Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Americká 80.ková trilogie je pro mne filmovým "martial-arts strašákem a zvrhlostí" v jedné podobě. Tu trilogii jsem fakt nesnášel a naprosto nenáviděl. Při představě natáčení remaku mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a naplňovalo moře naprostého nepochopení ... Přesto však, jako každý jiný, jsem při první možné příležitosti na film koukl... A byl jsem velmi mile překvapen! Tohle není žádný Karate Kid a absolutně s původní trilogií nemá nic společného. Vdyť i ten kluk se neučí žádné karate, ale v Číně kung-fu! Je to docela v pohodě oddychovka, dobře se na to dívá. Vadí tomu dlouhá stopáž, úplně zbytečná. Film tak obsahuje scény a výplň , které opravdu nudí ... Navíc je to pro děcka prostě. Ale pro děcka dobrý, mít syna nebo vnuka, tak bych ho na tohle do kina rozhodně vzal ... Jinak ale žádný zázrak, prostě průměr. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Opět výborná choreografie jak tomu již u filmů s Jackie Chanem bývá i u těch málo bojových scén co ve filmu jsou, s již známou zápletkou z původního Karate Kida, ale zase s trošku jiným přístupem. Jaden Smith je prostě šoumen po svém tátoj a ve filmu se jistě vyřádil a i když je ještě celkem mladý, vůbec to filmu neubíralo na kvalitách a ani to, že Jackie Chan není ten starý bělovlasý Sensei na kterého jsou diváci z asijských kung-fu filmů tolik zvyklý jakožto na učitele bojových umění. I přes svou celkovou délku, některé delší scény a netradiční pojetí, se mi nový Karate Kid líbil. Mám prostě tyhle naivní dětské bojové filmy rád, díky nim jsem začal cvičit a učit se bojová umění. 70% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: KARATE kid s KUNG-FU černoškom Smithsom jr. Na prvý pohľad divoká kombinácia našťastie však vyvážená Jackiem. Tento remake neprináša nič nové, motív je jasný, spracovanie priame. Proste film o malom chlapcovi vo veľkej Číne a jeho Kung-fu ceste. Rozprávka plná poučení, klišé a prehnaného záveru. V celku sa na to ale pozerá OK,... neublíži, nevynikne. Dobrý motivátor pre zle deti :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musi se uznat, ze to Zwartovi slape, coz je hodne prekvapivy, kdyz ma film silenejch 130 minut a trenovat se zacne az po hodine zbytecnyho deje. Navic krome toho treninku a finale tady zadny poradny souboje nejsou. Druhej problem je v Jackiem, jasne, zestarnul, takze kdyz predvede nejaky udery, je videt, ze ho to lehce unavuje, na druhou stranu, neni starej tak, aby delal dedecka kungfacka, takle spis vypada jak vandrak, kterej oblejza okolo skoly a sleduje maly kluky. No a nejvetsi problem je samozrejme Smith, jeho postava je totiz rozmazlenej americkej fakan, kterej si mysli, jak je desne cool a nad veci a Smith to bud tak dobre hraje, nebo takovej proste je, ze mi celou dobu lez silene na nervy. Navic kolikrat ty jeho komba nejsou moc uveritelny a hrat taky moc neumi, spokoji se s nakejma trema vyrazama. Ale tak zase je mu 12, tak ho nemuzu hodnotit jako dospelyho herce. Takze celkove sice docela svizne odsejpajici a prakticky nenudici, na druhou stranu nevhodny obsazeni, minimum bitek a zbytecna delka, takze ty 3* jsou tak akorat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalý rozjezd a zdlouhavý film. Dá se říct dobrých 90 minut lehkého připravování a trénování na turnaj. Dalo se to zkrátit na 45 minut, protože v těch úsecích hrozně slabá místa a slabý děj. Zbylých 30 min., je třešnička na dortu a film dostává lepší náboj. Dokončení tréninků s Jackie Chanem a na závěr turnaj. Neříkám, že špatné, ale nepřesvědčil mě o svých kvalitách na lepší hodnocení... 6/10 = 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisér Harald Zwart je veľkým fanúšikom klubu Fredrikstad Fotballklubb (FFK) a v každom svojom filme "schová" jeho logo. Je možné ho vidieť na bunde doktora počas záverečného šampionátu. (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama