Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Sice jsem zatím viděla na nově pouze první část, ale nevím, jestli se mi chce sledovat ta druhá:-( Dodatek: nechtělo, takže druhou část jsem nesledovala... a i díky tomu snižuju hodnocení ze dvou na jednu hvězdu...tomuhle filmu věnovat svůj čas prostě nebudu. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Jediná a zároveň nejcenější věc na tomhle filmu je myšlenka, že by život na naší planetě mohl zničit Měsíc, který vídáme každý den na obloze. Naopak tím nejhorším je scénář, režie, herecké výkony ale hlavně, ta všudypřítomná dojemná a citově vyděračská vata. Myšlenka dobrá ale zpracování otřesné. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Exploze brzo nastane u mě, protože taková zhovadilost se jen tak nevidí. Tradičně dementní dialogy a "náhodné" situace, k tomu úplně příšerné animace, které neodpovídají roku 2008. Jestli to měl být pokus natočit druhý Armageddon, tak ne že se nepovedl, ale naprosto (nejen) mě zhnusil a odradil tenhle typ filmů v mých očích. Podobné snímky nikdy nebývají super (vyjímek je málo), ale tohle by si zasloužilo snad body do mínusu. Pokud ještě uvidím pár takových příšerností, asi už nikdy nezapnu televizi! Uuuh to je výzva, bojím se, že do 14 dnů budu mít vystaráno. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

"Měsíc se srazí se Zemí" ... "A co bude se Zemí?" ptá se pan prezident. God bless America pokud jí šéfujou takoví...lidé. Vlastně je to vypovídající hodnota celého snímku. Jo a Dejve, sice bojuješ se stejnou odvahou a statečností v soudní síni i mimo ni, ale přeci jemom se radši se drž utoho soudu. Takhle si jenom ničíš pověst. 2/10 za ty malinkaté fragmenty uchjázející pc grafiky ()

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

nejlepší konec kdy byl měsíc na 2 půlky a hláška "paráda..je stabilní" :D to mě fakt rozesmálo..a ta blondýna s výrazem debila taky dobrá..odpad! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě film připadal velmi směšnej tím, co se nám snažil navykládat za kraviny. Ale docela jsem se bavil, takže by to asi bylo na ***, jenže ta poslední půlhodina... Jestliže se tvůrci po celý film zuby nehty drželi jakés takés přijatelnosti (aspoň pro mě) tak poslední půlhodina je nechutná sbírka nepovedených klišé. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

David James Elliott neměl blbnout s účinkováním v nějakých béčkových projektech typu "vybuchující měsíc" a místo toho se věnovat svému JAGu, odkud ho každý zná. Jenže on ne, on si musel zahrát na vědátora. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

První část nebyla vůbec špatná. Možná trochu moc limonády a citových blbinek, ale nic mi tu nechybělo a pár logických blbůstek ještě přežiju. A doufám, že Měsíc do Země fakt narazí :) (já vím, že ne a že na konci bude milon řečí o tom, jak lidstvo přežije a kdesi cosi... prostě jen tak doufám) Zatím za 4. Druhá část: CHA CHA CHA! :D Scéna s lodí :D Hrůůůza :D Citového plácání tu bylo ještě asi 5x tolik než v první části, takže celkem nuda (i když mě to, přiznávám, i trochu dojalo). A ať mi nikdo neříká, že rozpůlený Měsíc je na oběžné dráze zcela stabilní. S celkovým hodnocením si nevím rady... Vlastně ani moc nechybělo a byl by to skvělý film... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale celou dobu mě napadalo srovnání s Jádrem! To sice bylo taky hoooodně přitažené za vlasy, ale každá - byť sebeúsměvnější věta či teorie, byla alespoň podložena fundovaným vědeckým vysvětlením. Zato tady se s tím scénaristé vůbec nemazali ! Což by samo o sobě ještě šlo tolerovat, to by ovšem zbytek "příběhu" nesměl být k prasknutí nacpaný všemožnými klišé, které si dokážete představit... Armagedon byl sice blbej jak putštok - leč aspoň zábavnej... distingovanější Drtivý dopad stál vždy ve stínu svého mnohem úspěšnějšího "bratra"... Vesmírná exploze je bohužel jen nebetyčně blbá! ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

2 hviezdy iba za napad hodit na mesiac hnedeho trpaslika, zvysit jeho vahu a nasmerovat ho na Zem. Inak cela tá omáčka okolo bola veeelmi trapna, no telenovela ako vyšitá. Další svetlý moment bolo prevrátenie gravitácie, lietajúce autá a prevracajúci sa supertanker. Ale toto všetko sa dalo vtesnať do 70min časti nejakého sci-fi seriálu a nie z toho robiť 2dielnu roztahanú srajdu. Esteze som to pozeral znudený cakajuc v nemocnici na moju zenusku :) ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Nemci a Kanadania by mali mat zakazane natacat katastroficke filmy. Jedna hviezdicka je za myslienku a naznak zaujimaveho deja. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Už namalovaná kulisa Londýna a nereálný ohnivý výbuch na měsíci (ve vakuu????) mě měli odradit. Po půlhodině jsem už spal. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání to dokonce předčilo! Jasně, logika je zde postavená na hlavu, ale už jste někdy viděli film s vesmírnou tématikou, který by dával stoprocentně smysl? Odstřelování vesmírných objektů je pak klasickou záchrannou metodou. Co se scénáře týče, je mnohem méně klišoidní než u většiny hollywoodských veleděl a když si promítání rozdělíte na dvě části, dá se to v pohodě zvládnout. Sice neříkám, že to potřebuju vidět znova, ale do odpadu bych Vesmírnou explozi rozhodne neházela. ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Stejný nesmysl jako Armageddon. Ovšem s tím rozdílem, že Armageddon je aspoň pěkně plný emocí, občas i vtipu, v tomhle rádoby filmu není nic než nuda a trapnost... ()

Reklama

Reklama