Reklama

Reklama

Fish Story

  • Japonsko Fisshu sutōrī (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2012 se směrem k Zemi řítí obrovský meteorit. Zatímco zkáza světa se zdá být neodvratitelná, v jednom obchodu s hudebninami skupinka lidí poslouchá dávno zapomenutou píseň Fish Story. V roce 1975 druhořadá punkrocková kapela nahrává album, které se posléze ukáže být jejím jediným výtvorem; jmenuje se Fish Story. Osudy různých lidí mohou být provázané netušeným řetězcem příčin a následků a i věc, kterou spousta lidí považuje za fiasko, může jednou zachránit svět. Základem úsměvného nezávislého filmu Fish Story je precizní scénář, který divákům postupně představuje roztodivné postavy a bizarní události. Zdánlivě nesouvztažná série anekdotických epizodek se ve velkolepém finále ukáže jako promyšlené vyprávění vystavěné okolo titěrných detailů, které mají dalekosáhlé důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujimava zapletka (nadchadzajuci armageddon vs. hudobna skladba, ktorej zakulisie vzniku v sebe skryva potencial na spasu pred znicenim sveta) odvijajuca sa v chronologicky poprehadzovanych sekvenciach rozneho stylu / zanru. Rytmizovanie rozpravania obcas vykazuje trhliny prave v rozdielnosti pouzitych filmovych a "divadelnych" vyrazovych prostriedkov. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Amíci zachraňují svět před hořícími, Zemi ohrožujícími kometami pomocí superhrdinů a odvážných prezidentů, Japoncům k tomuto bohulibému záměru stačí nadupaná punková písnička. Typická skládanka tří zdánlivě nesouvisejících minipříběhů, z jejichž spojení vychází závěrečná pointa, není nijak zvlášť vymakaná a nebýt vysvětlující retrospektivy na konci, ani bych neměla šanci ji pochopit, ale to mi vlastně ani nevadilo. Mě spíš zajímalo, jestli se mladík v prvním příběhu vzmuží a zachrání dívku nebo zda další hrdina přemůže teroristy, co přepadli loď. Trojka je možná trochu rozvláčná, ale zase jsem byla svědkem tvůrčího zrodu jedné písničky, která mi stále ještě zní v hlavě a vypadá to, že ještě nějakou dobu bude. A všechno je to takovým sympatickým způsobem cáklé a zároveň pohodové. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Na zemi se řítí meteor a vypadá to, že nic nemůže zabránit zkáze lidstva, ale počkat, ještě by tu mělo být 5 hrdinů. Ne tohle fakt neni Armageddon 2 s obživlým Willisem, tohle je japonská genialita, která vypráví tři na první pohled na sobě nezávislý příběhy probíhající během asi 60ti let o tom, co se všechno semlelo, než má na zemi dopadnout meteor. První dva příběhy jsou skvělý a zábavný a hlavně bojovník za spravedlnost je perfektní, třetí a bohužel nejdelší příběh o vzniku písničky už trochu nudí a hlavně proto jdu na 4*, ale díky perfektnímu a geniálnímu vysvětlujícímu konci se na trochu nudy dá lehce zapomenout. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak ujeté, až je to geniální :-) Velmi netradiční a pro mnoho diváků těžko uchopitelné pojednání na téma konce světa, "co by kdyby" a punkrocku v hlavní úloze, s patřičnou dávkou "fylozofie" k tomu aneb miluju české titulky bez korekce gramatiky :-) Nemůžu popřít, že film mne velmi zaujal a někdy jsem kroutil hlavou, na druhou stranu zrovna ta nejobsáhlejší pasáž o kapele mne sem tam nudila, zbytek však stál za to a zhlédnutí mohu doporučit - ač každému tohle neobvyklé pojetí nesedne. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Fish Story je takový malý milý příběh o tom, že i ten malý, nevýrazný a obyčejný človíček dokáže dělat velké, výjimečné a významné věci, které třeba změní svět. A o tom, že nic není náhoda. // Yoshihiro Nakamura to všechno mohl říct jinak, ale řekl to takhle - a není to špatné. Je to takový japonský Jarmusch, který to všechno dopoví... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama