Reklama

Reklama

Arkadi (Daniel Bonjour) je vesnický chlapec, který vede docela obyčejný život. Jednoho dne se však vše změní a svět začne terorizovat tajemný Kirill (Brian Thompson). Ten používá draka a ničí vše na co přijde. Díky tomu se Arkadi stává strážcem amuletu jímž může porazit mocného Kirilla. Napřed musí ale nalézt mýtické kameny z nichž každý představuje jednu lidskou ctnost. Potom teprvu bude mít moc porazit své nepřátele. Podaří se mu to? (TV Barrandov)

(více)

Recenze (23)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstate Asylum se vším všudy. Děj postrádá logickou i prostorovou návaznost, horkou jehlou spíchnutá mytologie nefunguje (a jenom vykrádá prakticky všechno, na co si vzpomenete) a o chyby na téhe vyprávě zakopáváte doslova na každém kroku. Herci jsou vesměs nemožní (obzvláště bolí přehrávající ex Pán šelem Marc Singer), hudební složka si prakticky nedá pauzu a začne být velice záhy nesnesitelná... No a efekty? Prostě Asylum... Jednu hvězdičku za, na Asylácké poměrny, docela slušný vizuál (zjevně už mají na dobrou kameru) a za ty dva nebo tři humorné momenty, které z nějakého mně neznámého důvodu fungují. Jo a mimochodem - ten film je HROZNÁ NUDA!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco lepší z dílny Asylum co není úplný odpad. I přes velice úsměvné efekty a tragický souboj dvou armád jsem se konečně dočkal příběhu, který stojí alespoň za povšimnutí. Nic méně tohle opravdu stačí vidět jen jednou. 3/10 ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkně na DRAKA. Nenašel jsem v tom ani jediný dobrý záběr, akci nebo hudbu - prostě nic - odpad. PS - Ještě štěstí, že tvůrci vyvrátili fámu, že příběh je podle knih Anne McCaffreyové. ()

liquido26 odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že to nemůže snad bejt tak hrozný, jako to hodnocení tady, ale bohužel může a dokonce je to ještě horší. Po celou dobu, co film běžel, tak jsem nevěřil vlastním očím, občas se smál (i když ne proto, že by to bylo vtipný) a bez přestání se nudil. To, že příběh je děsnej by se dalo zkousnout, ale bohužel ten zbytek už ne. Třeba Lepší efekty by zvládli filmaři už někdy v roce 1900. Celou dobu jsem přemýšlel, kdo je vlastně ta společnost Asylum? Jsou to lemplové bez vkusu a jakéhokoliv talentu, co to ale myslí smrtelně vážně? Nebo to jsou naivní snílci, co si myslí, že tvoří dobrý filmy? Anebo produkují tyto masterpissy cíleně pro těch pár jedinců, který si z toho doma udělaj kult? Při titulcích jsem na to přišel, když jsem viděl, že hlavního hrdinu hraje herec jménem Bonjour, což znamená jediné. Tvůrci si z nás prostě dělají Dobrý den. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Môjmu zvrátenému filmovému vkusu stačia dva slová a viem, že si prídem na svoje. Aké? ASYLUM PRESENTS. Všetko, čo mám rád, všetko na čo rád pozerám a všetko čo robí zo mňa idiota je tu. Príšerné triky, otrasní herci oničom dej. Niektoré krásne filmové chyby sú tu tak očividné, že človek začne rozmýšľať, že toto už je s tou béčkovosťou prehnané. No v zápätí príde masová scéna by Asylum a všetky moje pochybnosti sa v okamihu stratia a híkam blahom nad "vizuálnymi orgiami". Tieto filmy majú tú špecifickosť, že sa musia pozerať s dabingom. Pretože už ten je 1/4 úspechu filmu. Vojna drakov je však v tomto prípade dosť zavádzajúci názov, keďže ani jedno ani druhé sa vo filme poriadne ani nevyskytuje. Asylum by sa jednoznačne malo držať len monstermovie, lebo romantika uňho absolútne nefunguje. Na spríjemnenie večera pre fajnšmekrov je to však snímok pozerateľný. ()

Hillock odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli váháte, zda se podívat na Válku draků či Sněženky a machry po 25 letech, doporučuji koupit si provaz a najít strom s pevnými větvemi. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Zjevná inspirace Dragonballem - hlavní hrdina se vydává na dobrodružnou výpravu s cílem najít 8 ctností, díky kterým může posléze porazit draka. Vše je ale tak hloupě podané, že to není ani možné. Heslem tohoto filmu zřejmě je „mlčet a blbě čumět“, jelikož právě takovéto scénky se ve filmu vyskytují téměř neustále. Zkoušky jsou typu, že hrdinu třeba spolkne jakýsi vodní červ a následně jej bude tak dlouho vyplivovat a zase polykat, dokud uvnitř něj nenatáhne ruku pro jeden z kamenů ctností. Nebo, že hrdina stojí, kouká jak blbý, než kolem něj projde pavouk, aby si následně mohl vzít kámen od mrtvoly, ačkoliv si jej onen pavouk evidentně ani nevšiml. A samozřejmě, dostane se mu pochvaly, že málokdo toto setkání s pavoukem přežil. Jako vážně? Souboj dvou armád, na který taky došlo, byl taky tedy prvotřídní výtvor. Trochu mi to připomínalo 300, ale zatraceně laciné. Nicméně byla očividně využita technika duplikace skrz zelené plátno, ačkoliv byly postavy zjevně i tak ořezané. Hnus. Dialogy většinou neřeším, ale když se všechny nesou ve stylu: „Proč já?“ - „Protože tě vybral.“ - „A proč ne ty?“ - „Protože mě nevybral.“, je jasné, že nelze ale vůbec nic, co se v tomto filmu děje, brát ani trochu vážně. Závěrečný souboj alias přetlačování sil imitující zřejmě scénku z Harryho Pottera, je jen třešničkou na už tak hnusném dortu. Faktem ale je, že jsem se skutečně dobře bavil a párkrát se musel i zasmát. Nad tím, jak něco může být tak hloupé a vlastně i parodovat sebe samo. O efektech nemluvě, ty jsou kategorie samy o sobě. Jediná věc, na které si tvůrci dali záležet, byly přelety nad horami, lesy a skálami, které ale dohromady tvořily asi tak minutu z celku. Jinak naprostá, bezduchá, nudná hovadina, kterou ani zmalované, polonahé prkno nezachránilo a kdy jsem se už vážně těšil, až bude konec a já budu moct přemýšlet, kolik z těch maximálně deseti procent vlastně udělím. Trpěl jsem i přesto, že to byl v dané chvíli jediný zdroj mé zábavy. Takže to by bylo opět The Asylum a jeden z jeho gigantických přešlapů. 6% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Fantasy milujem a preto som tento film spustal s radostou, ale moje unahlene nadsenie hned upadalo, ako ukazali prve zabery filmu. Cele je to amaterske a ked ukazali toho hroziveho, ohniveho draka povolaneho priamo z pekiel, tak uz som vedel ktora bije. Drak bol spracovany pocitacovou grafikou, ale takou zastaralou. O chvilu ukazali boj dvoch armad. Zabery na suboje telo na telo boli take riesene zbrklou kamerou a samotne zasahy od mecov a ostepov boli katastrofa. Uplne amaterske zabery predpotopnou, pocitacovou grafikou boli len na smiech, ale co, skor na plac. Vsetci maju z neho strach, ale ludia nestracajte nadej, pretoze je tu este mladik menom Arkadi, ktory si na cestu vzal maly batoztek a maly otvaraci nozik, aky som aj ja mal, ked som bol maly chlapec:) Bolo to nesmierne napinave dobrodruzstvo za vytuzenim cielom. Mladik Arkadi dostal prvu ulohu vylovit kamen z jazierka. Nebolo to jednoduche, pretoze na dne jazierka sa ukryval podvodny had obrovskej velkosti. Ten sa dal zniest, ale to pretazke ziskavanie kamena z dna jazierka bolo take trapne a odflaknute, ze to az bolo na smiech. Dalej na ceste stretli podivnu zensku, ktora normalne zarastla konarmi a mala aj dlhe nechty. Zisli by sa jej noznice na plech, aby sa ich zbavila. Uloha tkvela, ci odola pokuseniu zenskeho tela. Dalej nasledovali dalsie ulohy, za ktore ziskaval drahokamy do svojho amuletu, ktore tam povodne aj patria. Zaujimava bola tiez jaskyna, kde sa ukryva obrovsky pavuk. Vobec Arkadikovi nic neurobil a presiel okolo neho bez najmensieho stuchnutia do neho. Och nie, to bola nuda:( Zbieranie farebnych sutrikov sa stala takou maniou pre neho:) Zaverecny suboj, kde Arkadi objavil v sebe silu kuzelnika sa pusti do boja s inym carodejnikom. Dokonca Arkadi zo seba vytvoril ladoveho draka, ktory si to zas rozdal s tym ohnivym. Ani Arkadiho drak nevyzeral vobec dobre. Tiez to vyzeralo slabo po pocitacovej grafike. Najlepsie zo vsetkeho bola zaverecna pesnicka power metalovej kapely pri titulkach, co film spestrilo, ale to uz bolo uplne zbytocne, pretoze to film z biedy nevytrhne. ()

Design odpad!

všechny recenze uživatele

to mysleli vážně ? ? ? :D :D:D:D .. to radši hodinu a půl zkoušejte pohledem rozbít zeď a pořád to nebude větší ztráta času než tohle. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíce klišovitý z těch nejklišovatějších klišé které ulpívají na fantasy žánru. Tragikomické sémě dojímající svými nedostatky snad v každém záběru, čemuž notně napomáhá zoufalá snaha o epický rozměr, který je v případě "rekova putování" dosti provinčního rázu s pravděpodobností na reálné vyplnění rovnému zmrzlému tučňákovi v lednici na Antarktidě... Na těchto filmech mě vždy fascinuje ona redukce - chceš být vznešeným a ctnostným? Fajne, dáme si dvoudenní bojovku na sbírání kamínků a je to, jako byproduct se naučíte i dělat blesky a jiné srandy, no nevyplatí se být ctnostným? Nejvíce zapamatovatelnou figurkou je bývalý Pán šelem a jeho "šelmovský" škleb, který (asi pouze a výhradně on) pokládá za lišácký... ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Učil jsi se někdy bojovat se slepcem?" Válka draků se příliš nepovedla, a to ani co se céčkových filmů týče. Děj postrádá logiku, kamera je obskurní, střih zmatený, herci nevýrazní, nebo výrazní až příliš (viz Marc Singer). Nic z toho by ovšem nevadilo, kdyby byl tento film alespoň zábavný. Ale bohužel čím víc se blíží ke konci, tím větší je nuda a u závěrečného souboje jsem málem usnul. Dabing mě ale celkem potěšil, hlavně jména některých postav, např. Děd, či Arkadii (1. pád, j.č.!!!) ()

Quendi odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to bylo myšleno vážně? Já jsem po třech minutách došla k názoru, že jsem zřejmě nevědomky zapnula nějaký fan-made film. Já nevím, proč vždycky někdo zprzní zrovna ty fantasy příběhy(nebo je to možná tím, že koukám moc na fantasy, takže zprzněnosti z ostatních žánrů neznám). No prostě ve zkratce, tohle bylo fakt příšerný. Ta úvodní bitva - OMG, lepší efekty má i ČT se svými televizními pohádkami. Příběhové i scénáristické klišé nad klišé. Kvalita všeho těžce pod bodem hnusu. Šílená kravina. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Velice smutné. Jednu hvězdičku dávám jen ze slušnosti a věrnosti k fantasy žánru. Asylum by si neměl brát tento žánr na paškál, protože takhle sprasit film, to chce víc než jen mít talent Zdeňka Trošky. Tohle by tak hezky nezmáknul ani Uwe Boll. Když už nic, tak tu jednu hvězdičku si zaslouží sexy Indiánka Jennifer Dorogi nebo blbě se šklebící Pán šelem (z nostalgie). Jo a draky nečekejte. Název je trapnější než film. Nejhezčí je grafika přebalu. ()

Reklama

Reklama