těžká dramata tím, že natočí jedno- ovšem přidá do něj navíc horu ironie, černého humoru a Levitta... Pořád mi ale uniká nějaká pointa toho všeho. Film je plný naprosto absurdních scén, ale také scén, které se tváří tak vážně, jak jen to je možné s pár zajímavými myšlenkami, životními moudry a možná i ponaučením. Tenhle film rozhodně není pro každého a já sama vůbec nevím, jak si ho zařadit, jak ho hodnotit a co si o tom vůbec myslet. Rozumím všem hodnocením tady- Pro někoho zajímavý film, pro někoho jiného to ale může být celkem urážlivé a nechutné čemuž se vůbec nedivím. ----"Life is like walking in the rain: You can hide and take cover, or you can just get wet."---- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľa k tomu chýbalo, aby to dosiahlo akýsi vytúžený efekt. Približne síce viem, o aké posolstvo tu vlastne celý čas išlo a o čom Hesher hovoril v tých svojich zvrátených metaforách. No aj tak Hesher pôsobil od začiatku až do konca úplne tajomne a miestami až šialene - a to som veľmi dúfal, že počas filmu sa dozvieme aj viacej o jeho minulosti. Čo ho vlastne viedlo k tomu, aby sa z neho stal taký nezávislý asociál a prečo to vlastne všetko robil. Keď sa to tak vezme, logiku to moc nedávalo - a to je veľká škoda. Neviem v čom bol teda problém - či so scenárom, alebo so spracovaním. Mňa tento film veru moc neoslovil, aj keď mal svoje svetlé chvíľky, ale nejako sa v tom veľa zmyslu aj strácalo. Natalie Portman som takmer nespoznal v tom jej imidži deprimovanej predavačky, ktorej v živote nič nevychádza. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oplati sa vidiet uz len kvoli Gordon-Lewittovi, ktory je herec na urovni. Ten chlap hrat vie, to som si isty. Hlavne tie sceny, kedy Hesher miluje ohen a vyhadzuje veci do vzduchu -to fakt stoji za to : 65 % ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vynechaly všechny sprosté výrazy, tak by to byl doslova a do písmene němý film. Mimořádně tupá záležitost, která se pravděpodobně snažila divákovi povědět, jak je život krutej, zmatenej, a že jedinej možnej způsob, jak se z toho depresivního existování dostat je zmlátit a podpálit vše okolo. Pro mě tohle nefungovalo ani náhodou, film se snažil být tak strašně výstřední, až se jím skutečně stal, ale v tom nejhorším smyslu slova. Nezachránil to ani Gordon-Levitt, kterého nekriticky zbožňuju, který svoji debilní roli zahrál výborně, nicméně právě na jeho trapnou plochou postavu se budu snažit zapomenou co nejrychleji. Hodně nepovedená záležitost, které jsem se měla vyhnout velikým obloukem. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Absurdní drama. Film tak absolutně odtržený od reality, až vypráví o samém jádru života. Záchvaty smíchu, střídané hlubokým smutkem. Slzy a smích skrze slzy. Hesher, zrozen v naprosto famózním výkonu vůdčí postavy mladé herecké generace, J G-L, je nejsympatičtější anděl ever. Natálka je definitivně hereckým chameleonem. Snad příliš vykalkulované, ale zato s chirurgicky precizní přesností. Tento divák byl zasažen a závěrečnou katarzí potopen. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Sociální drama o klukovi jménem T. J., kterému umřela máma, a kterého stíhá jedna rána osudu za druhou. Jednoho dne mu do života vstoupí vágus zvaný Hesher a... nestane se vůbec nic. Tedy kromě toho, že se tento ryzí gentleman usídlí u T. J. v baráku, kde sežere na co přijde, zapálí si s Týdžejovou babičkou jointa a rozbije hubu jeho otci. Nakonec se však všichni usmíří a vyrazí si s babičkou na procházku. Sice nevím, co chtěl básník říci onou postavou sociopata (deus ex machina?), ale jinak se na to celkem příjemně koukalo. Jde v podstatě o jeden z těch "malých" filmů typu Co žere Gilberta Grapea. Jinak k filmu mě přivedl, celkem nezvykle, plakát, který mě zaujal svým Metallica fontem. Soundtrack: Metallica - The Shortest Straw, (Anesthesia) Pulling Teeth, Battery, Fight Fire with Fire, Motorbreath; Motörhead - Rock Out ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak to bola spúšť! Najmä po hereckej a scenáristickej stránke. Postavy sú skvele napísané, chvíľami s vtipnými pasážami, aby sme o chvíľu s nimi prežívali ich trpký osud ešte výraznejšie. Či je to realistické? Možno áno, možno nie, no tento film má dostatok pamätných scén, perličiek a inovácií, aby sa naň o pár hodín nezabudlo a zaslúži si vyššie ako priemerné hodnotenie. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hesher je na tom stejně jako drtivá většina nezávislých filmů: zajímavý nápad a zápletka, zvláštně depresivní provedení. Joseph Gordon-Levitt je jako trash metalový parchant bez problémů přesvědčivý a Natalie Portman se mihne v roličce sympatické brýlaté holky ze sámošky. Mladý Devin Brochu ale vyloženě otravuje. Sice za to může spíš jeho role věčného otloukánka než on sám, jenže tím se nic nemění. Hesher dorazil nejméně o patnáct let později, než měl. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Sprostosť až na půdu. Ale vďaka skvelému obsadeniu a podivnej režisérskej alchýmií ( + metallicovému Pulling teeth ) som na to zabral. Nebol to síce podľa mňa dobrý film, ale bavil ma, priznávam! :-) ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Podivné, pochmurné. Celý film jsem nechápala, jak to že otec se synem a babičkou tolerují v domě toho neskutečného vetřelce, který podle všeho ani nemá všech pět pohromadě, abychom se v závěru překvapivě dozvěděli, že přece jenom má. A dojemně si všichni vyrazí s rakví na procházku.... Pokud smyslem filmu bylo hledání sebe sama, hrdinům se to nakonec podařilo. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěné drama s hodně neotřelým dějem a nečekaně velkým počtem velice zábavných Hesherových monologů, zjemnění Natalií už je jen třešničkou. Levitta jsem měl vždycky spojeného jen s dětskými rolemi, ale díky posledním obsazením ho budu mít v hledáčku - jeho výraz mě baví stejně jako Goslingův. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hesher - zjav neskutočne podivný, povaha nepredvídateľná. Proste Vám len tak vtrhne do života, bez toho aby ste ho mohli výraznejšie ovplyvniť. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Mám chuť niečo rozbiť a pustiť si Metallicu, nie vlastne pri tom rozbíjaní chcem počúvať Metallicu, zapáliť si cigaretu a hneď potom jointa, nie vlastne najprv jointa a potom tú cigaretu a potom si pustím smutný film HESHER. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zdejší popisek k filmu je hodně zavádějící a až moc stručný. Hrdinou příběhu totiž není Hesher, ale T.J., kterému umře maminka a on musí žít s otcem, který jen spí u televize a je v hluboké depresi ze ztráty manželky. T.J. potká Heshera, který se k nim nastěhuje, tedy nasquatuje. Ačkoliv je Hesher na první pohled impulzivní, hrubý a agresivní, je vlastně pravým opakem T.J.e, který v sobě emoce a veškerý smutek drží. Naučí ho, že nejlepší lék je ze sebe všechno dostat, něco rozmlátit, zařvat si na celý lesy a neustále diváka šokuje svou otevřeností vůči čemukoliv. Ačkoliv jsem se na film těšila a má skvělé obsazení - Joseph Gordon-Levitt a Natalie Portman - bylo to takové nemastné neslané a za ty průměrné tři hvězdy se to stydět nemusí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Takový ten rádobyumělecký film, který člověk sleduje s povytaženým obočím a občas se uchichtne nějakému paradoxu.. A ano, Natálka zase plakala.. ()

D28 

všechny recenze uživatele

V reálnom svete by asi normálny človek musel hlavnému týpkovi ukázať "heš-heš" / a mohol by trebárs aj "levitovať" /, vo filme môže byť osviežujúce veriť, že na tragické momenty je liečba šokom to pravé. ()

Reklama

Reklama