Reklama

Reklama

Fish Story

  • Japonsko Fisshu sutōrī (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2012 se směrem k Zemi řítí obrovský meteorit. Zatímco zkáza světa se zdá být neodvratitelná, v jednom obchodu s hudebninami skupinka lidí poslouchá dávno zapomenutou píseň Fish Story. V roce 1975 druhořadá punkrocková kapela nahrává album, které se posléze ukáže být jejím jediným výtvorem; jmenuje se Fish Story. Osudy různých lidí mohou být provázané netušeným řetězcem příčin a následků a i věc, kterou spousta lidí považuje za fiasko, může jednou zachránit svět. Základem úsměvného nezávislého filmu Fish Story je precizní scénář, který divákům postupně představuje roztodivné postavy a bizarní události. Zdánlivě nesouvztažná série anekdotických epizodek se ve velkolepém finále ukáže jako promyšlené vyprávění vystavěné okolo titěrných detailů, které mají dalekosáhlé důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomilá japonská skládačka, která se s přibývajícími osudy rozjíždí stejně razantně jako ústřední písnička celého děje. Lehce ujeté, ale mainstreamově přítulné, se smyslem pro komediální timing a popkulturní masáže. Lepší otvírák letošní FilmAsie (2009 - Made in Japan) snad ani vybrat nemohla. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujimava zapletka (nadchadzajuci armageddon vs. hudobna skladba, ktorej zakulisie vzniku v sebe skryva potencial na spasu pred znicenim sveta) odvijajuca sa v chronologicky poprehadzovanych sekvenciach rozneho stylu / zanru. Rytmizovanie rozpravania obcas vykazuje trhliny prave v rozdielnosti pouzitych filmovych a "divadelnych" vyrazovych prostriedkov. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Zpřeházené. S odkazy. A celou dobu čekáte, jak to se všemi dopadlo. Prostě film o tom, jak jedna písnička zachránila svět. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Fish Story je takový malý milý příběh o tom, že i ten malý, nevýrazný a obyčejný človíček dokáže dělat velké, výjimečné a významné věci, které třeba změní svět. A o tom, že nic není náhoda. // Yoshihiro Nakamura to všechno mohl říct jinak, ale řekl to takhle - a není to špatné. Je to takový japonský Jarmusch, který to všechno dopoví... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na zemi se řítí meteor a vypadá to, že nic nemůže zabránit zkáze lidstva, ale počkat, ještě by tu mělo být 5 hrdinů. Ne tohle fakt neni Armageddon 2 s obživlým Willisem, tohle je japonská genialita, která vypráví tři na první pohled na sobě nezávislý příběhy probíhající během asi 60ti let o tom, co se všechno semlelo, než má na zemi dopadnout meteor. První dva příběhy jsou skvělý a zábavný a hlavně bojovník za spravedlnost je perfektní, třetí a bohužel nejdelší příběh o vzniku písničky už trochu nudí a hlavně proto jdu na 4*, ale díky perfektnímu a geniálnímu vysvětlujícímu konci se na trochu nudy dá lehce zapomenout. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý film z japonskej produkcie. Má skvelý príbeh o jednej zdanlivo obyčajnej pesničke, ktorá ale kvôli svojej tichej pauze aj po rokoch priamo výrazne ovplyvňuje životy niekoľkých ľudí a nestratí sa ani pred očakávaným koncom sveta, kedy sa k Zemi blíži kométa a všetky pokusy o jej zničenie zlyhali. So spracovaním som veľmi spokojný, táto pomerne originálna zápletka je rozdelená do niekoľkých úplne odlišných dejových línií, každú z nich delí niekoľko rokov, vystupujú v nej iné postavy a ani nie sú usporiadané v chronologickom podaní, takže sa v priebehu filmu vôbec nedá určiť, čo vlastne majú spolu spoločné a to je veľkým kladom, ale aj sami o sebe sú všetky línie zaujímavé, síce tá s punkovou skupinou má možno trochu viac priestoru, ako by bolo vhodné, ale aj tak má plno výborných momentov a tým zvyšným už prakticky ani nemám čo vytknúť, celé to pôsobí skvelo nezvykle, originálne a nepredvídateľne, ale hlavne zaujímavo a nápadito. A vrcholom filmu je bezpochyby úplný záver, ktorý už plnohodnotne ukáže celú previazanosť všetkých línií a to sa vydarilo. S hereckým obsadením nemám problém, kvôli líniám tu vystupuje mnoho dôležitých postáv, pričom žiadna samozrejme neprechádza celým filmom a tak sa k nej nedá vytvoriť úplne plnohodnotný vzťah, ale aj tak ma ich plno bavilo, spomeniem aspoň Mikako Tabe v úlohe inteligentnej matematičky, alebo ťažko chorý Kenjiro Ishimaru. Réžia a technická stránka sú výborné, po všetkých stránkach mi to sadlo veľmi dobre. A chválim aj slušnú hudobnú stránku. Síce nedávam plné hodnotenie, v priebehu filmu som až také nadšenie nepociťoval, ale aj tak je to mimoriadne zaujímavý filmový zážitok, ktorý rozhodne stojí za pozretie. Objektívna kvalita filmu: 78%, film sa páči mne na 80%. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Skvělé jak příběhově, tak hudebně a komediální stránka mi občas vrazila slzy do očí. Atmosféra ve Světozoru na Film Asie 09 byla skvělá, to přidalo 1 hvězdu k hodnocení. Do posledních pár minut před koncem jsem nějaké scény nechápal, jak do toho vůbec zapadají, ale konečné vysvětlení tomu dalo druhý dech. Herecké obsazení bylo velmi dobře vybrané, celkově hodnotím za 95%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Mozna ze film v pulce snad az prilis zpomali, nicmene ani tato pasaz mu pro me neubira na tom roztomilem, hravem puvabu pro ktery jsem si ho proste zamiloval. Japonsky punk, ulitly humor, blazniva dejova skladacka, skveli herci, jista tajemna atmosfera, to vse je pro me az prilis pritazlive nez abych hodnotil mene nez plnym poctem hvezd. Jen zanrove bych film zaradil do paradoxni kombinace mysteriozni komedie. Uz se tesim na dalsi kousky od Yoshihira Nakamury. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy hlavne za multižánrovú prvú hodinu a záver. Dej medzitým sa príliš venuje kapele a zabúda na ostatné zaujímavejšie príbehy, až ku koncu, kde sa všetky pretnú a nasleduje úžasná koláž toho čo a jak sa stalo. Objektívne 65-70 percent, ale chcem to trochu nadhodnotiť. Za originalitu, vysokú úroveň trikových scén a celkovo sympatickú snahu nezávislých tvorcov nacpať do jedného filmu všetko možné (pričom ich snaha nie je pre snímok kontraproduktívna). Vyšlo im to :) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážně povedené. Tím myslím především zpracování celého tématu a některé nezapomenutelné scény. Dějově by se to samozřejmě špatně popisovalo kvůli zpřeházenosti, ale myslím, že forma dokáže zaujmout a konec překvapit. Je to zkrátka hodně napínavá a tak trochu tajuplná skládačka. :) Navíc mi udělala radost role Tabe Mikako. Těšila jsem se, až ji po Kimi ni todoke uvidím v něčem dalším. ~(4,4)~ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

môj osobný vrchol 19. ročníka Artfilmu (2011) film s vtipom, nápadom, myšlienkou, nadupanou pesničkou a navyše svojim spôsobom deklarujúci aj moju osobnú filozofiu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově skvělé, byť jsem pointu začal tušit velmi brzy, ale...ta forma chichotavého asijského humoru, vlažně vyprávěného příběhu a nechytlavých osudů hlavních aktérů , nevím..zasmál jsem se pořádně jednou ( Neztrácejte naději ! Konec světa přijde) a dokola se opakující punková píseň mne už ke konci nudila stejně jako celá skládanka příběhů, jen ten návod na to příběhové puzzle na samotném konci se třpytil jako právě vyleštěný drahokam v jinak zašlém náhrdelníku.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Bláznivý, originální a inteligentní film. V roce 2012 se na zem řítí obrovská kometa. V roce 1975 nahrává neznámá punková kapela svoji první, poslední a neprodejnou píseň: "Fish Story". V roce 2009 usne mladá dívka na trajektu. A v roce 1982 má jeden mladík problémy se svojí sebedůvěrou. Zdánlivě nesouvisející příběhy. O písni, která zachránila svět. Komedie to není, ale zábavný film určitě :). ■ Existuje pojem zvaný intencionalita, obsahující veškerá lidská přání, předpoklady, touhy. Já vím, že ty chceš - to je intencionalita druhého stupně. Já vím, že ty chceš, aby někdo další něco udělal - to je intencionalita třetího stupně. Většina vysokoškolsky vzdělaných lidí zvládne pochopit logický příběh s intencionalitou šestého stupně. Vytvořit logický příběh vyžadující víc, než intencionalitu šestého stupně, je velmi obtížné. Logická zápletka v tomto filmu vyžadovala od tvůrce scénáře intencionalitu sedmého, možná osmého stupně. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně film, na který v dnešní době vždycky půl roku čekám. Dneska jakoby téměř vymizely nové nápady a filmy byly o tom samém. A zase to musí být asijská kinematografie, kam se musím vydat, abych se přesvědčil, že originalita ještě úplně nevymřela. 9/10 ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Ze začatku mi dělalo problémy se zorientovat v ději (řekl bych až trošku mysteriozní), ale pak sem si na to zvyknul a dobře se bavil. Ke konci vše vysvětleno a rozuzleno. At se neopakuji-komenty: Folpa (THNX), SeanLSD. :) 75% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Hlavním tématem filmu je to, jak vše, tady konkrétně zapomenutá píseň Fish Story dokáže změnit celý svět. Zdá se, že je to obehrané téma, ale jeho hezčí a originálnější zpracování jsem doposud neviděla. Do poslední chvíle se zdá, že se jedná pouze o vyobrazení náhodných scén ze života rozličných lidí, ale na konci je vše vysvětleno a já jsem se musela jen smát, jak to do sebe krásně zapadá a jak to ti Japonci zase hezky vymysleli. Celková atmosféra filmu je zvláštní, místy podivně tajemná, ale nechybí bláznivý japonský humor, roztomilost, která rozehraje úsměv na tváři, a příjemná hudba. Po dlouhé době film, který mě opravdu potěšil a zvedl mi náladu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh jednej piesne. Nakamura skvelo pracuje s postavami. Dodáva príbehu určitý fatalistický ráz. Postavy sú predurčené na sklamanie, na neúspech, na zatratenie. Drží nás, napína nás a pomaly nám odkrýva určité skutočnosti. Film je tak veľmi pozitívny. A finálne zobrazenie, kedy kniha z ktorej vnikla pieseň, ktorá zachránila svet, putuje od prvých krokov k svojmu vyvrcholeniu je poprenie fatalizmu, ktorý dovtedy hral vo filme veľkú úlohu. Skvelá práca s diváckymi očakavániami. Skvelý herci a hudba a celé je to milé a dobre sa na to pozerá. A ja som bol vždy fanúšikom inteligentných prepojení a sveta, kde všetko zo všetkým súvisí. Nie možno dokonalé ( na to si nevieme na žiadnu z postáv zvyknúť), ale emotívne funkčné. ()

Reklama

Reklama