Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dělat producentku v jedné televizní ranní show, je pěkná řehole. Časně ráno vstáváte, z práce chodíte jako poslední, vymýšlíte, jak zvednout sledovanost a jednoho krásného dne vám dají padáka v rámci reorganizace. Své o tom ví Becky Fullerová, mladá, ambiciozní, svědomitá, pracovitá, upovídaná, afektovaná a ještě nevím jaká producentka, která si sežene ihned po svém vyhazovu novou práci v celostátní televizi a v rámci zvýšení sledovanosti přetáhne do jejích řad legendárního zprávaře, s jehož kariérou to jde dávno z kopce, který však z nové pracovní nabídky není ani trochu nadšený, a navíc je to arogantní náfuka, který tuhle práci bere jako podřadnou. S ranní show to však nevypadá dobře a kvůli mizerné sledovanosti má být zanedlouho zrušena. Becky je však producentka, která má v zásobě celou řadu bláznivých nápadů, jak sledovanost zvednout na požadovaný rating a náramně jí hraje do karet, že se moderátoři zpráv začali znenadání mezi sebou urážet a zesměšňovat. Hurá, sledovanost je zachráněna. Scenárista je pohádkář, protože ani v pohádkách se takového banálního polidštění postav a dobrých konců nedočkáme. Z morouse se jako mávnutím kouzelného proutku stane milý člověk, mladá producentka bere svoje spolupracovníky jako jednu velkou rodinu, a tak se nemůžeme divit, že odmítne nabídku pracovat v prestižní televizi, pro pár přihlouplých kravin v živém vysílání se zvedne jako zázrakem sledovanost a tak dále. První půlka se veze v pomalém tempu, na scéně se objeví skvělý Harrison Ford s neméně skvělou Diane Keaton a jindy snesitelná Rachel McAdams v hlavní roli, je tady místy až nesnesitelná svým horlivým zápalem pro věc. Druhá polovina je o něco svižnější a nápaditější, ale přesto všechno, ani nevím, k čemu je takový film dobrý. Přiblížit přihlouplé ranní show, nebo jejich stejně přihlouplé moderátory, mně nepřišlo jako dobrý nápad a vesměs jsem se nudil. Vím však jistě, že bych si nikdy nepustil ani americkou, ani žádnou zdejší ranní show. 40% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vystřihnout prvních dvacet minut, prodloužit část, kde se mladá producentka snaží radikálními kroky zvýšit sledovanost svého ranního pořadu, a možná by se Morning Glory zapsalo do seznamu těch milých, nadprůměrných komedií, které nám televizní stanice budou servírovat neustále dokola. Při současném scénáři ala "prvních pětinu filmu budeme sledovat, jak zoufalá hrdinka dostává padáka, a následně se snaží získat práci novou" je kvalitativně (minimálně v rámci vtipu) děj nevyvážený asi tak, jako kdybyste vedle sebe postavili pětileté dítě a zápasníka sumo. Jedna věc se však Morning Glory upřít nedá: hlavní trojici šlo jen těžko obsadit lépe. Právě Ford, Keaton a McAdams nakonec patří k důvodům, proč má nejspíš smysl tento film vidět. Nedůležitá poznámka na závěr: V rámci slangové angličtiny se těm, kteří vybírali název filmu, nedá upřít jistá kreativita; s jeho dějem však moc společného nemá. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Kde sú moje vajcia?!" Presne tu, Indy. V na telo napísanej a do špiku kostí vychutnanej úlohe starého alkoholického mrzúta, ktorý robí dokonalú omeletu, kedysi spával s nemenovanými talianskymi filmovými hviezdami a sádza jednu hlášku za druhou (niekoľkokrát som sa smial nahlas). Úprimne, už som neveril, že ešte uvidím Forda v takom solídnom filme - a určite som nedúfal, že niečo zahrá takto čisto, bez jediného zaváhania. Absolútne vedľa neho zanikajú aj preexponovaná Rachel a nevyužitá Diane, ale to nevadí, lebo aj tak ide o takmer dokonalú žánrovku. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Svěží a úsměvný film, bohužel však na slabší úrovni, než jsem čekala. Sama nevím, proč jsem si od Morning Glory tolik slibovala (snad to bude trailerem, který mě pobavil?), ale každopádně, nejedná se o film, který by stálo za to vidět víckrát. S jedním podíváním to končí a pravděpodobně nezanechá žádný silný dojem. Harrison Ford a Diane Keaton se mi sice v rolích líbili a taky pobavili, zato Rachel McAdams mi jako ambiciózní a užvaněná Becky úplně nesedla (což je trochu ironické vzhledem k tomu, že ona byla jeden z hlavních důvodů, proč jsem se na film těšila). Když si to tedy všechno sečtu, spíš než skvělá komedie mi vyjde průměrný příjemný film z pracovního prostředí, s komickými prvky a špetkou romantiky. ~(2,9)~ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se nějaká stokrát viděná romantická šablona nekonala. Ale naopak veskrze pozitivně laděný zvedač mizerné nálady. Vitální Rachel McAdams byla jako vždy potěchou pro oko i ducha, ale hlavní hvězdou, která prostřednictvím suše pronášených hlášek se stará o 90 procent veškerého chytrého humoru, je naprosto boží postava nerudného novináře v podání Harrisona Forda. Harrison už léta potřeboval takovou, s upřímným nadhledem zahranou roli. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Rachel McAdams nejdříve roli Becky odmítla s tím, že si nemyslí, že by se do komedie typově hodila, jelikož neumí být zábavná. Režisér Roger Michell tedy herečku několikrát pozval na večeři, aby ji přesvědčil, že má o její účast na filmu skutečný zájem. (jezurka42)
  • Na pódiu, kde rapuje 50 Cent svoj song "Candy shop", sa objavia i ďalší známi raperi Tony Yayo a Lloyd Banks. (toi-toi)

Reklama

Reklama