Reklama

Reklama

Sonny Liston: Těžká váha

  • Kanada Phantom Punch (více)
Trailer

VOD (1)

Ve strhujícím životopisném snímku ožívá v hereckém podání Vinga Rhamese Sonny Liston, někdejší kontroverzní mistr světa v těžké váze. Film zachycuje jeho život od chvíle, kdy během jeho pobytu v Missourijské státní věznici objevil katolický kněz boxerské nadání, kterým oplýval, až po (ne)slavný "Neviditelný úder” Cassia Claye, který v podstatě ukončil jeho kariéru. Sonny Liston: Těžká váha mapuje Listonovy triumfy i tragédie, jeho konflikty s rasismem, mafií i zákonem – cestu k pozici mistra světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se točí kolem boxu - sportu, který má i ve svojí tvrdosti krásu. Zakládá-li se pak na skutečném příběhu, má u mě automaticky jednu hvězdičku navíc. Phantom Punch nám servíruje strhující příběh boxera Sonnyho Listona, kterého tu geniálně ztvárnil Ving Rhames. Rozhodně jsem se nenudil, jelikož stopáž byla optimální a samotný děj k tomu ani nedával příležitost. Pro mě srovnatelné s filmem Těžká váha. Velmi příjemné překvapení. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kurva, že som dal na upútavku z "outu" na tento super snímok, ktorý pojednáva o živote Sonnyho Listona... mojeee nervy, som ja ale kok*t... nečumím na TV, raz zapnem a hneď sa nechám zlákať na nekalosti... taký som ja naivný puboš. Hrozné to bolo, obezný boxer celý život mláti ľudí a nikto ho nemáaa ráad... fňuk. Fuuuuck 2/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Chcešli vypnout a sledovat něco, co zabaví, neurazí.. zkus tohle. Je to fajn boxerský (trochu levnější) film se sympaťákem Rhamesem, který by taky zasloužil lepší pozornost a né jen tyhle céčka i když je to fajn. Málokdo tyhle filmy sleduje, protože námětem nelákají. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sonny Liston bol legendárnou postavou profiboxu, ktorá si celovečerný film určite zaslúži. Ving Rhames tohto kontroverzného pästiara stvárnil vcelku dobre a s dobovým zostrihom na hlave sa na skutočného Listona kupodivu aj trochu podobal. Snímka Phantom Punch mapuje Sonnyho pohnutý životný príbeh dosť hodnoverne a až na menšie odchýlky sa celú dobu v podstate pridržiava faktov. Podobne ako užívateľa eldricka ma však pobavil herec, stvárňujúci legendárneho Muhammada Aliho - to už tvorcovia filmu naozaj nemali po ruke nikoho iného, keď boli do tak významnej úlohy nútení obsadiť takéhoto baleťáka? ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Žádný áčkový Hollywoodský životopisný film, spíše lepší televizní snímek, ale to vůbec neva. Ving Rhames je frajer a jeho Sonny Liston mi za tu hoďku a půl přirostl k srdci tak, že kdybych nebyl tak štědře pigmentově obdařen, vypadám na konci filmu jako vopařená husa, celý titulky jsem jentak seděl a civěl do monitoru za znění té saxíkové hudby. Není to dokonalý film, ale emoce ve mne vyvolal silné a ani chvíli nenudil, za což mu moc rád bez váhání uděluji vysoké hodnocení. [8/10 říjen 2010] ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nebudete se nudit, ale nebudete ani jásat. Filmů o boxu v mnohem lepší kvalitě, je určitě mnohem víc a těch životopisných rozhodně taky. Přesto jsem byl s filmem vcelku spokojený, herecky to totiž bylo zahrané fakt dobře. Takže kdo box může, nebo sport obecně, tak jen vzhůru do toho, budete spokojení. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Mám rád box a určitě i filmy o něm. Tenhle bych určitě nepřirovnával k Těžké váze. Robert Townsend a Ron Howard to je rozdíl několik tříd. Nenudil jsem se nějak přesto by si Sonny Liston zasloužil mnohem lepší zpracování. Třeba se jednou dočkám lepšího u Maxe Schmelinga. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Příšernej televizní look. Herec hrající Aliho směšnej. Ale Bridgette Wilson to pořád sekne, ta ženská vypadá posledních 15 let pořád stejně. Pete Sampras má fakt pěknou manželku. ()

bourec

všechny recenze uživatele

Film bez hodnocení.Po půlhodině začal film,spíš vhodnej pro tv,nudit,a když přišel první zápas,kterej zabral asi dvě minuty,a bylo v něm tolik emocí,jak když si Pepík kupuje na nádraží jízdenku do Chlumce,film sem stopnul. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zle,ale... Nemalo to kvalitu Aliho,Rockyho,Tazkej vahy, ale... Proste sme opat u toho ako sa da premrhat perfektny zivotný pribeh. Ked tocim film o jednom z najkontroverznejsich boxerov a este aj o majstrovi sveta tak si dam KU....ZALEZAT!!!!!!! Reziser sa pustil do niecoho na co nemal. Vin nie je zly herec no postrada auru a respekt. Miesto neho tam kludne mohol byt Laurence Fishburne , Djimon Hounsou, Michael Clarke Duncan alebo aj Cuba Gooding Jr. no musel by pocvicit.Filmu davam 3 hviezdy no opat podotýkam z 5 hviezdickoveho pribehu urobili iba priemerny film a to je velka skoda. ()

filokk 

všechny recenze uživatele

Tak to si MISTR SVĚTA V TĚŽKE VAZE Sonny Liston nezasloužil,aby o něm natočily tak trapně amatersky snad TV film.Škoda a to velika....Viz skvěle filmy o mistrech světa jako ALI/muhhamad ali/ TĚŽKA VAHA/james Braddock/ZUŘICI BYK/jake la motta/ ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ving Rhames není špatný herec. Tady to dokazuje. Ovšem pro mě nebyl děj strhující, jen provádějící. Ač podle skutečnosti rozhodně jsem se z toho nesesunul ze židle. Co se týče "Rockyho", tak ten mě bavil víc, i když je fiktivní, méně uvěřitelný a Stallone občas neví, co hrát. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

no vedle filmu jakymi jsou Zuřící býk, Ali nebo Težká váha je to jen tresnicka na dortu, ale nevim zas tak spatne to rozhodne nebylo, film bych ohodnotil jako samotny za 3 ale přidám ještě jednu hvězdičku za Winga Rhamese ()

Reklama

Reklama