Reklama

Reklama

Drsný sever aneb 7 dní života

všechny plakáty
Trailer

Film vypráví o podnikateli jménem Viktor Nikolajevič. Viktor je velmi úspěšný mladý podnikatel ze zahraničí, který podniká a žije v České republice. Jednoho dne se karta obrátí. Přichází o firmu kvůli finančním únikům, milenku, jelikož jí vyhodí z bytu, který platil, nejlepšího kamaráda, bratra a rodinu. Začíná holdovat alkoholu, přepadnou ho, okradou, milenky se na něj vykašlou, jelikož nemá peníze, exekutor mu zabaví majetek, mafie ho nahání, protože ve firmě, o kterou přišel, kolovalo mnoho financí z jejich kapsy. V sedmý den se dozvíte, co se Viktorovi stane a hlavně proč. Tato devadesáti minutová podívaná zaručuje násilí působené na ženách v podání mafie, vtip a černý humor, ale i zápletky a romantiku. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak naznačují místní hodnocení (2%). Především je třeba si uvědomit (a film samotný nám to dá vědět přímo v úvodních titulcích), že je to amatérský projekt a také má všechny nectnosti a slabiny s tím spojené - herecké výkony jsou o ničem, dialogy příšerné (zvláště výslech mafiánů - ti jsou obzvláště k smíchu), záznam zvuku klasicky špatný a střih by také potřeboval trochu doladit (vím z vlastní zkušenosti, že se jím dá zachránit dost a ještě dokáže snímek pozvednout). Násilí je inscenováno velmi diletanstsky (úvodní poznámka o násilí na ženách mě málem odradila) - nedovedu posoudit, jestli se toto zlepšuje v necenzurované verzi, viděl jsem pouze tu původní, každopádně se to i v amatérských podmínkách dá sehrát daleko lépe. Odvážil bych se vyzvednout kameru, ta je asi na celém filmu nejlepší. Přes veškeré výhrady mě snímek bavil víc než některé profesionální, co jsem v posledních dnech viděl. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

jedna za Standu ! Dal bych i víc, kdyby to nebyla taková vykrádačka ZNK .... když jedna z goril v autě !!! řekla že má hlad, tak sem uplně vyprsk smíchy ... ()

ktzc 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz, že se jedná o amatérský projekt a přimhouřím oko, tak můžu říct, že snímek je celkem vydařený a i koukatelný. Ovšem, ty scény s mafiány byly směšné. Vyzdvihuji kameru a hudbu, ty byly na celém filmu asi nejlepší. Taktéž herecké výkony hlavního hrdiny a hlavně jeho matky a Standy byly pěkné. Film mě docela bavil a hodnocení zde na csfd mi připadá dost přísné. ()

ppolda 

všechny recenze uživatele

Na tomto počinu je smutné, že je myšlen vážně. Kdyby to měl být¨humorně pojatý snímek, daly by se odpustit ty chyby. Dialogy, herci, zvuk... Je to dost primitivní. Víc jsem se rozhodně bavil u "konkurnčního" snímku Život není krásný, který do 28 minut vměstnal víc uvěřitelného násilí a přesto nenechá nikoho na pochybách, že jde o recesi. V Drsném severu jsem nevěřil nikomu nic. Dávám jednu hvězdičku za bezdomovce Standu, který jako jediný svou roli sehrál na jedničku. ()

M.Pazzina odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusíte si pouštět film, stačí trailer a víte všechno. Dialogy jsou tak banální, že raději zkousnete ten song co hraje u traileru. Jediná komedie je autorovo vidění světa. ()

dizyhc odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či je dobre že som sa najprv dostal k filmu život není krásný a až potom k tomuto.Ak by som mal porovnávať tak..to sa v podstate ani nedá..nudné..ľahko predpovedatelné v trailery..odporná kerka na ksichte..a nudné herecké výkony...a priznajme si že hodina a pol je trochu veľa..bez predsudkov ODPAD ()

Reklama

Reklama