Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Osud vymysleli lidé, kteří nevěří na náhodu…. Pro mne jeden z nejlepších romantických snímků. Spousta citových klišé, které však fungují a vůbec mi nevadí, že už na počátku vím, jak to dopadne. O to tu přece jde. Jako v těch filmech s C.Grantem, ve kterých lidé na filmovém plátně hledali něco, co jim chybělo. Ve světě je spousta zoufalých žen. A chlapi? Ti by se neměli stydět za své city! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já rád nechávám na zem proudit slzy štěstí, když se ti dva správní najdou a padnou si do náručí. Já však přitom potřebuji alespoň těsné vítězství komedie nad romantikou, k čemuž tentokrát nedošlo, neboť humor jen občas sebral odvahu spiklenecky vykouknout z nánosu sentimentu. Neberu krásným romantickým duším to, že tohle pro ně může být kultovní záležitost, ale pro můj odporný pragmatismus je tahle utahaná LÁSKA příliš dokonale vysoustružená na to, abych se uvolněně pobavil. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

...a ruku v ruce spolu žili šťastně až do smrti. Ano, asi tak nějak má vypadat romantika, pro někoho možná. Bohužel, já ji viděl až na samotném konci. Je mi to líto, protože hodnocení tady kolem je více než dobré, ale já si dovolím nesouhlasit. To je taky výhoda csfd:-) Děj je hodně plitký, a až na pár světýlek ve tmě, i nudný. Jednou jsem se zasmál, to je asi vše, co k tomu můžu říct, ikdyž mě asi mnozí ukamenují... :-) Zajímavosti: Mnozí si myslí, že zavolat do rádia, byl chlapcův nápad. Omyl, navedl jej Sam(T. Hanks). / Možná si myslíte, že Mag Ryan na E.State Building pustili. Taktéž omyl, dostala se tam až druhý den ráno. :-) 40% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Libo-li starosvětskou romanci v čisté a nezkalené podobě? Takto lze totiž přesně charakterizovat film, kde láska má hlavní slovo, a která je přesným zástupcem žánru se vším kladným i záporným, co si lze pod touto charakteristikou představit. Klady jsou nesporné. Jde zde jen a pouze o lásku, o míjení, váhání, ztráty a nalézání. Žádné rušivé násilné elementy a scény, naopak vše si samovolně plyne, a to je fajn. Bohužel ale nechybí ani zápory, kterých se takové filmy nevyvarují. Pomalejší scény, které jsou často i nudné, pomalu se posouvající děj, hudba, která diváka spíše zklidňuje a uspává. Naštěstí ještě jeden klad je zde ale nezpochybnitelný. Tom Hanks a Meg Ryan z tohoto filmu dělají klasickou romantiku, která se vám prostě musí prodrat až do útrob srdce a přesvědčit vás, že jsou-li si dva lidé souzeni, najdou k sobě cestu. A to je přece pro každého, kdo je z hloubi duše romantik a věří na romantiku a osud, úžasné zjištění. Rád bych film ohodnotil nadprůměrně, ale bohužel čas je nesmlouvavý nejen k lidem, ale i k uměleckým dílům. Právě ta starosvětskost filmu ubírá na aktuálnosti a na kvalitách, ale i tři hvězdy jsou za určité konstelace z mého pohledu velmi dobrým hodnocením. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Romantické komedie nejsou pro mě, nikdy nebyly. Jsem schopen tolerovat a pobavit se u romantické komedie, která je více komedií než romancí, ale kde romantika, nevtipné dialogy a slaďáky převažují, tam trpím tak moc, jak moc je film špatný. Samotář v Seattlu je jako film velmi zdařilý, proto jsem netrpěl, ale přes průměr se v mém hodnocení nikdy nedostane. Proč byla Hejlíčková v Cinemě z těchto filmů tak zvlhlá mi je záhadou a záhadou vždy bude. Asi jako většině chlapů. Dvakrát a dost, potřetí tento film už vidět nechci. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)
  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama