Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (48)

  • V pokladnách severoamerických kin zacinkalo 52 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 127,2 milionu.
    (NIRO)
  • Podle režiséra Nimróda Antala a producenta Roberta Rodrigueze byla ve scénáři popsána postava Cuchilla (Danny Trejo) jako „chlapík, který vypadá jako Danny Trejo“. Když se to dozvěděl skutečný Danny Trejo, zavolal Rodriguezovi a řekl mu: „Slyšel sem, že ve filmu má být někdo, kdo vypadá jako Danny Trejo. Řekl bych, že já docela vypadám jako Danny Trejo.“ (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. července 2010. v Austinu ve státě Texas. (Varan)
  • Velký nůž, který použije Royce (Adrien Brody) ve scéně s "predátorskými psy", se již objevil v prvním filmu o Predátorovi, kde jej použil stopař Billy (Sonny Landham). (Aronther)
  • Royce (Adrien Brody) při debatě s Isabellou (Alice Braga) cituje amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, který řekl nejúspěšnějšímu ostřelovači ve vietnamském konfliktu C.N. Hatchcockovi: "Není lovu, jako je lov na lidi. A ti, kteří dlouho loví ozbrojené muže s nadšením, už nikdy po něčem jiném nezatouží". Voják mu dal za pravdu. (Eratashi)
  • Rostlina, kterou Topher Grace (Edwin) identifikuje jako „Archaefructus liaoningensis“, je již několik set milionů let vyhynulá. (HellFire)
  • Adrien Brody (Royce) nabral kvůli roli přibližně 11 kilogramů svalové hmoty. (wirok)
  • Když se Royce (Adrien Brody) zeptá Isabelly (Alice Braga), odkud o Predátorovi slyšela, dozví se o incidentu z roku 1987, kdy se jediný přeživší před jedním z Predátorů skryl tak, že se celý zamaskoval blátem. Jde o odkaz na prvního Predátora (1987) a na hlavní postavu Dutche (Arnold Schwarzenegger). (O´Neill)
  • Základní zápletka filmu vznikla již v roce 1994, kdy Robert Rodriguez pracoval na filmu Desperado (1995). Předložil návrh scénáře společnosti 20th Century Fox, ale ta ho odmítla, protože požadovaný rozpočet byl příliš vysoký. O patnáct let později se studio rozhodlo jeho scénář dokončit a zrealizovat. (CrypzzXD)
  • Původně se předpokládalo, že film bude režírovat Robert Rodriguez, ale 1. července 2009 se režie oficiálně ujal Nimród Antal, zatímco Rodriguez se ujal produkce. (StrYke)
  • Herec Louis Ozawa (Hanzo) za sebe nenechal zaskakovat kaskadéry. I přes jejich profesionalitu se prý pohybovali příliš ve stylu „kung-fu“, zatímco herec trval na tom, že se bude držet stylu boje „kendó“. (Struhy)
  • Jedním z důvodů pro obsazení Louise Ozawy do role Hanza byla jeho dlouholetá zkušenost s japonským bojovým uměním kendó. Dalším důležitým aspektem byl fakt, že herec je rodilý Japonec. K ověření jeho původu si studio Fox dokonce vyžádalo písemný důkaz o jeho národnosti i podrobný rodokmen. (Struhy)
  • Pro účely filmu byla v texaských „Austin Studios“ vybudována umělá džungle, v níž se odehrává většina příběhu. (Struhy)
  • Natáčení probíhalo od 28. září do 18. prosince 2009 (3 týdny na Havaji a zbytek v Texasu). (Struhy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama