Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

nula87 odpad!

všechny recenze uživatele

Film byl vyslílán jako dvoudílný, a zatímco 1. polovina je pouze přiblblým béčkem nerespektujícím zásady fyziky a logiky, 2. polovina se zvrhává do čistokrevného zvrhlého potěšení nad stupiditou tvůrců a jejich chorého výplodu. Jenom stručný přehled toho co do nás pumpují: obrácená gravitace (která zvedne auto, ale ne popelnici stojící hned vedle), černého trpaslíka zaraženého do Měsíce, prezidenta, zlé generály, jednoho hrdinu s těhotnou přítelkyní, druhého ovdovělého s dvěma dětmi, létající nákladní lodě, létající rychlík, ve kterém po "přistání" mají lidé pouze lehké oděrky, naprosto neuvěřitelný dědečkův monolog o mamince která chodila hladit své děti, ukrutně zlého vesnického pumpaře (který ale nakonec prozře), jaderné zbraně, černého trpaslíka vystřeleného z Měsíce (jenom doufám že nenatočí pokračování o tom jak černý trpaslík vystřelený z Měsíce narazil do Slunce), no a nakonec Měsíc rozpůlený na dvě poloviny, ale stabilní tak, jako nikdy předtím nebyl... ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Tato další varianta na kosmické katastrofy není určitě tak špatná, aby si zasloužila odpad. Těžko od ní samozřejmě můžeme čekat nějaký hlubší sci-fi zážitek a naopak dle očekávání obsahuje řadu logických a vědeckotechnických nesmyslů. Ale koukatelné to je. Řada komentářů tady vzpomíná Armageddon - takže vězte, že Armageddon je po všech stránkách MNOHEM větší kravina, pouze se dočkala bombastického rozpočtu. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Jedna za celkem zajímavý nápad. Ovšem jinak hrůza hrůza - strašně technické zpracování a spousta kravin. Nedokoukatelné. ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Ja uz chytam vyrazky z tych koprodukcnych Americko-Nemeckych zvastov ktore sa tocia ako na beziacom pase a nase televizie ich s radostou davaju ako celovecerne trhaky. Tolke pavedecke bludy, priserne dialogy pisane hadam detskou rukou, otrasna kamera, odpovedajuce efekty... a to vsetko doplnene plejadou "uzasnych" hercov ktorym dominuje David James Elliott s tym jeho blbeckovskym pohladom prepiteho prechlastaneho marihuane holdujuceho individua, ktoreho mimika je pribuzna naspidovanej vevericke. Ohladne trpaslikov... pani tvorci by si mali co to precitat o tychto hviezdach. Ako fanusik astronomie sa nejdem rozpisovat. Bolo by to na hodiny a tento mega blud mi za to nestoji. Ale co sa budem co rozculovat. Radsej vypnut tv a pozerat sa do blba. Bude to prinosnejsie... Tomuto paskvilu davam "odpad!" (5%). ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Samozřejmě dávám odpad, protože tohle veledílo dosahuje svou kvalitou naprosto dokonale úrovně všech podobných jedno až dvojdílných televizních sraček s apokalyptickou tématikou. S podobnými srágorovinami se poslední dobou doslova roztrhl pytel. Po úspěchu Armagedonu, Drtivého dopadu a Dne po té filmaři pochopili, že lidi dnes chtějí vidět, jak je civilizace cupována na sto různých možných způsobů. Patrně to pramení z dnešní postmoderní traumatizující doby, kdy lidé na západě samou rozežraností neví, kudy kam dál a tak chtějí vidět zánik lidstva na všechny možné způsoby. Protože jak řekl jeden klasik: Dnes je snazší představit si konec civilizace, než konec kapitalismu. Ale dost bylo filosofování. V komenu k filmu, jako je tento, je to až nepřístojné. Je to asi stejné, jako debatovat s bezdomovcem před večerkou o kvalitách obleku od Gucciho, který mají v nedalekém butiku. Snad jen jedna poznámka na závěr. Vůbec nechápu, proč se tu mnozí pozastavují nad tím, že z vědeckého hlediska (i z hlediska zdravého rozumu) film nedává smysl. Uvědomte si, prosím, že dílo je určeno pologramotným cvičeným opicím, které svůj mozek zapojují jen během čištění zubů a šněrování bot. A to jen jeho nižší funkce. Černý trpaslík je pro ně černobílá verze úspěšného sci-fi sitcomu, jaderné zbraně něco, co máme proti zlým komunistům a arabáčům, radiace je záhadné slovo, které představuje jakési blíže nespecifikované nebezpečí a všechny vědecké přístroje musí vysílat obraz na co největší velkoplošné obrazovky v co nejintuitivnější podobě se spoustou infantilních kresbiček, kde Slunce má paprsky jako na obrázku pětiletého dítěte. Hlavně aby i duchem slabší jedinci pochopili, o co ve filmu jde. Ti, kteří nepatří do zmíněné skupiny (a je jich bohužel čím dál tím méně), ať se buď obrní trpělivostí, nebo ať se raději dívají doma na akvárko, jak tam krásně plavou rybičky. Bude to stoprocentně inspirativnější. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Týjo, tak to je dílo Němců a Kanaďanů! Nj, tak proto se tam mluvilo i o jiných státech, které zachrání Zemi, než jen o "jů-es-ej" :-D...takže za to ta jedna hvězda. Jinak film narvaný klišé, nelogičnostmi a špatnými hereckými výkony až k prasknutí. Ale jo, smála jsem se, jako vtip dobrý...10% ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

No... nejaké okaté kopírovanie Armaggedonu a podobných filmov tu je, ale mne sa tento film pozdáva. Veľmi sa mi pozdáva. Mám právo na osobný úsudok a ja hovorím - na stupnici zlý-dobrý-výborný-skvelý: výborný film! ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Všem, kteří chtějí mít z tohoto dvojfilmu příjemný zážitek, doporučuji nahrát si ho na jakékoli medium a průběžně mazat patetické, srdceryvně rodinné a pseudozamilované scény. Zažijete dvě a půl hodiny trvající napínavý příběh o tom, co s naťuklým těžkým měsícem, který se chystá spadnout na Zemi. Takže po úpravě za **** :-) ()

vejfukCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější sbírka emerickejch 280x ohranejch klišé, strašná hudba, dementní neherecký výkony. Efekty dělaný snad v Malování ve Windows XP. Tímhle 'snímkem' by se dalo mučit vězně na Guantanamu. Strašný. ()

entony55 

všechny recenze uživatele

Absolútna vykradacka podobných filmov a zaujali ma len totálne trápne možnosti záchrany nasej planéty musím povedať že keby na konci zomreli tak by mi to bolo aj jedno . ()

M0rSalis 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím: Žánr: katastrofický Země původu: Německo, tak mám jasno o co se bude jednat. U tohoto snímku mě zprvu překvapilo relativně slušné herecké obsazení (na film téhle úrovně) v podobě Elliotta a Cromwella. Ale celý film byla nehorázná zpatlanina, absurdita na absurditě, stupidita na stupiditě. Ta jedna osamělá hvězdička je za sílu Cromwellovi hole, kdy jednou ranou poslal k zemi horu svalů, a za scénu s létajícím "přemisťovadlem" (fakt nevím jak to nazvat) na měsíci (chvíle kdy letí do té praskliny), tato scéna mě tak rozesmála až jsem brečel :-D ()

Sláďa 

všechny recenze uživatele

Myslim, že pro slepýho to mohl být dobrý zážitek, ale my se museli koukat na ty nový triky... první díl byl mnohem lepší než ten závěr. ()

ArMinO 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Boli tam síce absurdity vo fyzike, ale povedzme si, v ktorom z takýchto typov filmov nie sú že? Dej je priemerný až nadpriemerný. Je to skôr emocionálne založený film. Z môjho uhla pohľadu je to na 45%. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

David James Elliott po slávnom J.A.G.-u sa trápi len takýchto bolestiach. Na môj vkus pridlhé na kvalitu snímku, veľa hluchých minút a zbytočné scény. U TV filmu by som uvažoval s 1 - 2 hviezdičkami, lenže ma pobavila prezentovaná "nová" astrofyzika. ()

Cinik odpad!

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu, že při křehkosti života na zemi jsou prakticky všechny katastrofické filmy nekoukatelnými snůškami hovadin, které nerespektují ani ty nejzákladnější fyzikální zákony, probírané už na základní škole. Tento není výjimkou. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebylo to zas tak zlé, jak se podle většinového hodnocení zde zdálo, ano, některé věci byly stupidní (z faktického i hereckého hlediska), ale viděl jsem i horší ... ani efekty nebyly tak špatné, na tu dobu ... každopádně na katastrofický film příliš mnoho vztahových problémů, které je nutno řešit, a s tím souvisejících scén a dialogů, které bych zcela vymýtil, ve filmu tohoto žánru nemají co dělat, ale nějaká ta sentimentální vata se tam holt dát musí, to je ovšem problém mnoha žánrovek, nejenom tohodle snímku ... osobně bych nechal dopadnou na zem vše, co ke spadnutí bylo ... jeden z filmů typu stáhnout, shlédnout a zapomenout ... ()

Reklama

Reklama