Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Presne pre tento typ filmov mám pojem "all american movie". Nie je to zlé, ale sláva sa určite nekoná. Jeff Bridges je výborný, ale nie oskarový (resp. hrá typ "hrdinu", ktorý Akadémia dokáže nadceniť). Bridgesova postava ma nedojala, nezaujala a neprežíval som s ním takmer nič...Hudba v tomto filme tiež nie je šálok môjho kafe...Crazy Heart je pre mňa úplne priemerným, beztvarým filmom. Btw: Colin Farrell prvý a asi aj posledný krát pôsobil vo filme úplne trápne:) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Byl to zvláštní den. Sotva jsme tak tak porazili Lotyše, tak na mě vybafla matika. Poté den plynul, jako každý jiný, až na to, že jsem se mimořádně těšil domů. Protože už na mě čekal tento snímek. (Trailer jsem si přehrával asi 1000x). A jsem rád, že můžu napsat toto - žádné zklamání se nekoná. Crazy Heart je poctivé drama se skvělými hereckými výkony (Jeffovi přeju toho Oscara, u Maggie si už nejsem tak jistý, zda ho dostane, ale rozhodně jí fandím) a úžasnou hudbou. Nečekal bych, že tohle napíšu zrovna já, protože se přiznávám, country není můj šialik kávy (jak by řekla Dara Rolinc) ale přesto se to poslouchalo příjemně. A i když už písničku "Crazy Heart" mám nějaký ten pátek v počítači a často ji poslouchám, tak jsem přidal hlasitost na maximum, když ve filmu začala hrát a ubral jsem, až když skončila. Pokud tato písnička nedostane Oscara, tak na světě už není spravedlnost… :-) Crazy Heart můžu doporučit všemi prsty, které mám u sebe. Krásný film si zaslouží krásné hodnocení. Tady nemusím ani na minutu váhat. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar filmu Walk the Line a přesto si mě film opět získal country hudbou a hereckými výkony, které si své nominace na Oscara právem zaslouží. Jenže to je tak maximálně všechno. Zbytek už je jen "rodinné" drama, které se pomalým tempem táhne až do závěrečných titulků. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Cooper strelil ranu na istotu, ranu do čierna, ale táto strela letela smerom k cieľu mimoriadne predvídateľnou cestičkou a jej trať bola až príliš dlhočízna. Ak však prižmúrime očko nad mierne klišovitým príbehom a zopár nepotrebnými scénami, ostane "len" druhý najlepší výkon Jeffa Bridgesa (až po Dudeovi samozrejme), osviežujúca prítomnosť Farrella a Maggie Gyllenhaal.. no a samozrejme úsmev na tvári vyčarí i mini rolička Roberta Duvalla. Hlavným ťahúňom Crazy Heart sú jednoducho herecké výkony. __ Čo sa samotného Bridgesa týka, spočiatku vám príde ako jeden starý otrava a vy si vravíte "ach, ďalší rozbor nešťastného dedka, ktorému sa po*ral život", ale keďže aj corgoň Bad Blake má svoje city a minulosť, počas priebehu sympatie k jeho osobe budú stále rásť - zaručujem (vďaka Bohu sa réžia zaobišla bez "flashbackov"). __ P.S. Záver potešil (ani žiaden "happy end", ani uplakané vreckovky plné slaných slzičiek) http://www.youtube.com/watch?v=XFCwSd5kr_k&feature=related. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl obsadit roli životního ztroskotance, napadly by mě dvě jména. Mickey je zrovna zaneprázdněn regenerací po náročném natáčení a kdo ví, jak je na tom se zpěvem. Takže volba je jasná. A podle pánů z akademie bych vsadil na správnou kartu - role Bada Blakea je totiž Jeffovi jako šitá na tělo a plešouna si rozhodně zasloužil! I obsazení dalších rolí se povedlo, no a ta hudba… Takže se pohodlně usaďte a vydejte se na whiskou prosycenou cestu za lepším životem na vlnách country! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jeff Bridges vytvořil svoji postavu podle Stephena Burtona, který je hudebním producentem filmu, Krise Kristoffersona a Johna Goodwina. (CliffLee)
  • V lete 2011 prišiel na trh už druhý hudobný album Jeffa Bridgesa. Jeho súčasťou je aj duet s Roseanne, dcérou Johnyho Casha, či coververzie hitov Toma Waitsa a Bo Ramseyho. Nahrávku a film Crazy Heart produkoval T - Bone Burnett, ktorý sa po 40-ročnej kariére môže pýšiť 12 cenami Grammy. (RatBoj)
  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama