Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael sa s rodičmi a malou ťažko chorou sestrou presťahovali do schátraného domu. Kôlňa v záhrade ukrýva zvláštneho nájomníka. Volá sa Skellig, vyzerá ako bezdomovec, je nevrlý, má artrózu a túži po neobvyklých veciach. Stále opakuje čísla 27 a 53 a chce mať od všetkého pokoj. Michael a Mína, nekonvenčné dievča so susedstva, zistia, že Skellig je iný ako ostatní ľudia. (hygienik)

(více)

Recenze (14)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi originální fantaskní pohádka s fantastickým Timem Rothem. První půle je poněkud více televizně rozvláčnější a zaobírající se především rodinnými problémy, ve druhé však atmosféra trochu zhoustne a větší prostor dostává rozměr žánru fantasy, což začalo více zajímat i mne, dospělého diváka. Skeliig se skutečně hodně povedl. Pro náctiletého kluka, jakož i děvče, bude mít ovšem tenhle fantaskní tvor, stejně jako celý příběh, jistě ještě mnohem více superlativů... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní pohádkový příběh o světě dospělých očima dítěte v kombinaci dětských fantazií s pochmurnou realitou světa dospělých starostí, který je jak pro děti tak pro dospělé. Film o kráse lásky a přátelství a o životě, kde je smrt a bolest každodenní záležitostí. S tím koresponduje Skellig, vytvářející dojem anděla, který zde není vykreslen přímo jako mýtická pozitivní postava. Tím je i celý příběh svým způsobem zvláštní a Tim Roth zde odvedl opravdu skvělý výkon. Kdo nemáte rádi brouky a různé jiné lezoucí potvůrky, tak nic pro vás. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je hnusná, umělá břečka!“ - „Jíte mouchy, brouky, pavouky…a tohle vyplivnete?!“ - „Ochutnal jsi vůbec někdy pavoučí nohy?“ - „Ne!“ - „Tak to pak můžeš být těžko v pozici, abys to komentoval, že?“ Pokud se jako čerstvý puberťák musíte stěhovat z místa, kde to máte rád, někam úplně pryč, navíc do staré barabizny, odmítavost a vzdor se nabízí samy. A když se ještě musí vše přizpůsobovat nechtěnému, nenarozenému sourozenci, který je už ale cestě, na náladě to člověku nepřidá. Ale možná se dá v tomhle zapadákově nalézt přece jen něco zajímavého, třeba v té divné boudě…Tak předně, jestli si to chcete nějak užít, musíte do toho jít s tím, že Skellig je rodinná/dětská fantasy. Pokud nechcete na film nahlížet v mezích žánru, nemá smysl se na něj dívat, neb některé neduhy jsou typické. Přesto se mi ten nápad zamlouval, dětští hrdinové překvapivě nebyli na-přes-držku, poselství a triky jsou fajn, a v neposlední řadě film nabízí Kelly MacDonald, a hlavně Tima Rotha, který je (i s přispěním maskérů) opravdu výborný. Za mě slabší 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tim Roth v titulní roli hodně vypelichané slepice a film mi vůbec nevysvětlil, jestli má jít o nějakou britskou mytologickou postavu nebo o strašidýlko, které si vymysleli autoři z bujné fantazie. Jde tady o rodinu a přátelství, kdy vše se začne měnit pod vlivem setkání se záhadnou bytostí. Nic, co bychom už neviděli xkrát. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Rovnomenná knižná predloha z pera Davida Almonda prednedávnom rozčerila stojaté vody českej a slovenskej prekladovej literatúry. Kniha je prirovnávaná k Marquézovej magicko-reálnej tvorbe, postmodernému románu pre mládež, či jednoducho nesie označenie "objav roka". Dnes som ju prečítal na jeden dúšok a hneď potom som si pozrel tento film. Musím povedať, že som sklamaný z oboch. Film má strašidelnejšiu atmosféru je mainstreamový až gýčový. Knižka má obrovský potenciál, ale nesnaží sa hlbšie zachytiť psychológiu postáv, čo vzhľadom na fakt, že je určená deťom, nie je veľká chyba. Mne tam však popri originálnosti spracovania námetu chýba vnútorná hĺbka textu. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Krásná a dojemná fantasy a příběh skutečnosti a lidských problémů smíchaný s magickým světem dětí! 80% Who are u? Something like u, something like a bird. Something like an angel. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Skellig je moc pěkná kniha. Prakticky nezfilmovatelná (imho). A udělat z ní plochou a předvídatelnou televizní pohádku, je vážně hloupý tah. Jedna hvězda pro Tima Rotha. Bez něj by tento počin padnul na úroveň Micimutr atp. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

příběh, který je plný emocí, naděje, že i pomocí malých zázraků se může pomoci, když to člověk nejméně čeká, chlapec objevuje přátelství u staršího muže, který je něčím zvláštním, v tomto filmu je vidět jasná naděje, že když to člověk nejméně čeká, může přijít pravý zázrak a zachránit život, člověka, věc, prostě cokoliv, není hézké si představit,že by to mohlo opravdu existovat? stačí jen věřit, a kdoví třeba opravdu něco může existovat mezi nebem a zemí, když člověk věří má i naději ve všech směrech. Tento film se opravdu povedl, určitě to stojí za zhlédnutí ()

Reklama

Reklama