Reklama

Reklama

Vymítači ďábla: Skutečný příběh

(TV film)
  • Kanada Exorcists: The True Story
všechny plakáty

Obsahy(1)

V roce 1949 byl čtrnáctiletý chlapec z Marylandu prohlášen za posedlého ďáblem, kterého se z něj při katolickém rituálu pokusili vyhnat. Jednalo se o jediný případ vymítání ďábla v americké historii, jehož pravost potvrdila katolická církev a kterého se poprvé a zatím naposledy zúčastnili i lékaři a psychiatři. O 30 let později, kdy měla být stržena nemocnice Alexian Brothers Hospital v St. Louis, dělníci objevili deník jezuitského kněze Otce Raymonda J. Bishopa, jenž obsahoval strašidelnou výpověď o vymítání ďábla, které kněz uskutečnil ve spolupráci s lékařem. Dokument rekonstruuje klíčové události, k nimž v nemocnici došlo a zkoumá, jak se tam chlapec dostal. Současní odborníci, včetně jezuitského kněze, který se vymítání účastnil, předkládají svá vysvětlení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Naposled jsem ďábla vyháněl na Mikuláše. Než jsem se řádně zmobilizoval, byl jsem v pytli. Byl to můj, už druhý pokus o vyhnání ďábla. Poprvé jsme tu taškařici trochu popletli a vyhnal on mně. A teď trochu vážněji: kdo věří v Boha, musí věřit i v Ďábla a opačně, on je prostě jeho stín. A možná to neni až taková sranda, jak jsem naznačil v úvodu. Dokument se dal udělat líp, ale nic lepšího nebylo zdokumentováno, s vyjímkou, The Exorcism of Emily Rose. Ten byl však zpracován formou hraného filmu. Nicméně docela zajímavé texty se dají dohledat. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jakožto nevěřící mám s podobnými tématy docela problém. Nevěřím ani na existenci UFO ani na démony, ale když ono se tak pěkně dívá na všechny ty filmy a dokumenty o „posedlých“ (no na všechny ne…). Tady se taky spíš přikláním k tomu, že ten chlapec byl psychicky labilní, ale hrál to skutečně všechno? Nebo se na něm podepsali ty pánbíčkářské kecy a pokusy o vymýtání? Možná se mýlím, ale já věřím jen tomu, co vidím na vlastní oči a ne tomu co mi někdo tvrdí, že je to pravda, nebo se to mohlo stát… ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který nic nového nepřináší. Docela mě štvali různí odborníci z řad lékařů. Je logické, že budou vymýtání zesměšňovat a zpochybňovat, protože na něm (a případném vyléčení pacienta z čehokoliv) nevydělají. A s nimi ani farmaceutické koncerny vyrábějící neuroleptika a podobné svinstvo. Ať byla příčina chlapcovy posedlosti jakákoli, důležité je, že se "uzdravil" a mohl žít kvalitní život. Na to páni doktoři jaksi zapomněli. ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

Predstavte si seba v pozicii 15 rocneho zakomplexovaneho pubertiaka, ktory ma svoje zaujmi a tuzby. A potom si predstavte ako vas drzia na posteli dvaja pedofili a 24/7 do vas hustia dristy o hovoriacich hadoch, hovoriacich horiacich krikoch a podobne... no skrabal, kopal a plul by som aj ja...a asi aj iny normalny clovek... Skratka ide o to, ze tento blud sa odohral v 50. rokoch minuleho storocia, kedy sa este v niektorych zapadakovoch USA umieralo aj na chripku. Tym padom veta o tom ako doktori vylucili psychicku poruchu ma rovnaku vahu ako "zarucene pravdivy" pribeh o chlapovi co prezil v bruchu veleryby (jj hovorim o morskom mutantovi Jonasovi, ktoreho posledne krasne stvarnil Kevin Costner vo Vodnom svete). Chalan si chcel jednoducho urobit prdel zo vsetkych a stat sa zaujimavym tak zacal hrat formu s posadnutim... samozrejme cirkev uvidela moznost z toho urobit senzaciu a tak si ho "pozicali" do cirkevnej nemocnice, kde ho par dni znasilnovali...teda vymetali. Chalan hral dalej tak ako sa ocakavalo a po mesiaci (ked sa uspesne vyhol vsetkym testom v skole a sikanovaniu) si povedal...ok jebem na to uz je to nuda. Bum a satan bol v prdeli... Jak blby musi byt clovek aby toto zozral ? To neviem... ale viem, ze na pedofilnych panicov v ciernych sutanach to funguje... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jde o dramatizaci příběhu, který se stal v padesátých letech ve Spojených státech. Už z toho by mělo být patrné, že jde o další snahu, vystavět bez jediného důkazu fabulaci o posednutí ďáblem. Klukovi bylo 14 let, přesto kněz (starší chlapík bez kondice), vyhodnotí, že měl na svůj věk nezvyklou sílu :o) Tzn. jeden z důkazů, že byl posednutý, můžeme odfajfknout. I přes snahu udělat rekonstrukci věrohodně, tzn. civilní herci, naléhavý komentář, vážně se tvářící "odborníci"(pečlivě vybraní), nebudete po shlédnutí Vymítači ďábla: Skutečný příběh, o nic chytřejší, ani přesvědčenější. Tzn. pro ty, kteří se o toto téma více zajímají, je to dokument úplně k prdu. Resp. je dobrý tak leda pro vyplašené pámbíčkářky, které považují i mikrovlnku za vynález ďábla. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný dokument o vymítání. Možná bych kladl větší důraz na církevní stránku věci. Každopádně doporučuji s titulky, český dabing opravdu strašný. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Zajímavé poučné, inspirováno skutečným příběhem, na Viasat Explorer. Nevěřili jste se na exorcismus, po schlédnutí dokumentu půjdete spát s rozvícenou baterkou. ()

jamesjimbo 

všechny recenze uživatele

zprvu zajímavý dokument, ve kterém se zprvu tvrdí, že vše bylo opravdové, a že ďábel skutečně chlapce posedl se na konci poměrně zabije tím, že na druhou stranu začně vyprávět o tom, že to je možná i úplná hovadina, co si ten kluk vymyslel. hm, mám z toho rozporuplné pocity. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý dokument, ale troška to kazili tam tý psychológovia. Ja si myslím, že kludne niečo také sa mohlo a môže stať hocikomu, ale je tu otázka či je psychoš, elebo je posadnutý diablom. No ale mohly to trošku lepšie vyrozprávať.VIDENÉ 1x ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, spracovaný na základe skutočného posadnutia mladého chlapca diablom. Ako ho posadol? Skrze okultnú praktiku špiritizmu, v ktorom sa jedné o vyvolávanie zlých duchov. Preto odkaz dokumentu je aj v tomto: nezahrávať sa s okultizmom! Dobrá správa však je, že aj ked človek zhreší, má možnosť prísť k odpusteniu hriechov a zbaviť sa puta s diablom. Deje sa to vierou v Spasiteľa sveta, Pána Ježiša Krista! Písmo sväté svedčí: "A Boží Syn sa zjavil preto, aby zmaril diablove skutky." (1 Jn 3,8) Na základe udalosti posadnutia chlapca vznikol aj film: https://www.csfd.cz/film/20726-posedly/prehled/ ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Slušný dokument o Exorcistoch, ktorý vyrozpráva jeden príbeh. Není to bohvie aký kvalitný dokument ale raz za čas sa dá pozrieť. Pri dĺžke 50 min si myslím, že sa to dá zniesť. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. Odporúčam pozrieť hlavne po pozretí filmu Exorcista 1973. ()

Tomasson93 

všechny recenze uživatele

Než abych věřil tomu, že to celé klučina předstíral, radši se přikláním k názoru, že byl opravdu ďáblem posedlý... ()

Reklama

Reklama