Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bizarní, drsná a vulgární animovaná podívaná nás zavede do společenství zvířat, které je vázáno vegetariánským paktem – tedy, že žádné zvíře nesmí zabít a sežrat jakékoliv jiné. Nereálný politický systém se zvířatům však začíná ze všech stran rychle rozpadat, jakmile několik vychytralých jedinců začíná sledovat vlastní zájmy a strhává na svoji stranu pracující "stádo". Drsný humor celého filmu vychází z rozmanité fresky lidských charakterů schovaných do svých zvířecích protějšků, z velmi nevybíravého slangového jazyka a z ostré politické satiry. Film natočil ve španělském znění v roce 2007 režisér Pedro Rivero. (Hafran)

(více)

Recenze (10)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film španělského režiséra Pedra Rivery viděný v rámci soutěže celovečerních filmů na AniFestu 2009. Jedná se svým způsobem o animovaný punk, kresba je úmyslně neotesaná, nelíbivá, jde v jistém smyslu o protipól disneyovské tvorby. Mluva zvířecích hrdinů je prošpikovaná vulgárními výrazy a jednání postav se vyznačuje velkým cynismem a chytračením. Jde o parodii na současnou politickou scénu v demokratických zemích, plnou korupce, vzájemných podrazů a planého hašteření. Děj je založený na zvláštním vegetariánském paktu, který zakazuje zvířatům požírat se navzájem. Masožravci ovšem od samého začátku nepočítají s jeho dodržováním, zneužívají svou sílu a terorizují býložravce. Ti se pokoušejí o vzpouru, ovšem jsou nejednotní a i mezi nimi je spousta těch, kterým je vlastní zájem přednější než zájem celku. Bohužel výsledný dojem pokazil nekvalitní překlad. Tenhle druh animovaného filmu je zkrátka do značné míry založený na vypointovaných dialozích a stylizované slangové řeči... Celkový dojem: 35 %. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní záležitost, na jednu stranu jsem se několikrát zcela bestiálně smál, až jsem si vylil misku s čajem, na stranu druhou je tu ale spousta humoru, který je, mírně řečeno, hloupý, s velkou lysinou a s klouby vytočenými do prapodivných úhlů. Hlavní námět je docela fajn, zvířena žije ve šťastné společnosti, president lev, zneuznaný politik walski (kůň převalského), páchnoucí hyena, kajmani a tak dále. Pak se něco pokoní a začne se kombinovat na několika frontách několik poměrně nápaditých spiknutí. Bohužel se to ale hrozně rychle vyčerpá a tak nějak u žádné nepřicházi pořádná gradace a ani finále to nespasí. Otázkou samou o sobě je humor vezdejší, některé vtipy se povedly, za jiné cítí divák hluboký stud a nevěřícně kroutí vlastními palci o třistašedesát stupňů a doufá, že už takové nebudou, žel, čím dále v ději, tím víc je zápletka tupější a humor nahnilejší. A taky je tam spousta pomřelé zvěře, krve a jeden neskutečně iritující a mohutně natupělý medvěd lední. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Celovečerná animovaná satyra na rádoby dokonalé politické a spoločenské systémy, metaforizovaná ako Vegetariánsky pakt zvieracej ríše, ktorý hovorí o tom, že žiadne zviera nezabije a nezožerie iné. Bohužiaľ, mocenská vrstva mäsožravcov sa to rozhodla nerešpektovať... Štýlová, jednoduchá kresba, brutalita a vulgárnosť Riverovho filmu ma potešila. Problém je, že sa snaží postaviť celovečerák na síce zaujímavej, no nedotiahnutej príbehovej koncepcii. Jednotlivé scény stoja na dialógoch a vtipoch, ktoré však nedosahujú potrebnej kvality, a väčšina fórov je zasa úboho lacná a nespočetne krát opakovaná. Navyše vždy, keď si divák myslí, že sa konečne niečo stane, príde iba ďalší krvavý alebo nechutný vtip. Na začiatku zaujalo, neskôr už iba nudilo. Aspoň že to trvá len 75 minút... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Netradične surový animák, miestami oplzlý, vulgárny, krvavý a smradľavý, ktorý má blízko k podobenstvu zo životom a systémami, v akých žijeme. Animácia bola kúlovo vtipne spravená, má niektoré výborné nápady, a práve drsný vtip je tou nasilnejšou stránkou tohoto animáku pre dospelých. Zápletka je tiež fajn, ale postupom času jej tempo upadá. Hodnotenie: 70% ()

Wade

všechny recenze uživatele

Zklamání! Čekal jsem ujetou brutální a vulgární animovanou jízdu, ale dostal jsem jen netradiční animák. Krize masožravců má pár podařených vtipu ty se, ale bohužel často opakují v podobných situacích a tak začnou po čase nudit. Slibný rozjezd, ale poté už jen ustup. Připadalo mi jako by nebyl film pořádně dotažený, protože měl určitě na víc. Jednu hvězdu dam za příjemnou animaci a druhou za zbytek. 35% ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Přichází Krize masožravců navzájem se požírajících (ačkoliv sepsána jest oposiční smlouva o vegetariánství) a podobnost s krizí vládníků a politiků korupcí prožraných není čistě náhodná. Vulgární animovaný film o zvířátkách pro dospěláky s dobrým žaludkem (je to maso). Však stačí jedinkrát pojmouti prostřenou tabuli s „dobrůtkami“ a pak dát si pořádnou dietu od takových „pamlsků“ neb rovnou zkrátka nejíst… Žaludku (mému) tyto masité kousky nesvědčí. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Parádně animované. Sprosté. Krvavé. Brutální. Vtipné. Zábavné. Oddechové. Lehce stravitelné. Hijos de la puta? Mierdas? Es verdad. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Jako parodie a alegorie na politiku a fungování společnosti to není moc důvtipné. Nedostatek myšlenek a humoru je nahrazován lacinou sprostotou a neustálým vzájemným zabíjením a požíráním. Podivně odpudivá výtvarná stylizace byla asi tvůrčím záměrem, ale čeho je moc, toho je příliš. ()

MathewBB odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na animák o konzumaci masa/nemasa... Dočkal jsem se největší blbosti, která není ani vtipná, ani nic jinýho... ()

Reklama

Reklama