Reklama

Reklama

Fei cheng wu rao

Čína, 2008, 130 min

Režie:

Xiaogang Feng

Scénář:

Xiaogang Feng

Kamera:

Yue Lü

Hudba:

Ray Liu
(další profese)

Obsahy(1)

Qin Fen, zábavný, čestný vynálezce, ve věku okolo čtyřiceti, je momentálně sám a chce si najít ženu. Potká dívku jménem Smiley, která je frustrována situací, ve které se nachází. Její přítel odmítá opustit svou manželku. Qin Fen a Smiley se spřátelí, Smiley mu chce pomoci jako konzultantka na jeho schůzky naslepo. Přesto Qin Fen pozná, že najít dnes ženu, která není komplikovaná, je moderní navenek a tradiční uvnitř bude mnohem těžší, než se zdálo. (Vavča)

(více)

Recenze (15)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se snažil, opravdu. Ústřední dvojice je sice příjemná, ale tempo, ve kterém se konverzační drama nese celých 130 min, bylo na můj vkus až příliš pomalé a ubíjející. Jednotlivé příběhy vedlejších postav, s kterými si postupně setkáváme mě občas i dost pobavily. Nebýt tedy toho šnečího pojetí celého snímku, neměl bych s tím žádný problém. (6/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy a znamy pribeh, podany v ozbrojujucom jednoduchom a cistom podani s dorazom na prirodzenost - tak v civilnosti hereckeho podania ako aj jednotlivych castiach pribehu. UPDATE: Aj po tretom pozreti stale rovnako krasne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Osobně mi to nepřišlo jako moc velká komedie, je to spíš trošku dramaticky a smutně pojatý, ale to ani nevadí, spíš mi u tohohle filmu vadilo, jak 2 hodiny stojí emočně na místě a vyvíjí se jen hodně pozvolna a závěr je timpádem pak nepřesvědčivej ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pomalý příjemný film se sympatickými hlavními hrdiny, který i přes drobné úlety je natolik odzbrojující, že nelze nemít rád. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 4 a 5 hvězdami. Jenže tento film je tak nápaditý v provedení klasického schématu, že nemohu dát jinak, než plný počet. To, co vypadá jako milá romantická komedie(zdůrazňuji, na úrovní, kterou jsem nejen v Asii pár let neviděl téměř) s mírným přesahem do dramatu, je vlastně smutnou výpovědí jednoho muže ve středních letech, který má vážný problém, najít nekomplikovanou, emočně založenou, zdravou, příčetnou ženu. Přes různé humorné peripetie díky němu poznáte, že je to skoro neřešitelný problém. Kam se všechny tyto ženy poděly? Buď skrývají nějaké tajemství a průšvih, jsou zlatokopky, nebo nemají rády sex atp. Dialogy jsou perfektní, geniální, lehké, trefné, naprosto odzbrojující, stejně jako civilní projev hlavní dvojice. uvidíte krásné prostředí ostrova Hokkaido, spoustu humorných situací, hřejivých momentů a samozřejmě heppáč, který ovšem vůbec není vlezlý, či násilný. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Možno to nemusí byť dokonalé. Možno to stačí byť len pravdivé. Film funguje len vďaka tomu, že veľmi civilne strieda romantiku, humor a smútok. Všetko funguje na výbornú a výsledok je emocionálny kolotoč, ktorý vám jednak vyčaruje úsmev, jednak vženie smútok do očí. Xiaogang Feng spravil film, ktorý vyzerá ako keby ho spravili asi 10 ľudia. Nie sú tu žiadne veľké scény. Film je založený prevažne na dialógoch. Prostredie sa menia spolu s emóciami hlavných hrdinov. Všetko speje k určitému fatalizmu, ktorý vyvráti na konci až samotný režisér. Možno preto, lebo je tak trocha idealista, rovnako ako jeho hlavná postava - výborný You Ge. Nuž a potom je tu Qi Shu. Neviem si predstaviť krajšie dievča o ktoré stojí zato bojovať z nevyhnutnosťou osudu. Film má veľké slová, malé gestá. Má v sebe nehu a radosť. Postavy sú v osídlach minulosti, ktorá je natoľko silná, že postavy determinuje k tomu aby ich budúcnosť vyzerala bezútešne a práve tej budúcnosti sa boja. Aj napriek dlhej minutáži sa mi na to dobre pozeralo. A chytilo za srdce. Jeden z tých veľkých malých filmov. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Z počátku nepříliš poutavé, ale postupně se z toho vyklube poměrně milé a zábavné romantické drama. Schůzky naslepo byly mnohdy opravdu zábavné, ženy jsou holt různého ražení a najít tu pravou nebývá snadné - třebas sex jednou za rok je docela drsné :-) Během návštěvy Japonska mne potěšila hezká skladba jež znám v podání Teresy Teng, naopak samotný závěr snímku mi úplně nesednul. Stopáž sice je malinko přetažená, ale i tak jsem se většinu času celkem dobře bavil, hlavní dvojka dokáže upoutat. 74% ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Strašne dlhý film o hľadaní "superženy" koncipovaný (zo začiatku) ako ľahká komédia, s postupným presahom k existenciálnym otázkam partnerského spolužitia. Osobne ma doslova iritovalo stvárnenie Číny, čoby raja na zemi, kde je všetko tip-top. Totálna umelina. Film je stále mocný nástroj ovládania más. Tak na okraj: do príchodu Avatara, šlo o najnavštevovanejší film v Číne. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, skvěle natočený, zvlášť druhá polovina odehrávající se v Japonsku na Hokkaidu. Opět film, který mě několika pěknými momenty pohladil na duši. 90% ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentně pojatý romantický film, jehož kostrou tvoří dost nekomplikovaný příběh o vztahu krásné letušky a jednoho "normálního" nezadaného chlapíka okolo čtyřicítky, která je obalaná sérií vtipných epizod a duchaplných rozhovorů. Qin Fenovi (nezadaný chlapík) rozhovory s ženami, se kterými se pokouší navázat vztah, se točí kolem partnerských vztahů, a jsou rozhodně silnou stránkou filmu, středobodem je pak jeho kompikovaný vztah s letuškou Smiley, který ačkoliv dochází do vypjatých situací, nedává filmu sklouznout do sentimentality či schématičnosti. Pokud hledáte film, který vypovídá něco skutečného o lásce, sáhněte po FCHWR. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, jejíž předností jsou hlavně velmi vtipné dialogy v první půlce. Hlavní hrdina, čtyřicátník Qin Fen, chodí na jedno rande na slepo za druhým, kde potkává různé typy žen, z nichž každá má nějaký vážný nedostatek. Jednou z nich je okouzlující Smiley, jenž nedokáže přestat milovat svou starou lásku, přesto jí Qin Fen dává šanci. Ke konci už film pěkně zvážní, ale nijak mu to neubírá na kvalitě. Nicméně hlavní, co si z filmu budu pamatovat, jsou výborné hlášky Qin Fena, díky kterým byla moje pracovní sobota o dost veselejší. ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrála Qi Shu, nebyl by důvod na to koukat. Nevím, proč rozpatlává svůj talent v takové blbosti bez děje i myšlenky. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Komedie určitě ne. Vtipný (zvláštním, absurdním způsobem) je jen začátek a konec, jako by tím bylo naznačeno, že se tomu člověk může jen zasmát. Film je ale velmi smutný, připomněl mi Ztraceno v překladu.. ()

Reklama

Reklama