Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Rachel McAdams nejdříve roli Becky odmítla s tím, že si nemyslí, že by se do komedie typově hodila, jelikož neumí být zábavná. Režisér Roger Michell tedy herečku několikrát pozval na večeři, aby ji přesvědčil, že má o její účast na filmu skutečný zájem. (jezurka42)
  • Harrison Ford, hrající ve snímku zpravodajského moderátora, je podle svých slov na zprávách závislí. Sleduje je v televizi, poslouchá v rádiu a také si kupuje velké množství periodik. (Olík)
  • Hlavním úkolem při přípravách bylo nalézt zázemí pro televizní studio. Architekt Mark Friedberg postavil scénu ve skutečném, i když nyní nefungujícím televizním studiu Metropolis ve čtvrti Harlem. (ČSFD)
  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)
  • Don Roy King, který hraje ředitele DayBreak, je skutečným ředitelem Saturday Night Live (NBC) a Robert Caminiti, který hraje asistenta ředitele DayBreak, je skutečný asistent ředitele Saturday Night Live. (ČSFD)
  • Mnoho zpráv ve filmu jsou skutečné příběhy vysílané během povodní ve státu Iowa v roce 2008. Cedar Rapids je město zmíněné v jednom pořadu v pozadí, kde bylo 400 městských bloků pod vodou. (ČSFD)
  • Film byl odesílán do kin pod názvem "Pepper 10". (ČSFD)
  • IBS News Studio je skutečné televizní studio pro zpravodajství a zábavné programy. (ČSFD)
  • Mnoho z odvysielaných správ zobrazených vo filme boli skutočné príbehy, ktoré boli vysielané počas povodní v Iowe v roku 2008. (misterz)
  • Na pódiu, kde rapuje 50 Cent svoj song "Candy shop", sa objavia i ďalší známi raperi Tony Yayo a Lloyd Banks. (toi-toi)
  • Relácia Today show na NBC skutočne existuje a je vysielaná už od roku 1952. (toi-toi)

Reklama

Reklama