Reklama

Reklama

Megažralok vs. obří chobotnice

  • USA Mega Shark vs. Giant Octopus
Trailer

Obsahy(1)

Za nešťastných okolností jsou rozmrazeni dva obrovští tvorové, kteří zůstali v ledu z dávných dob. Již tehdy bojovali o vládu nad mořským světem a nyní v tom pokračují. Avšak nebojují jen spolu, ale každým svým krokem ničí lidstvo a zabíjí spoustu nevinných obětí. Skupinka vědců se rozhodne proti nim bojovat a zachránit tak lidstvo před obrovskou hrozbou. Otázkou pro ně však zůstává, jak zabít obřího Megalodona a ještě většího Octopuse. (m@rz)

(více)

Recenze (295)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za sebe jsem nanejvýš spokojen. :) Mega Shark vs. Giant Octopus je samozřejmě Asylum SKRZ NA SKRZ. Zároveň dává ale příležitost využít totální béčkovost Asyláků v té největší možné koncentraci a výsledný tvar je tak vlastně čirou esencí toho "nejlepšího" co studio kdy vytvořilo. Absolutně imbecilní efekty (v ostrém protikladu s několika záběry mydlících se monster, které jsou imho velmi OK), herecké výkony až na nečekaně slušnou Deborah víceméně pod bodem mrazu (Lorenzo nezklamal :), opakování záběrů (a také herců) dohnané am absurdum (ten Holly shit chlapík z letadla má ve filmu 4 (!!!) role), nelogické trhliny na každém kroku (Megalodon dosáhne rychlosti zvuku a pak nesežere pitomej batyskaf? JOO!), výprava zoufalá (odkdy se ponorky řídí joystickem? :)) a na závěr absolutně nefunkční romantická linie u které se budete opravdu řezat smíchy (a možná je to dokonce i záměr). Přihlédneme-li navíc k faktu, že na film nepadá stín v podobě přiživování se na žádném ze současných blockbusterů, máme tady co do zábavnosti nejlepší Asylum EVER. No a když si navíc zavzpomínáme na klasické naivní japonské monster horory, které měly stejně hloupé scénáře a obludy se od těch asyláckých lišily jen tím, že nebyly okatě digitální, ale okatě gumové... Snad těch mých 5 pochopíte ;) P.S.Jsem normální. Vážně.. V rámci možností.. Ale Asylem se už nějakou dobu prokousávám a náramně si to užíám... It rises!! ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Kultovní! Žralok, který silně připomíná gumovou kachničku a chobotnice, jež je k nerozeznání od pánského ochlupení. Animace, pilíře filmu, mají stoprocentně silné základy v Duke Nukem 3D a dvě scény mi vyrazily dech - našel jsem ho až po třech dnech, jak pije na můj účet v baru. P.S.: Viděno po 1 litru červeného vína, 3 pivech, 1 vodce, 4 zelených a 1 absintu... Pravá "Odmatela" ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale myslím, že tenhle film vlastně nikdo nepochopil. Megažraloka totiž natočil filmový konceptualista a jedná se jednoznačně o čirou obžalobu brakového žánru. Geniální Jack Perez se snažil v úzkém manévrovacím prostoru devadesáti minut navršit archetypální stavební kameny braku takovým způsobem, že z nich vystavěl naprosto dokonalý kvintesenciální monument. Megažralok vs Obří chobotnice, to je mezi špatnými filmy totéž, co Niké samothrácká mezi sochami a Madona ve skalách mezi obrazy. Dokonalosti bylo dosaženo. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

"Byli zamrzlí v ledu miliony let. Vy byste nebyl trochu nadržený?" :-) Tak tohle je fakt pecka! Člověk si v každém případě musí uvědomit do čeho jde. Pokud někdo čeká trikový orgie a fatální deathmatch dvou přerostlých mořských potvor, měl by se poohlídnout jinde. Pokud chce někdo smysluplný děj a slušné herecké výkony, ať jde radši k sousedům. Pokud chce někdo Guilty Pleasure no. 1, ať vejde, ale jen na vlastní riziko. Mně osobně film způsobil nebývalé potěšení. Je natočený ve svižném, skoro až bayovském tempu:-)))), samý barevnej filtr, samý střih a zrychlovačky, disponuje sympatickou ústřední trojicí (které přihrává hláškující Lorenzo Lamas), a obsahuje úžasnou béčkovou atmosféru (možná i cé až zetkovou). A to ještě musím zmínit útoky monster, které jsou dechberoucí, budete totiž smíchy prosit o milost. O největší zábavu se ovšem stará osazenstvo vojenských plavidel, jejich chování v krizových situacích je prostě fantastický, to se musí vidět. A závěrečná dvacetiminutovka, ta už je snad z jiné planety. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Pokud by se kvality filmu měřily podle zábavností, tohle by byla špica, protože jsem se bavil královsky u těch šulinských efektů, logicky haprující na negativní sinusoidě a neuvěřitelných hereckých výkonům, kterým vévodí herecká mimika hlavní herečky, jejího japonského milence, chlápka, co řídí loď, a očividně se mu chce na záchod, ale protože kvůli těm dvou bojujícím bestiím nemůže, tak se naštve a na všechny vytáhne pistoli. Ponorka se řítí a nikdo ji neřídí. A už vůbec nikomu to nevadí. ()

weselow 

všechny recenze uživatele

Mega Shark vs. Giant Octopus není klasický filmový klenot. Ale pokud jste dostatečně tolerantní, bude to pro vás super film... Za prvé se zasmějete, co všechno je možné v 21. století produkovat... (Ed Wood byl průkopník, ten si mohl dovolit víc) všichni ti létající žraloci do výšky tisíců kilometrů, romantika ve stylu nejlevnějšího porna, desetkrát použitý jeden a ten samý záběr a seznam nesmyslů by mohl popsat několik stránek. Hloubka a význam je v tom, že si pak uvědomíte, jakou vlastně má hodnotu opravdu dobrý film. ()

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, protože nikdy v žádnym filmu ještě nevyskočil žralok do 8000m pro letadlo který se mu vešlo do huby a vůbec. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Já si opravdu nemůžu pomoct, je to naprostá kravina která vůbec nedává smysl ale mohl jsem se smíchy počůrat... ()

dodo24 

všechny recenze uživatele

Tak po tomto filme som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať. Najhorší scénar, dialógy, herecké výkony( až sa to tak dá vôbec nazvať), réžia, vizuálne efekty ( ktoré vyzerali ako zo 70-tich rokov) aké som kedy videl. Keby každú scénu dali iba raz a neopakovali ju aspoň 5x, tak by to netrvalo ani 50 minut. Dialógy, ktoré si každých 5 minút protirečili, napr : Lorenzo Lamas : Žralok alebo chobotnica? Ona : Chobotnica! Profesor : Ťažko povedať. Ona : Sú rovnako veľký!!! Alebo , priniesli im nahrávku z ponorky a oni sa na ňu pozreli a zistili, že to je chobotnica... Ja nie som profík v biológii, oni hej, ale myslím si, že z čiernej obrazovky sa nedá zistiť, že je to chobotnica!!! (Takýchto blbostí tam bolo neúrekom, napr. tie ich skúmavky a v ňom farbou pripomínajúci "rádioaktívny odpad", v malej ponorke tam ona stláčala gombíčky na ktorých bol nalepený iba papier!!!!......)Film bol tak trápny, až bol úplne obdivuhodný. Pri niektorých scénach som sa doslova dusil od smiechu a čudoval som sa , čo všetko sú schopný dať do filmu niektorí režiséri, len aby boli zaujímavý, ale pri tom sa úplne strápnia. Kvôli scénam ako "zožratie lietadla a chlapik s jeho : Holly shit!!!" alebo záverečný "boj" ( ktorý je v skutočnosti len jeden záber natočený z prava a z ľava) je ale film jedinečný a ťažko sa hodnotí, lebo neviem potom, či je to najlepší, alebo najhorší film všetkých čias !!!! Ale pokúsim sa o to... Dobrý komentár : gr8 escape ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Naprostá nádhera!!! Název filmu absolutně odpovídá obsahu, nemůže tedy nikoho zklamat. Takový film tu už pár let chyběl:) Opakování všech záběrů alespoň třikrát dodává filmu tu správnou atmosféru. Klasická scéna z laboratoře, kdy hrdinové míchají barevné džusy v kádinkách, strčí do kapsy jakoukoli kriminálku. A hlavní hrdinka vypadá jako Petra Paroubková, co dodat...:)) ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala mezi odpadem a pěti, no a ačkoliv je to fakt neuvěřitelná, příšerná sračka, královsky jsem se bavila a na scénu, kdy žralok sežere letadlo, nikdy nezapomenu. Klobouk dolů, že tohle opravdu někdo natočil. Jedno z nejlepších béček, který jsem kdy viděla! ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejroztomilejších filmů roku. Název vystihující naprosto vše, který s představivostí diváka neustále pracuje a zkouší, kam se až dá zajít v lacinosti triků. Na každý pád, koho by napadlo, že žralok spolkne ve vzduchu dopravní letoun a chobotnice si udělá ze stíhačky tenisový míček? Naprostý vrchol filmu je však v laboratoři, kde skupina vědců vedená blonďatou Marie Curie míchá nějaký mega driják z limonád všech možných barev. Sice tvůrci zapomněli sdělit, co vlastně míchají a k čemu to má sloužit, ale jsme zase svědky hereckých eskapád hlavních hrdinů při jejich vědeckých nezdarech . A o to je ta scéna kouzelnější. No nakonec si zašukají a uvědomí si, že musí namíchat feromony, čímž celý film dostane jasný smysl. Zařazuji mezi své top shit a dávám 5*. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť a komentovať tento film, lebo po pozretí som mal neskutočne divné pocity z neho a neviem si naň spraviť nejaký jednotný názor a preto uvediem dve odlišné alternatívy: 1. film bola fakt kokotina, s jebnutými efektami a s jebnutými hercami, ktoré príšerne nudila a fakt bol problém dopozerať. Proste typický zlý výtvor od The Asylum, ktorý sa dožil dokonca ešte aj pokračovania...Proste vo filme nefungovalo nič a všetky tie "skvelé" efekty boli na zaplakanie... 2. Keď si odmyslím, že to je výtvor Asylum-u a budem to brať s riadnym nadhľadom, tak je to výborná komédia, na ktorej sa dá fakt dobre pobaviť a hlavne pri tých efektoch sa dá šúľať od smiechu a ešet keď sa tak na to pozerám, tak na tom všetkom ako to oni vážne berú, s toho ide aj tak smiech len, tak prečo nie...No a teraz si vyberte niekto, ktorú možnosť, lebo ani za tú piču sa neviem rozhodnúť...Ale aj napriek tomu dávam 100% už len preto, že to zbúchali Asyláci a treba im dopriať...Fakt sa už strašne teším na pokračovanie - Mega Shark vs. Crocosaurus - a kebyže sa nejedná o viedo film, tak by som aj do kina naň išiel... ()

Ingredience 

všechny recenze uživatele

Po filmové stránce odpad! , ovšem co se do zábavnosti a opakovaných shlédnutí týče, je to za 5 *. Přeci jen, kde jinde můžetě vidět Lorenza Lamase, hlubokomyslně pronášet věty typu "We are dealing with a menace...," na zábavnosti tomu dodává také příběh, který je jak vystřižený z Béček z 50.let (SPOILER !!!! = Obří žralok a chobotnice jsou po 10. mil. let zmraženi, jak trailer dodává, v souboji :D Ihned po rozmražení zapomenou na svoje neshody, a vydají se terorizovat svět.. v bezpečí před nimi nebudete ani na palubě Boeingu ani v útrobách křižníku), to vše v rouchu mizerných efektů, ještě mizernějších hereckých výkonů, výpravy která se nebojí recyklovat záběry a s rozpočtem který by Steven Seagal spořádal za jedno delší odpoledne :D Tento film můžete jedině milovat, nebo nenávidět, nic mezi tím. 100 % Guilty Pleasure ()

LordPsycho 

všechny recenze uživatele

...tak nevím no, ale v zásadě tu souhlasím se všemi komentáři co jsem si tak nějak projel očima a asi doplním jen mé postřehy nad kterými mi rozum jen stál:))) Tak hned na začátku, kde se uvolní obě bestie z kontinentálního ledovce tvořeného sladkou vodou vzniklého na souši, hned se rozmrazili během sekundy:) dále žralok vs letadlo, žralok vs válečná loď, kde jim zprávy o žraloku podává borec na palubě s dalekohledem a řve bez vysílačky a oni ho dole v podpalubí slyší a přikáží palbu z děl směrem plavby lodi, ikdyž žralok připlouvá z boku a je 500 yardů daleko...řekl bych, že minimální dostřel děl bude delší..., dále smeč chobotnice na stíhačku, rychlost žraloka - rychlejší jak stíhačka:), jo a taky jak vyráběli ten feromon myslím, že souprava malého chemika je kvalitnější než ty mikroskopy co tam měli:) a na závěr ten promakaný boj Megažraloka vs. obří chobotnice, který byl vlastně o jednom záběru, který byl pártkrát zrcadlově otočený, nebo jen zvětšený a kratší záběr z něj vložený v jiném pořadí:)))) a ještě na začátku jsem zapomněl jak našli ten zub ve velrybě....jen ty zuby měl větší jak ona a předpokládám, že by ji asi nehryzal, ale rovnou polkl:)))) ()

Reklama

Reklama