Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Toto lze nejlépe popsat jako Karate Kid pro děti. Jaden Smith navíc nikdy nebyl moc dobrý herec a o to horší a nesympatičtější byl jako malý kluk, konkrétně to platí i zde, kde pokazil mé celkové dojmy z filmu. Možná bych dal více hvězd, kdyby to celé nebylo přes 2 hodiny dlouhé. A to obzvláště, když akce je nanejvýš průměrná a příběh pouze kopíruje úspěšnou filmovou předlohu. Amíci prostě vždy musí mít vlastni verzi a to je většinou na úkor kvality. 30-35% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nová klasika všech dětí už se z podobného námětu dnes stát nemůže, ale i tak klobouk dolů za to, že se takhle jednoduchý příběh, navíc při doslova vražedné délce, nerozsypal tvůrcům pod rukama. Na rovinu ale říkám, že po úvodní klasice "přestěhování-zklamání-šikana" snad ani nešlo o zklamání, jako spíš o regulérní nudu. Až překvapivě fajn a naprosto přirozený Jaden, solidní tréninky, klasické montáže a božský Jackie Chan mě nakonec vytáhli tak vysoko, až se mi tomu při závěrečných titulcích nechtělo věřit. 70% a nakonec opravdu i čtvrtá hvězda. Remakovat klasiku tak, aby výsledný film dokázal dýchat sám za sebe, není legrace. ()

Reklama

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nestačilo mi, že jsem se spálil se sračkama Kickass, Scott Pilgrim, Spiderman atp, ještě musím pokoušet své duševní zdraví experimenty s tvrdými shity. Karate Kid, lze přeložit jako Karate Kid, je opravdová sračka pro vymaštěné čůráky, kteří dokážou jen bučet, kvičet a tu a tam debilně zahiphopit. No, možná se najde někdo normální, kdo je prostě jen mladý a líbí se mu filmy o mladých, ale to je asi světlá vyjímka, něco jako Kuba:-) Kebbrdle se asi zesere do kopce, ale nemůžu si pomoc a opět dávám odpad. Nesnáším filmy o bojových sportech a filmy s barevnejma o barevných pro barevné. Proto ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Leaving Detroit ,2. Looking for Mr.Han ,3. Kung Fu Heaven ,4. I Want To Go Home/The Forbidden City ,5. The Lunchroom ,6. Backstreet Beating ,7. Han's Kung Fu ,8. Ancient Chinese Medicine ,9. Beijing Valentine ,10. Mei Ying's Kiss ,11. Jacket On, Jacket Off ,12. Journey to the Spiritual Mountain ,13. Hard Training ,14. All Work and No Play ,15. From Master to Student to Master ,16. Dre's Gift and Apology ,17. Tournament Time ,18. Final Contest , ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je prostě srdcovka. Původní film z roku 1984 byl pro mě ve své době tím, čím pro mnoho lidí bývají letní blockbustery v současnosti. Něco, o čem se mluví, čím chce každý být.. Herecké sestavy jsem se původně bál, Jaden Smith byl naposled neskutečně otravný v remaku The Day the Earth stood still, Jackie Chan byl příšerný ve většině svých posledních filmů (a to ho mám jako herce opravdu rád), ale oba rozehnali všechna mračna obav a ukázali, že když chtějí (či pokud to scénáristé dovolí), umí. Jediným opravdu nesnesitelným hereckým elementem byla snad jen Dreova matka v podání Taraji Pendy Henson, jejíž postava se prostě a jednoduše chová celý film jako kráva. Velice sympatická mi pak přišla hrdinova "femme fatale", jejíž role se zhostila neznámá Wenwen Han. Co se filmu, jakožto remaku týče, tvůrci nezapírali inspiraci v původním filmu, obměnili prostředí, zachovali však rámec. Nebáli se ani vyměnit karate z názvu za čistokrevné kung fu. Závěrečný souboj pak probíhá klasickým způsobem, jen finální "skok" je nahrazen.. mno, řekněme novodobější verzí. :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)
  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama