Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Domovem tichého, nemotorného a stydlivého čtrnáctiletého mladíka Daniela je idylické, jako z magazínu vystřižené předměstí jménem Sunshine Hills, které chlapec nejraději sleduje skrze čočku svého postaršího fotoaparátu. A stejně jako jeho sousedé i Daniel je značně znepokojen událostmi posledních dnů, které zčeřily místní poklid a roznesly mezi rezidenty obavy a strach. V Sunshine Hills začaly mizet mladé dívky. Už tři se nevrátily domů a nikdo neví proč. Ví se pouze to, že čtvrtí začala projíždět podivná auta a že obyvatelka domu s popisným číslem 46 se poslední dobou chová až příliš zvláštně. Přesto ale Daniel nevěnuje okolnímu dění zdaleka tolik pozornosti jako ostatní. Pořád je zde ještě totiž provokativní sedmnáctiletá lolitka Suzy, divoce v sobě snoubící rozpukající sexualitu s nevinným pohledem, do které je Daniel už delší čas tajně zakoukán. A Suzy to moc dobře ví. Proto také mladíkovi nabídne za jistou protislužbu své velké tajemství. Jeho poznání však tvoří hranici mezi bezstarostným mládím a krutým, nemilosrdným světem dospělých. Pochmurné provokativní drama natočil jako svůj celovečerní debut australský režisér a scenárista Dean O'Flaherty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, pozoruhodné, chvílemi pohodové, po většinu stopáže však pochmurné až depresivní australské drama, takhle by se dal asi nejlépe tenhle film charakterizovat. Příběh sám o sobě je velice zajímavý, nápaditý, ale přitom vlastně velmi jednoduchý. Jeden čtrnáctiletý kluk v pubertě, který je kvůli jedné svůdné holce ochoten udělat prakticky cokoliv. Ze začátku pouze pomalu šmíruje jednu ženu v podivném baráku na konci ulice, ale nevinná hra bohužel vyústí v tragický konec a v nepříjemné procitnutí hlavního hrdiny (ženské když chtějí, tak umí být pěkné mrchy). Dá se říci skoro normální příběh, na kterém by nebylo nic až tak zvláštního. Jenže na tomhle filmu je něco zajímavého, něco až pozoruhodně kouzelného. Možná je to ta úžasně vykreslená atmosféra, jako bych na tom předměstí skutečně žil a ten příběh se týkal mě samotného, možná je to ten úžasně mírně depresivní tón příběhu, díky kterému si tento film zapamatuji. Každopádně faktem je, že nemám pocit, jako bych viděl nějaký tuctový film, ale spíše zajímavý nezávislý snímek s úžasnou atmosférou a sympatickými hereckými výkony. A z toho důvodu film hodnotím jako nadprůměrný a nedělá mi problém udělit čtyři hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

12.6.2010 ~ Co skrývá krása? Z nudy pramenící vypočítavost jedné blonďaté mrchy ze sousedství. Danny je ještě dítě, díky ní ale dospěje tak rychle, že si to nedokáže ani v těch nejhorších snech představit. ~ Danny, čtrnáctiletý zamlklý introvertní chlapec, nezajímající se ani tak o sport, jako o knihy a focení, žije se svým otcem, policistou, a macechou v poklidné části města zvané Sunshine Hills. Je fascinován jednou starší sexy blondýnkou ze sousedství a má ji stále na mušce. Fotoaparátu. Ona to ví a lebedí si v tom. Poté, co se ovšem znuděná sexy blondýnka nepohodne se svým přítelem, vybere si pro své hrátky jinou hračku, Dannyho. Za úkol mu dá špehovat po večerech sousedy a fotit to, co přes den skrývají. Z toho samotného by se nic vyklubat nemuselo, kdyby... ~ ... kdyby se už z okolí neztratily tři středoškolačky, což trochu zvedá v okolí napětí, a kdyby tu nebyl jeden divný dům s jedněmi divnými obyvateli. Dannyho špiclování ho tak přivádí nejen k hlubšímu pochopení takzvaného skutečného života, ale i k činům, které samy mají za následek změnu života Dannyho i jeho okolí. ~ "Musíš se změnit. Jestli chceš něčím být, mít práci, vydělat prachy a vydobýt si úctu, musíš se změnit. Nauč se být jako ostatní lidi." ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hmm, velmi zajimavy indie kousek koketujici s voyeurismem, plny zvlastnich charakteru, jednou peknou blondynou a brutalni Nikitou ve vysluzbe. Natocene to bylo hezky, ale celou dobu neni dost dobre jasne nakolik je mozne cely film brat vazne, misty se to snazi o napeti, pak se do toho zacne michat mirny amaterismus a zacne to feelingem sklouzavat k parodii, ale je to debut a ke vsemu z Australie, takze primhourcim ocka a napalim 4*. 7/10 ()

pevico odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečné, místy až komické přehrávání a nepřirozenost některých figur, ale i situací, vytváří z tohoto "filmu" frašku na téma "DOMINA A ZAOSTALEC"... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Divný film. 1) Zkušený producent (17 let v oboru), scénárista a režisér Dean O´Flaherty si svou režijní prvotinu nesporně vychutnal a stvořil film vpravdě nezávislý (independent), divný (weird) a svérázný. Za jeho ztvárnění současné australské duše bych mu, být rodilým Australanem, dal jednu přes čumák, ale osobitost jeho deprimující vize středostavovského života určitě nepostrádá. 2) 19letý Sebastian Gregory (prošel sítem téměř tisíce uchazečů) zahrál 14letého kluka uspokojivě a 23letá Tahyna Tozziová předvedla sice prvoplánově, za to však s obrovskou chutí, typickou ženskou manipulátorku s přízračnou temnou motivací tak přesvědčivě, až z toho bylo na zvracení. 3) Nemohu říci, že by šlo o filmový zážitek měsíce, ale na druhé straně jsem se nenudil, což se mi u filmů podobného ražení stává jen vzácně. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Formálně a narativně by mi ten film sedl (podobný Generaci X), ale nějak jsem nepochopil, co se v důsledku snažil sdělit. ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Něco mezi filmem Americká krása a Disturbia, jen trošku slabší. Je to koukatelný, chvilkama se mi to líbilo moc a za chvíli už jsem nevěděl čím se mi to tak zalíbilo. Rozmýšlel jsem se mezi 3 a 4 *, nakonec za tři, 4 by byly hodně slabé. 65% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ja na rozdiel od iných nebudem k snímku zhovievavý. Je síce pravda, že dej je zahalený rúškom akéhosi tajomstva a zaverečné vyvrcholenie je celkom slušné a v niečom nečakané....ale ........prakticky neponúka pre diváka žiadne napätie, postavy sú akoby nalinkované ...bez iskry..( niejaká tá výnimka potvrdzujúca pravidlo tam našťastie je...)...vlastne ani neni čo komentovať... ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám takový vzláštní pocit, že film je malý podvod na diváka. Skrývané tajemství je vlastně žádné tajemství, všechny postavy diváka tahají za nos a místo toho, aby nám tvůrci ukázali nebo nás překvapili, jak to všechno tedy je, raději to nechají shrnout vypravěče ve třech větách na konci filmu. Nevím, asi jsem neobjevil tu vyjimečnost filmu, na které tady někteří upozorňují. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro australská dramata, snad pro svou exotičnost, snad pro svou odlišnost od americké tvorby. Tento snímek je velmi zvláštní, nenápadný, nicméně napínavý, bravurně nasnímaný a pěkně zahraný. Beautiful, mohu doporučit. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Teenagerský thriller s teenagery v hlavní roli, krásnými ženami a trochou napětí. O teenagerech pro teenagery... ale koukatelné i pro jiné věkové kategorie. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa mi moc nepacilo. Ale mozno sa taky vymet najde, s kym moze takto nejaka krava zametat a necha si to, neviem... ()

ta*jemna* 

všechny recenze uživatele

...kdybych k tomu chtěla cokoliv napsat, tak bych opisovala od uživatele freddyho, takže se podepisuju za jeho komentář... ()

Reklama

Reklama