Reklama

Reklama

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Recenze (132)

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ SE LIDEM PŘIHODÍ NĚCO ZLÉHO, TAK JE TO OBČAS VYVEDE Z ROVNOVÁHY, ALE NA KONCI SE DAJÍ ZASE DOHROMADY..... /// Ha! Hesher! Přišel nečekán, nezván, chaloupku otočil a VŠECHNY tím probudil… Nebylo mu asi vhod, že do lesa měla vchod.... Jasan, tenhle chlapík s metalovým jménem vnese do života ,,trápící se rodiny“ dobrou muziku, kabelovku a jeho vybrané chování a uhlazená mluva – JEŽÍŠI SKURVENEJ KRISTE.... ne beru zpět... bude mít blahodárnější vliv než návštěvy terapie ,,Transformace zármutku“. Hesher by mohla bejt komická postava v tragickým světě, vyučující jednoduchej předmět: CO TĚ NEZABIJE, TO TĚ POSÍLÍ!, kdyby to nebyla postava absurdní, u který nevím jestli se smát nebo brečet. Má kurevský historky – vlastně mě napadá jediný slovo ,,HAŠIŠÁK“. (Jako za mejch mladejch časů....) Film o podivným přátelství, bolesti, o schopnosti probrat ,,z letargie“. Léčba lidských bolístek podaná trochu ,,jinak“. BYL JSEM TADY HESHER! Spíš pro nás – NECITLIVÝ, kterým se to může zdát i jako milej film se sympatickou postavou, která do tohodle filmu (jakoby) nepatří. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč všichni melou o nějakým týpkovi a na Natálku si nikdo nevzpomene? 2.) Vždycky jsem chtěl mít ,,kérku“ FUCK OFF přes celý záda. 3.) Neznám historku ,,O 4 buchtách“ (A může se ti hodit. – I když jsi ,,buchta“). 4.) Filmů o frajerech, co poslouchaj Metallicu a Motörhead zase tolik není. 5.) Thx za titule ,,Brousitch“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to trochu nedotažené. Film má jednu super postavu, metaláka Heshera, ale co s tím zbytkem že? Chlapeček je furt hrozně smutnej, táta se válí na gauči a prostě jsou všichni strašně dlouho jen smutní a zkrachovalí. Jak to skončí je asi všem jasné, ale i tak mi přišlo že tlačení rakve ve zpomalenejch záběrech, se zoomama na ubrečený ksichty už bylo moc. Ale kvůli Gordonovi-Levittovi se na to koukněte, v tý roli je fakt dobrej. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Last Picture Company, The // Hesher je vulgárna, celkom zábavná dráma nabitá parádními hláškami. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak tohle beru za strašný podraz. Režisér má k dispozici velmi slušný nápad a dvě současné herecké naděje a takhle to promrhá? Tam se mohlo dít tolik bizár předměstských věciček, až by z toho každý hipster slintal, ale potenciál byl zcela vyplýtván na nehomogenní absurdně destruktivní scény. Děj se točí v kruhu, hraje si to pořád na drámo, ale silných scén je ve filmu klatě málo, respektive takřka žádná, možná snad jedna, když se Hesher rozhodne uklidit rozmlácené talíře z podlahy. Opravdu mi vadí, že je postava T.J. tak hloupá, protože v takovém případě je mi jako divákovi vcelku ukradeno, co s ním bude, a nemám moc motivaci mu nějak fandit, zvlášť, když se ani o moc nesnaží. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Reklama na Metallicu a život, kdyby jste se žídili podle jejich pravidel? Může se to tak zdát a právě proto se mi to zdá jakési nedokončené. Hnacím pohonem filmu je vedlejší postava Hesher a nebýt jeho, tak film bude jen nudnou životní procházkou mladého chlapce, který neustále ztrácí lidi, které má rád. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

"Life is like walking in the rain: You can hide and take cover, or you can just get wet." ... ako dráma celkom fajn, škoda, že atmosféru kazili absurdné scény s Hesherom v nevhodných miestach... niektoré veci boli dosť predvídateľné a čo sa hudby týka, tak mne osobne dosť liezla na nervy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za tónů Metallicy se nám tu rozkládá na první a vlastně i druhý, třetí dojem hodně bizarní záležitost, u které mě nejčastěji napadalo slovo nedotažená. Místy hodně nevyužitý potenciál mrzí zejména díky výborné kreaci Josepha Gordona-Levitta i vedlejších postav (talentovaný mladík Devin Brochu, i s brýlemi krásná a přesvědčivá Natalie Portman). Na druhou stranu je velká škoda, že chování samotáře hledajícího azyl i jinde než za volantem dodávky je natolik absurdní, že divák netuší, jak se má tvářit, co si má myslet. Zvlášť, když je mu bráněno se alespoň dobře bavit. Pár scén je totiž přímo lahůdkových, jako celek ale tenhle celovečerní debut selhává. Hesher určitě neublíží, holt jen místy skutečně připomíná dort, který zpatlali pejsek s kočičkou.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná hloupost. Absolutně nechápu, proč že to film vlastně vznikl. Tak nějak mi vůbec nedával smysl. Na film jsem se podívala jen kvůli Josephovi Gordon-Levittovi a Natalie Portman. Natalie má tady totálně zbytečnou roli a Josepha už nikdy neuvidíte v šílenější roli. Většina scén totálně ulítlých a co měl znamenat ten pohřeb? No zkrátka, tohle není můj šálek čaje. Tu druhou hvězdu přidávám jen a jen za výkon Levitta. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rozmyslam ci ten film bol tak prazdny alebo som iba nepochytil druhy plan. Kazdopadne velmi fajn indie depka so super hercami 7/10 ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt si svoju roličku zdá sa pekne užíval:). Príbeh má srdce (síce metalové), aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Vtípky a fóriky sú jemne absurdné, za to šťavnaté a nebyť pár nedotiahnutých miestečiek (formálna stránka) mohlo sa z toho vydolovať aj viac. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Všechno by bylo OK, kdyby tam něco bylo! Ale ono tam nic nebylo. Poučení o Americe? Ano! A dál? Zero...zero........ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hesher zbylé varle hladí, lidem s depkou blbě(?) radí." Když je život na pytel, ve kterém o sebe necinkají kuličky, v teráriu se v rohu krčí vystrašený had, umírající hlady, zatímco myš boxerka s výhružně ztopořeným pérem ovládla jeho teritorium, drze se rozvaluje v křesle před telkou a chroustá vaše buráky, nezbývá než se postavit osudu čelem a svěřit se do odborné péče záchranáře Heshera, nositele California dabl-EMC Award, předčasně narozenou reinkarnací bubeníka Cliffa Burtona ze skupiny Metallica. Hesher, coby mastný vágus a průkopník netradičně kurevských metod léčby PTSD, si na vašem traumatu pošmákne a jako bonus vám vyžere i ledničku. Ve finále rozšafně pohovoří nad rakví babičky (jeho pohřební řeč o zbylém varleti tesat do kamene), hodí šavli na věnec a pak už si s ním můžete vyrazit na procházku s rakví, trochu vypočítavě podojit slzné kanálky outlocitných diváků. Ale jinak dobrý. Depresivní temnota a smrtelná prázdnota v duši versus plamínek naděje, ze zapalovače jednoho hašišáka bez vychování a bez zábran, ale se srdcem na pravém místě (tedy v kalhotách, čtyři baby potvrdí). ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Tak v tomto filme ma sralo takmer všetko! Foter, ten len tupo čumel doblba a bol len chodiacou sračkou, Tí džej... no kde takého malého zmrda vyhrabali ?!! Keby tam dali dvanásťročnú babu, urobili by lepšie, pretože z hlasu toho malého krypla som išiel z kože vyskočiť !! No a ak chcete vidieť originál magorov, tak na Heshera by som sral a nechal sa osvietiť korejskou kinematografiou. Keby sa mi nejaký kokotek nakvartýroval do hausu ako on, tak mu pri prvej príležitosti jebnem sladge hammerom po hlave, že by chlapík zabudol na svoje pyromanské aktivity. Ak sa toto snažilo nejak šokovať, tak veru áno, zostal som v šoku, že som to dal do konca a bez ujmy na zdraví!!! Naozaj som čakal nejaké prekvapenie v podobe, že Gordon- Levitt bude nejaký prízrak, paranoja alebo čo, a ono hovno. Bohužial,nikto z hrdinov mi neprirástol k srdcu a záverečná vychádzka s truhlou bola neuveriteľne trááááápna a zbytočná, ako celý tento prečudesný film. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, ale z nějakého podivného důvodu má ten film hodně příjemnou atmosféru. Prvních zhruba 60 minut je menší peklo a dokázala jsem se soustředit akorát na Levittovy vlasy, ale pak to nějak celé ožije a vyskytne se dokonce pár velmi milých scén. Přiznejme si, že spousta filmů nemá ani to. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že všechny hvězdy jsou za Levitta a navíc ta poslední zpomalovačka byla trošku na facku, ale stejně to byla povedená jízda. Postava rodiny vs. postava Heshera, kdy obě jsou sice ploché až to bolí. Navíc děj, který by předpověděl každý, kdo už někdy viděl..film. Ale stejně každej zapl Heshera jen pro to, aby viděl J.G.L. v roli prasometalisty a to funguje, stojí to za to a navíc fakt, že je děj předvídatelný ještě neznamená, že je špatný. Tudíž přes mnohá negativa jsem byl nakonec hodně spokojen. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gordon-Levitt skoro k nepoznání, ať už díky dlouhým vlasům, tak i díky tomu co v tomhle snímku předvádí. A právě je on je tím hlavním, proč stojí za to "Heshera" vidět. Jinak to je typický standard, amerického nezávisláku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Film som si vybral kvôli metallicovskému logu, čo mi prišlo parádne nápadité a viac som vedieť nepotreboval:) JG-L má rolu, ktorá je vďačná, je dlhovlasý, potetovaný, maximálne nekonformný metalistický "son of a bitch" a pri tom ešte aj citlivý skrytý Mr. Empatik - trochu klišé, ale nevadí. Našťastie scenárista a režisér má istú dávku IQ a EQ, aby celý ten potenciál "divnoty" nešiel do sračiek, ale vyťažil z toho maximum. Pre niekoho asi zvláštny film, ale má svoje kúzlo, ktorému som chvíľami podliehal výrazne, chvíľami som sa aj nudil. Ale prevláda spokojnosť a to je podstatné...FIGHT FIRE WITH FIRE!:))) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Do utrápené rodiny vtrhne jakýsi - asi psychicky narušený - Hesher a chová se jako magor. Nikdo to neřeší, nechávají cizího člověka žít ve svém domě a dělat hovadiny. Už to je nesmyslný kalkul. Hersherův charakter je navíc uměle vytvořená prapodivná figurka, které nevěřím ani jediné hnutí vyšinuté mysli. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak podivín otevře oči rodině, ve které díky autonehodě přišel otec o ženu a syn o matku. Scénář by se dal označit za velmi zmatený. Podivné události vznikají proti všem normálním a pochopitelným zásadám. Cizí pobuda se nastěhuje sám k rodině do domu a evidentně to nikomu nevadí (otec se smíří s vysvětlením, že jde o synova kamaráda), to že mu používá bez dovolení vše, co v bytě najde, mu taky nevadí. Tohle nepobere snad žádná normální mysl. Celé bych to označil jako existenční sci-fi. Naprosto nereálné z jakéhokoliv úhlu pohledu. Co přesně přimělo Natalii Portman přijmout roli v tomhle ujetém snímku netuším, ale zahrála ji dobře, což není žádné překvapení. Další chloubou filmu mají být metalové písně, hlavně pak od Metaliici. On už nadpis na coveru dává tušit, čím bude film ovlivněn. Bohužel až na pár nájezdů na známé písně, které ovšem končí před jejich rozjezdem je vše, čeho se v tomhle směru dočkáme. Deprimující osud malého chlapce má být dle Spencera Sessera napraven tím, že zažije spoustu hrozných událostí. V životě naprosto nereálná skládanka. Až na pár vtipných keců a Natalii Portman, byl film, jak s oblibou říkám "o ničem". ()

Reklama

Reklama