Reklama

Reklama

Alan Yates

všechny plakáty

Obsahy(1)

Gabriel Yorke byl tehdy mladý začínající herec. Právě přijal nabídku Ruggera Deodata hrát v jeho filmu Cannibal Holocaust. Odjíždí do Amazonie, aniž by předem viděl kompletní scénář. Natáčení neprobíhá zrovna podle jeho představ, musí být účastníkem scén, ze kterých se mu zvedá žaludek (zabíjení zvířat, znásilňování…). Problémy působí i italský štáb, který mu jeho gáži nevyplácí v dolarech, ale v místní měně. Po návratu do New Yorku má problém sehnat další role. Mění si jméno, aby se mohl uživit jako herec. Jeho život již nikdy nebude jako před jeho ,,výletem'' do amazonské džungle. (Rugero)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší dokument o jednom z nejkontroverznějším horroruůCannibal Holocaust (1980), jaký jsem zatím viděl !! Alan Yates byl americký herec, který hrál jednoho ze čtyř hlavních protagonistů v tomto filmu a měl falešné jméno Gabriel Yorke. Po 25 letech pod svým skutečným jménem vypráví o natáčení tohoto filmu a je mnohem konkrétnější a přístupnější divákovi, než tvůrci filmu v jiných dokumentech (např. In the Jungle: Making of Cannibal Holocaust, The (2003). Nepokrytě a s vtipem hovoří o mnoha kontroverzních a citlivých tématech tohoto filmu, nebojí se kritizovat režiséra Deodata za to, co všechno po hercích a filmovém štábu chtěl, vypráví o tom, jak byl nucen zastřelit prase a odmítl to, takže to udělal jiný herec. I když celou stopáž filmu vypráví s jistým úsměvem a je to sympaťák, na konci zmiňuje, že to byl film, který jasně změřil jeho limity co je a co není schopen udělat, že se vrátil z Amazonie a s ním i jistá temnota, všechno mu krachlo, nikdo ho nechtěl obsadit do filmu, ten byl potom navíc ještě zakázán či MPAA označen jako X ratio, rozešla se s ním jeho přítelkyně atd. Prý tam při natáčení tohoto filmu nechal kus svojí duše. Jediná země, a to mi příjde velice zajímavé, ale jasné, kde měl Cannibal Holocaust okamžitě obrovský úspěch, bylo Japonsko. Toto byla totiž jediná země, která už od počátku 70. let pracovala se silně exploitačními, násilnými filmy a tento film byl pro místní publikum bomba v pozitivním slova smyslu. Celkově Yates spíše natáčení kritizuje (podmínky, vztahy, režiséra, zabíjení zvířat, věci, které se po něm chtěly, místní měna, ve které dostal zaplaceno atd., atd. ...). Velice, velice zajímavé!! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

CANNIBAL HOLOCAUST, najväčší kanibalský film v histórii kinematografie a čo sa týka kontroverzie rozhodne jeden z najväčších filmov všetkých čias. A chlapík, ktorý si v tomto monumente zahral, vám v úprimnom rozprávaní z natáčania, urobí z tohto diela ešte väčší kúsok. Nesmrteľnosť exploitaiton žánru. ()

Reklama

Reklama