Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 1

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 542)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než AvsP a AvsPR, ale nebýt tam Fishburne + Trejo, dopadlo by to ještě hůře. Samotný rozjezd však nebyl vůbec špatný. I když těch 7 mužů a jednu d?vku si mohli autoři odpustit. Nejen, že se v dnešní době už nevyhneme multikulturním filmům a snad všude hraje vedle bělocha i černoch s Asiatem, ale do dalšího predátořího snímku byla nasazena i (drsná) žena. Muž zachraňující kamaráda už jaksi není v módě a tak už na začátku tušíte, že bude muž zachraňovat právě ženu, neboť je to přece správně. Ne, vůbec jste si nespletli film, opravdu to má název Predátoři. Hlavní problém mám však s vůdcem, kterého hraje Adrien Brody. Už z traileru mě vůbec nepřesvědčil, že mu budu roli tvrdého vyvražďovače nepřátelských predátorů věřit a i ve filmu na mě nakonec působil jako hrozný anti-hero. Zpět ale k příběhu. Po vysazení na neznámé místo a prozkoumávání prostředí džungle jsme postupně více a více vtahování do děje. Až potud atmosféra a vývoj ok. Poté se Antal tak trochu ztrácí/tápe, a už se ničeho jiného než prosté vyvražďovačky jedné postavy za druhou, která se navíc zvrhne v obyčejnou akční smršť bez špetky napětí, bohužel nedočkáme. Navíc postava Dannyho Treja, která vnášela do scén alespoň trocha toho dobrého exotického koření, byla pramálo využita. Alespoň Debney potěšil, hudba doprovází obraz v podstatě neustále, a i když je většinou zrecyklovaná, dobře se to poslouchá. Predátoři selhávají hlavně v tom, že nedokáží úspěšně navázat a hlavně potvrdit předešlý odkaz včetně zachycení té pravé esence originálu. Jako parodie to funguje sice obstojně, ale jako sequel a pocta kultu již nikoliv. (5/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli složit tvůrcům poklonu nebo je nenávidět. Celkový dojem z filmu je dobrý, ale když půjdu do hloubky, začnu víc a víc nadávat. Je jasné, že Predátoři z prvního filmu o Predátorovi neparazitovali, jen na něj pořád odkazovali. Až dokonce přespříliš. Na to, že se to má odehrávat na jakési vzdálené exoplanetě si tvůrci vystačili jedním několikavteřinovým záběrem, jinak to celé natočili na zahradě Roberta Rodrigueze a blízkém parku nedaleko Tijuany. Původní podobu Predátora uctili uvězněným jedincem a to opravdu dokonale. To je snad nejvyzdvihovanější záležitost z celého filmu. Trojice hlavních predátorů byla otravně robotická až hrůza. Fishbourne dodal filmu trochu světovosti, jinak to vypadá jako takové smutné béčko na nedělní odpoledne. Bohužel Fishbourne moc akce nepředvede a zmizí tak rychle jak se objevil. Danny Trejo taktéž, tak zůstane už jen Adrian Brody. Toho klidně mohl zastoupit i neherec Bear Grylls a spíš bych mu ty "survival" tendence uvěřil. Takže nezbývá než obdivovat ty odkazy na první film s Arnoldem. A to je trochu málo na to, věnovat filmu víc jak tři hvězdy. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Free Fall 3:06 ,2. Single Shooter 2:08 ,3. This Is Hell 4:10 ,4. Cages/Trip-wire 3:51 ,5. Not Of This Earth 2:50 ,6. Hound Attack 4:08 ,7. We Run We Die 4:39 ,8. Predator Attack 1:46 ,9. Meet Mr. Black 1:15 ,10. They See Our Traps 2:26 ,11. Over Here 2:24 ,12. Smoke 2:38 ,13. Nikolai Blows 2:10 ,14. Stan's Last Stand 1:49 ,15. Hanzo's Last Stand 3:08 ,16. Leg Trap 2:22 ,17. Take Me To The Ship 2:04 ,18. Edwin and Isabelle Captured 1:33 ,19. Predator Fight, Royce Runs 3:15 ,20. Twisted Edwin/Royce Returns 3:25 ,21. She's Paralyzed 6:05 ,22. Royce vs. Predator 2:39 ,23. Let's Get Off This Planet 3:01 ,24. Theme From Predator 1:45 , ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zkratkovitý až hanba, se scénama sice vykradenejma z jedničky, ale naházenejma do filmu hala bala do počtu, s rutinní akcí a dost amatérskejma hlavníma rekvizitama. Co si namlouvat, film s takovym názvem by měla bejt sonáta pro vesmírné lovce, který tu jsou nakonec, ač v zastoupení čtyř exemplářů, podstatně míň než v původním filmu a prostě nepůsobí jako nezastavitelná monstra, kterými by měli být. Lidská squadra azzura přitom s výjimkou Taktarova a překvapivě Brodyho vypadá, že by si je všechny dal kterýkoliv člen Arnoldova týmu k snídani i botama. Naprosto rutinní záležitost s minimálním vlastním přínosem. Je to sice jasná fandovská záležitost, jenže i fandovskej film AvP: Redemption natočenej za 500 dolarů má lepší atmosféru. Takže pozitivum nakonec je jen to, že je to lepší než oba studiový AvP. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rodriguez je z toho cítit na hony daleko, občas je skutečně mimořádně zábavné, jakým způsobem provokuje i v rámci akčního Béčka. Antal se pro změnu projevil jako velmi schopný režisér, scénář je bohužel zásadním kamenem úrazu a od začátku způsobuje, že film chtě nechtě jede na půl plynu. Prakticky ze všeho by se dalo vytěžit dvakrát tolik, některé věci pak vychází vyloženě na prázdno a i na první pohled zajímavé nečekané zvraty a mopmenty zůstanou zpravidla jen u nezaujatého "hmm", občas pak dokonce zavání těžkým WTF. Triky ovšem solidní, hudba parádní, Adrien Brody redefinuje pojem "badass motherfucker" a kdyby se vypoustila haluzní pasáž s Fishburnem (díky ní jsou Predátoři přesně o těch 20 minut delší, než by bylo potřeba) a film by skončil v JISTÝ moment, bylo by to za plný počet. Takhle mírné zklamání, ale přesto solidních 7/10 za film, který sice nestrhne, ale v podstatě ani nedokáže vyloženě nudit. Poslední hláška má šanci zkultovět... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Mimozemské stvorenie, ktoré prenasleduje Edwina (Topher Grace) džungľou, je mierne upravenou verziou originálneho, no nepoužitého dizajnu mimozemšťana z filmu Predátor (1987). (Nekrofil)
  • V závěrečné scéně v predátořím táboře přišpendlí poslední Predátor Isabellu (Alice Braga) vystřelovací čepelí k padlému stromu. Po jeho smrti o pár záběrů později však Isabella sedí v jiné pozici. (Jirka_Globus)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama