Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Já jsem se u toho bavil. Pokud je to scifi, tak je to scifi, a ne poučnej dokument, aby ve filmu nemohlo být nic proti logice! Být to poučný dokument, tak je to odpad. Ale tohle není poučný dokument, je to SCIFI film!!! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Celý svět sleduje největší meteorologický roj za posledních deset tisíc let. Jenomže se stane něco, co ani vědci nepředpokládali. Za největším shlukem se skryl jeden ohromný, který vzápětí narazí do Měsíce. A začnou se dít věci. A věci skutku nevídané, poněvadž snad naprosto všechny odporují fyzikálním zákonům. Jeden příklad za všechny. Matičku Zem postihnou výpadky gravitace. Zkratka a dobře, nastane něco, jako když se na chvíli stiskne vypínač. Vše, co není přibité či přišroubované, se okamžitě začne vznášet. Máme tu však i scénu, ve které se na širém oceáně tímto vlivem vznese těžká nákladní loď. Nic proti ničemu, když není gravitace, není co by tu loď přitáhlo. Jenomže ono se to nějak netýká mořské vody. Jak je možné, že se nezačne vznášet také? A takových nesmyslů máme možnost vidět, po celou dobu celkové tříhodinové stopáže rozdělené na dva celovečerní části, spoustu. Tři hodiny je vcelku dost a tak čím to naplnit. No ano, není na osvědčená rodinná dramata. A tak tu máme dvě dějové linky. Jedna vědecká a politická, ve které se spousta lidí snaží Zeměkouli zachránit jak jen to jde a k tomu naprosto zbytečné rodinné etudy týkajících se hlavních postav. Obě se až neuvěřitelně navzájem ruší. Tak buď tu máme katastrofický příběh a nebo řešení rodinných krizí a ne všechno splacené dohromady. A nepomůže tomu ani ohromná citová scéna, která kdekomu připomene známý snímek z roku 1998 'Armageddon'. Ono vůbec je to tady s tou originalitou na štírů, ale to už je u televizních projektů tak nějak zvykem. Vizuální efekty jsou však přijatelné, což je téměř až div. Po technické stránce je to natočené zkrátka dobře, dějství má svůj přirozený vývoj a u zmíněné citové scény skutečně může někomu ukápnout slza dojetím. Jen u toho proboha nepřemýšlet, jinak je filmový zážitek naprosto zkažený. ()

savage3303 

všechny recenze uživatele

Téma to je perfektná, takisto udolasti vo filme a celé vyrišenie problému. Herecké výkony úbohé a celé spracovanie takisto. 2*. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jsem fanouškem katastrofických filmů a tento se mi vcelku líbil. Tématem mírně vybočuje ze stínu ostatních a to ho činí o něco více zajímavým . Pěkný nápad, který se nepodařilo zpracovat ideálně ale až tak hrozné nebylo a tak jsem byl celkem mile překvapen. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Ale až také strašné to nebolo. Kto má rád sci-fi možno tam niečo nájde zaujímavé. Aj keď Natasha mi tam nesedí a tie kixy okolo astronómie sú až do očí bijúce. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Já bych jenom poznamenal, že učebnice fyziky pro deváté třídy se dá na Internetu sehnat do kila. Vřele doporučuji, bude se hodit, až vás zase napadne nějakej třeskutej nápad, že budete točit kravinu o něčem o čem nic nevíte. Jinak je to drámo až na měsíc. Krom toho dědka, co nesnáší lidi, jsou tam všichni dost nesympatičtí a trpící mentálními poruchami. Telenovela a repetice to pomohla natáhnout na dva díly, ale i tak by se to vlezlo do jedný epizody... hádejte jakých mezí. I když to snad raději ne, protože tohle byl kabaret. Nu ale nebojte děti, hezcí, mladí a úspěšní lidé to všechno zařídí, i kdyby ty kulisy a efekty byly sebehorší. Oni se nikdy nevzdají, hrdinové. Takže si pak mohou všichni zatleskat. A samozřejmě nesmí chybět láska... ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná minisérie svým tématem naráží na problém "vyčerpanosti žánru" - tohle jsme zde už prostě měli několikrát, ať už třeba v Drtivém dopadu nebo Armageddonu. Všichni sledují roj meteorů (jistá podoba s Dnem Triffidů od Johna Wyndhama) a dojde ke katastrofě - vesmírné těleso skryté oním rojem narazí do Měsíce. Nerad bych spoiloval, takže snad jen napíšu, že některé myšlenky nejsou úplně špatné, ale na spoustu věcí se zapomnělo nebo by ve skutečném světě, kde platí fyzikální zákony, fungovaly jinak. No a klišé ohledně postav, to si autoři mohli odpustit. Pěkná buchta, chytrá jak rádio, exmanžel idiot, přítel z dřívějška sympaťák, navíc tatínek vychovávající sám dvě děti, dál pak snoubenci řešící její těhotenství, celkově na mě bylo v tomto snímku trochu moc cukru... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Budu vám vyprávět jeden velmi napínavý příběh s dramatickou zápletkou; jednou zazvonil Danielle Steel telefon a jakýsi vyšinutý člověk ji poprosil, aby další ze svých srdcervoucích příběhů zasadila do kontextu světové apokalypsy. I dala se milá Danielle do psaní. Onen vyšinutý člověk byl scénárista a z nového veledíla vznikl film Vesmírný exkrem... pardon, Vesmírná exploze. A to je celé. Pokud se vám to nezdálo dost napínavé a dramatické, pak vězte, že proti filmu Vesmírná exploze to byl kulervoucí thriller, při kterém by povolil svěrač i Hitchcockovi. A teď alou do hajan, smradi. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Před odpadem film zachránilo obsazení celkem pěkné baby Natashi Henstridge. Jinak je to slátanina plná nesmyslů, trapných hereckých výkonů a hlavně nuda. ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo ste videli vy všetci, čo ste dali "odpad", no ja som videl výborný, možno v niektorých miestach nelogický a plný klišé, no hlavne zaujímavý a nech bude čo chce tak v závere aj dojímavý katastrofický film. ()

Dampfer odpad!

všechny recenze uživatele

Varování všem milovníkům filmů, NEZHLÉDNOUT ! Vesmírní exploze si hraje na Armagedon a NEMÁ na to. Herci hrají mizerně, trikové efekty jsou děsné, z děje by se dalo něco vytěžit, ale vzhledem k předchozím dvěma kritériím to nedopadlo dobře. Nejlepší jsou scény, které by asi měli vyvolat pláč dojetím, bohužel to je pláč nad tím, jaké hrůzy se dají natočit. Vyloženě jsem se u té "parodie na dobrý film" nudil. Dodíval jsem ho jen kvůli tomu, že by se i takové děsy dodívat měly. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

Harmon Rabb zašilhá,pro sebe typickým způsobem přes rameno a planeta je zachráněna...jedna hvězdička proto,poněvadž mám poměrně dekadentní vkus a někdy mám opravdu rád špatné věci a nevkusné věci a to rozhodně závěr tohoto spektáklu byl:-) na druhou stranu,ten nápad s odstřelením části měsíce a tím i jeho navrácení na oběžnou dráhu byl velmi vypečený:-)) ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch kvalitnějších katastrofických filmů. Jako vždy se jedná o nepovedenou kopii nějakého slavného filmu (Armagedon), která porušuje fyzikální zákony, má chabé herecké výkony a celkově je dosti nezajímavá. Zde jsem se rozhodl pro jednu hvězdu, díky tomu, že se mi z toho nechtělo zvracet, jako třeba z urychlovače zkázy nebo podobných věcí. ()

amyth odpad!

všechny recenze uživatele

Hahaha hahaha a taky válení po podlaze a plácání do stehen ...... To ti lidi nemají kousek soudnosti? Nehodí se než ku létání ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Co pořád máte? Viděli jste Mc Laudovy dcery ??? Tak nepište, žer tohle je odpad. Při hrozbě shlédnutí dalšího dílu Mc Laudovek se Vám tohle může zdát jako dobrý nápad jak příjemně strávit večer .... :-))) .... no nic, Natasha je pravda za zenitem, ale celý film jsem vzpomínal na Mutanta - to ta jedna hvězdička navíc. A že je to blbina ? .- no vždyť to je za pár doláčů, tak co můžete čekat. ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Sice nemáme peníze na bruce willise, bena affflecka a liv taylor(ale ten kovboj z JAGu přece taky ujde), ale za to nakukáme lidem, že klidně můžete rozstílet Měsíc na cimprcampr a nic zas tak vážného se nestane. A taky když uděláme vesmírnou animačku s pohledem na Měsíc(která bude použita bilionkrát), doprovodíme ji strašným hukotem do repráků, protože když se hýbe něco tak velkého, musí to přece dělat obrovský rámus. Co takhle přejmenovat to na Armageddon2: Slabý pokus aneb Jak jsme ten "meteorit" nestihli zničit včas. 21% ()

Reklama

Reklama