Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (512)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další sériová bajka o tom, jak se podivně nehezké, protivné, přehrávající pipině, nad jejímž hrudním košíčkem by nadšeně zajásal nejeden milovník deskových her, podaří vytáhnout ze sraček chcípající Dobré ráno s Americkou televizí. Obklopena dokonale nabalzamovanými megastars filmů pro pamětníky se nezadržitelně řítí řití k očekávanému šťastnému vyústění rychleji, než ranní stolice a každá průměrná chovatelka koček za zenitem smáčí od prvních minut kapesník slzami štěstí, neboť si je jistá, že v tomto filmu nikdo neumře! Tedy vlastně skoro jistá, protože v posledních minutách "tolik překvapivého" heavyendu si šourající se Indián Džouns, jenž po úspěšném usmažení ranní omelety opět jednou nahmatal svůj bič, odvádí do ložnice Ený Halovou, kterou majetnicky poplácáva po jejím zteřelém pozadí. S ohledem na divákovo duševní zdraví a sexuální svěžest naštěstí milosrdně přibouchne před kamerou dveře, a tak zůstává jen na úchylné fantazii publika, co se dělo dál. Na druhé straně však homosexuál ve mně musel připustit, že se tento film při pádu do žumpy amerických romantických komedií posledních let pevně zachytil svými mnohdy vtipnými dialogy o výčnělek těsně pod poklopem a do smrdutého obsahu tedy nesletěl. Doufám také, že si slečna McAdamsová bude moci ze své druhé výplaty konečně dovolit nové kozy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se nějaká stokrát viděná romantická šablona nekonala. Ale naopak veskrze pozitivně laděný zvedač mizerné nálady. Vitální Rachel McAdams byla jako vždy potěchou pro oko i ducha, ale hlavní hvězdou, která prostřednictvím suše pronášených hlášek se stará o 90 procent veškerého chytrého humoru, je naprosto boží postava nerudného novináře v podání Harrisona Forda. Harrison už léta potřeboval takovou, s upřímným nadhledem zahranou roli. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z obávaného přívlastku "romantická komedie" zbyla spíš (naštěstí) hlavně ta komedie, nečeká nás žádný otravný milostný trojúhelník ani žádné ztrapňování se a kdoví co ještě. Harrison Ford neskutečně válí a Diane Keaton mu zdatně sekunduje a film ani na vteřinu neztratí nic ze svého tempa. Dobrých komedií se v poslední době bohužel moc nerodí, ale naštěstí tahle je světlou výjimkou a něco tak pohodového už jsem hodně dlouho neviděla. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„I’ve had lunch with Dick Cheney.“ Se slabostí pro obě dámy nemohu hodnotit jinak, ve skvělé formě je krom toho i Ford – záruka, že se dobře napsaným hláškám zasmějete v ten správný okamžik. V době krize nepřekvapí, že spíše než o jejím vztahu k muži je Hezké vstávání o Beckyině vztahu k práci, která pro ni substituuje rodinu, aniž by to některé z postav kdovíjak vadilo. Než se pro ní však onou rodinou stane, musí Becky za svůj nový džob tvrdě bojovat, obhájit svou pozici v dravém prostředí. Scénárista ji pod nohy nehází více klacků, než je nutné k vytvoření obvyklého dramatického oblouku. Zkrátka víte, že vše dobře dopadne, žádné stresy – jistota, jakou dnes nabízí jenom hollywoodské pohádky. Kompletní by tahle veskrze pozitivní únikovka nebyla bez velmi povzbudivého soundtracku: Strip Me od Nataschy Bedingfield mě teď dokáže rozjařit účinněji než kvalitní čokoláda (a navíc z toho nepřiberete). Film pro radost. 85% Zajímavé komentáře: Crawler-D, blackJag ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-NAJALA SIS TŘETÍ NEJHORŠÍ OSOBU NA SVĚTĚ. -AHA A KDO JSOU TI PRVNÍ DVA? -KIM ČONG-IL A ANGELA LANSBURYOVÁ. Vím, že to k takovému vyprávění patří, ale občas mi to zběsilé tempo trošku lezlo na nervy. Jinak byl snímek dost pohodový i pohotový, hlavně spolehlivý (a sakra málo obsazovaný) John Pankow. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rachelka je tady k pomilovaní, takový pobláznění trdlo prdlo se hned tak nevidí. Svižný tempo filmu, který umí rozdávat úsměvy a pohodu po kilech. Moc fajnová záležitost, především díky okouzlující Rachel, která táhne celej film naprosto neuvěřitelným způsobem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Kde sú moje vajcia?!" Presne tu, Indy. V na telo napísanej a do špiku kostí vychutnanej úlohe starého alkoholického mrzúta, ktorý robí dokonalú omeletu, kedysi spával s nemenovanými talianskymi filmovými hviezdami a sádza jednu hlášku za druhou (niekoľkokrát som sa smial nahlas). Úprimne, už som neveril, že ešte uvidím Forda v takom solídnom filme - a určite som nedúfal, že niečo zahrá takto čisto, bez jediného zaváhania. Absolútne vedľa neho zanikajú aj preexponovaná Rachel a nevyužitá Diane, ale to nevadí, lebo aj tak ide o takmer dokonalú žánrovku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, kolik legrace se dá hned tak po ránu užít v televizní stanici. Stres na všechny strany, práce s lidmi, člověk šílí a pokud není workoholik, asi mu i praskne lebka nervy. Rachel McAdams je ale hrdinka tohodle filmu. Ona nejen, že stres háže za hlavu, ona na něj v tom spěchu ani nemá čas. Problém ale je, že já pak kolikrát nestíhám i samotný film, kterej chvílemi žene tak, že ani pár volů by mu nestačil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $31,011,732Tržby Celosvetovo $60,040,974Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $7,093,749 //počet predaných kusov 423,538║ neškodná oddychovka, ktorá ale mala jednoznačne potenciál na viac, dobré obsadenie, slušne herecké výkony a dobrý nadhľad /55%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Aline Brosh McKenna .. Ranní network. Hodně odlehčený.. Je to celé taková jednohubka, film, který zmodrá a bude pouhou vhodnou vsuvkou na odpočinkové odpoledne. Ale pořád jde o příjemný film, který jsem si díky obsazení nemohl nechat ujít hned v kině. Jak nabručený Harrison Ford tak především energická a pozitivně (pře)laděná Rachel McAdams jsou nejsilnějšími aspekty snímku. Scénář se drží spíš průměru jak do složitosti zápletky, tak do množství humoru, ale díky jistému a pevnému režijnímu vedená to celé naštěstí funguje a mnohdy se smíchem pobaví. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Dobré ráno. Než začneme, dnešek je pro Daybreak historický okamžik.....“ Film o skvělé práci v ranní TV show, která je bez peněz, bez diváků a bez respektu. Becky je holka plná energie, optimismu a ONA táhne příběh. Je prostě jiná (a naprosto nezvládá pantomimu). Může dělat co si zamane, jen to nesmí stát ani cent a musí zvýšit sledovanost. Jak to všechno dopadne? Nechci spoilerovat, ale.... Film o tom, jak zachránit ranní show, vyčpělýho moderátora a možná i sama sebe. Taková veselá romantika O PRÁCI! Konečně něco jinýho! Kurva, to jsem se pobavil! Taková pohodovka, kterých je málo! Ať nežeru - dám 5*! A za ty slzy se omlouvám, jsem stařec bez sklonů k workoholismu, který má rád amolety. A teď už i R.McAdams! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát v nové práci během jednoho dne legendou. 2.) Zajímá mě, jestli má Rachel McAdams sexi zadek. 3.) Chci vidět Fordovu hůl na vyvolávání deště. 4.) Myslím si, že jsem workoholik. 5.) Hledám tip na zajímavej soundtrack. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 2,544 // Otvárací Víkend v USA: $9,203,266 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa mňa je toto ten správny čas, aby ste začali piť.“ Budete sklamaní, ak budete čakať typickú romantiku/bláznivú komédiu. Je v tom niečo z romantiky a občas sa usmeje/zasmejete. Nie je to však poriadne ani romantické, ani poriadne komediálne (hoci musím priznať, že už pomerne dlho som sa pri komédii tak dobre nebavil, viď. napr. bláznivé eskapády televíznej rosničky). Je to príjemná všehochuť. Mal som chuť dať jej 80%... a aj to robím! Pretože až budú toto ranné vstávanie niekedy zasa reprízovať, je možné, že si ho opäť zopakujem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie z tvrdě konkurenčního prostředí velké televize. Mladá producentka se snaží přímět ke spolupráci v ranní show stávající otrávenou moderátorku - bývalou miss (Diane Keaton) a nepříjemnou novinářskou legendu (Harisson Ford - "nafoukaný idiot, co vydělává 3x víc než ona"), což je nevděčná snaha vyžadující mnoho antistressových úhozů hlavou o zeď. Vtípky zpočátku jednoduché jako v sit-comu, ve druhé polovině filmu je už humoru zásluhou Harissona Forda podstatně více. "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem." "Sbohem..." Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=tzaBjG8ol3w ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejen že jste oslabila naši zpravodajskou divizi, vy budete stát u zániku pořadu, který se vysílal 47 let. Dobrá práce." Název Hezké vstávání a rychlý pohled na právě aktivizovaný budík s časem 01:30 ve mě vzbudil obavu, že tato romantická komedie bude osvěžena závanem hororu. Naštěstí se tak nestalo a tak jsem mohl spokojeně sledovat jednu úžasně hyperaktivní slečnu razantně kmitající prostorem mezi znuděným producentem, brilantně nerudným moderátorem, ztřeštěnou moderátorkou a postelí zmateného vyvoleného. Sice jsem při tom nebyl svědkem žádného zázraku, ale kdybych měl každou minutu svého života stejně dobrou náladu, jako při Hezkém vstávání, tak by se mi na světě docela líbilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Není to kdovíjak vtipné, ale pohody má Hezké vstávání na rozdávání. A Harrison Ford je boží. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Od filmů tohoto typu moc neočekávám, ale jsem ráda, když mají nějakou šťávu. Tady ji v první polovině docela postrádám. Ano, je to tak...Málem to byl průšvih..Naštěstí ho ale zachránil konec v podobě omelet od Harrisona Forda a celkově humornější druhá polovina. Znovu už vidět nemusím. Pokud ho tedy HBO nezačne vysílat třikrát denně. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemná a především živelná oddechovka, která je sice plná klišé, ale podaných zábavným způsobem. Rachel McAdams by utáhla i parní lokomotivu... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost, která vcelku vtipným způsobem ozvláštňuje klasickou romantiku tím, že do středu celého příběhu klade (pracovní) vztah mezi televizní producentkou a "hvězdným" moderátorem. Co si budeme nalhávat, hlavní hvězdou filmu je bezesporu výborný Harrison Ford, Diane Keaton a Rachel McAdams jsou "pouze" Fordovými přihrávačkami. Nicméně čtyři hvězdy dám rád, už jen za tu obrovskou energii, která z filmu doslova vyzařuje a úspěšně ji přenáší na diváka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PRACOVAL JSEM S NÍM NĚKOLIK LET A ZA CELOU DOBU MI NEŘEKL JINAK NEŽ SEŇOR SRÁČ." Po téhle hlášce jsem minutu řval smíchy do polštáře (a vzápětí zase, když přišlo na sexuálního násilníka). Polovina herců tu sice nemá co hrát, ale hyperaktivní Rachel a zahořklý cynický Ford si to dali pěkně a je to nečekaně vtipný. ()

Reklama

Reklama