Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z vrcholů romantické komedie. Nora Ephron dala dohromady Toma a Meg a stvořila dvojici jako stvořenou pro podobné filmy. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení (mezi Hanksem a Ryanovou to prostě funguje), film navíc splňuje naprosto všechna očekávání romantické komedie. Mě ale ten děj (hlavně závěr) přišel ještě nepravděpodobnější, než bývá v tomhle žánru zvykem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skrznaskrz úplný, tedy přesně padesátiprocentní, průměr. Když přijde na nespavce, mám mnohem radši Michaela Keatona a Geenu Davis. Až nechutně přeceňované, vzhledem k tomu jak moc o ničem to celé je. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání příjemná romantická limonáda. Potěší sympatický (ač celými Státy rozdělený) ústřední pár i snaha definovat, co dojímá ženy a co zas muže. Ač k tomu má veškeré predispozice, Samotář není hloupým hollywoodským prefabrikátem. Věřím, že inteligentní scénář (odkazy na jiné filmy vždy potěší) má šanci dojmout stejnou měrou zástupce obou pohlaví. Pokud se vám Láska nebeská jeví příliš vyumělkovaná a zatím jste neobjevili kouzlo jihokorejských dojáků, může být právě tohle vaše valentinská klasika. 80% Zajímavé komentáře: bullshitski, JohnFarst ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nechci odsuzovat všechny romantické komedie jako bezduchý patos, ale... dělávám to. Však najdou se i vyjímky. Samotář v Seattlu s (jako snad vždy) skvělým Tomem Hanksem a taky jednou dobrou Meg Ryanovou je jednou z nich. Není to žádný závar pro mozek, ale kouká se na to pěkně a i když člověk žánru nefandí, dá se zkousnout. Jako jedné z nejlepších romantických komedií dávám plné 4*!:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Osud vymysleli lidé, kteří nevěří na náhodu…. Pro mne jeden z nejlepších romantických snímků. Spousta citových klišé, které však fungují a vůbec mi nevadí, že už na počátku vím, jak to dopadne. O to tu přece jde. Jako v těch filmech s C.Grantem, ve kterých lidé na filmovém plátně hledali něco, co jim chybělo. Ve světě je spousta zoufalých žen. A chlapi? Ti by se neměli stydět za své city! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Matka moderních romantických komedií, která si ke mně cestu nikdy nenašla. Bezchybný Hanks je ve svém snažení zoufale sám a ze zbytku hereckého obsazení a jejich výkonů je mi doslova mizerně. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde mi příliš nevadí toporný Tom Hanks. Meg Ryanová jako vždy výborná, legrační je kupodivu i Bill Pullman. Ale ve všech složkách filmu cosi chybí, takže je to spíš mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. 70 % ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je, že jsem tomu ani na chvilku neuvěřil. Ukázka naprostého sentimentálního kýče. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já rád nechávám na zem proudit slzy štěstí, když se ti dva správní najdou a padnou si do náručí. Já však přitom potřebuji alespoň těsné vítězství komedie nad romantikou, k čemuž tentokrát nedošlo, neboť humor jen občas sebral odvahu spiklenecky vykouknout z nánosu sentimentu. Neberu krásným romantickým duším to, že tohle pro ně může být kultovní záležitost, ale pro můj odporný pragmatismus je tahle utahaná LÁSKA příliš dokonale vysoustružená na to, abych se uvolněně pobavil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už opravdu znovu vidět nemusím. Film stojí jen na hlavní herecké dvojici Hanks, Ryanová a nedokáže nabídnout nic víc. Scény s tím spratkem Jonášem (nebo jak se jmenoval) mě vyloženě štvaly (btw už vidím, jak takhle malého kluka pustí samotného do letadla) a film byl už moc sladký i na mě. Průměr, existují lepší romantické filmy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Taková příprava na Lásku přes internet. Ryanové to s dlouhými vlasy nesluší tak, jako s krátkými a navíc jako starší je krásnější :) Příběh se sice dá unést, ale všechno na mě působilo odtažitě a studeně (a to mám romantiku rád). Ne, tenhle film si mě nezískal. Vše zavání průměrností a odfláknutím. Jen načrtnuté, nevyvíjející se charaktery chovajíc se předvídavěji než Zákopčaníkův pozdrav na rozloučenou. Kdyby měl film alespoň pár zábavných scén.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ma dokáže rozcitlivieť nejaká srdcervúca dráma, je štvorhviezdičkový dôvod jasný, ale že to dokáže aj romantická limonádka, to už asi o niečom svedčí. Krásne umelo uveriteľný príbeh, ciťák a doják síce v menšom, ale účinne a niekoľko scén s mojim nahlas smiechom a záver nesúci sa v duchu spokojnosti. 80%. ()

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama