Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedinečný projekt Olgy Špátové zachycující Karla Gotta ve chvílích triumfu i přemýšlení o klíčových momentech vlastního života. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Motto: Táta točí, máma točí, brácha točí, holka točí... Svět se točí... Divák čučí, mučí voči... :-| - - - Ano, K.G. je vskutku >fenomén< , kterého se česká popkultura zkrátka jen tak nezbaví... A i když je mi (snad krom těch >hledajících se talentovaných< začátků) tahle entita zcela lhostejná - nic proti jeho HUDBĚ! - To zdůrazňuju!!! . . . Škoda ovšem, že O.Š. nedokázala vyrobit víc, než jen z historických archivů sestříhaný a nově pak častečně časosběrný, každopádně však bez invence naprosto rutinní a poněkud >marketingový< - až lehce adorantský - v každém případě pak absolutně nekritický (tak jakýpak "DOKUMENT", že...) a morální i jiné mistrovy profily vylepšující film, který bych jako upřimnou a poctivou >makačku< pochopil (obsahem! - formou tedy ne...) snad ještě tak u její matky... . . . Z historického hlediska snad ještě opravdu zajímavé počátky zpěvákovy tvorby z všeobecně fenomenálních (dokonce i v české popmusic) >šedesátých< nám režisérka odrežírovala šupem, zatímco obhajobě mistrovy >normalizace< jí připadalo normální a potřebné věnovat patřičnou část filmu. No, u keců stran Charty (či spíše Anticharty, že...) se mi už chtělo zase zvracet. - - - (...Nově na Nově: V intermezzech pár reklam na všelijaké sračky včetně Mr.GS - vhodné téma pro další >dokument< , že...) - - - A jedeme dál... K boží >Májské< obouněmecké kariéře (dojemný K.G. fňuká u památníčku obětí Berlínské zdi - že se >božský< s mocí své autority neozval tenkrát? - pochcat Karle!...), milující rodince (ano, kojíme, to je teď mezi celebritami trendy, se s tím prsit...), ku 120% Karlově oběti kariéře (tak ještě, že to všechno na ty starý kolena tak dobře dopadlo...), ku pár genrovým obrázkům z mistrových cest (první >greatest komunista< (sic! ;-) v Las Vegas! - gratulujeme mistře!...) . . . A ještě starší dcerušky (to se jednou bulvár poměje, až se všechny ty Karlovy >ženy< servou o pozůstalost...) - společenský život (ano, Karla mají - vidí - všichni všude rádi a v tramvajích si už nehoní...) - a namaluj talíř, sláva ty jsi malíř (mistr kýče co se pýchy týče...) - troška toho filozofování a plkání (že by z Karla jednou kabalista?...) - celebřiťky a stáda čumilů (není nad ty společenské instalace...), špetka folklóru do flóru (to se zase babička chytla hned u srdíčka...)... A tak dále atakdááál... A hoďka a půl je v... . . . A tak se zkrátka dělá >nově< "dokument". Hlavně že je co točit. A prachy se točí, že. Děkujeme agentuře GOJA... . . . Tak "...selaví a hrajte (to) dál... ", mistře... - - - P.S. Tou jednou hvězdičkou prosím NIKTERAK NEHODNOTÍM ŽIVOT A TVORBU KARLA GOTTA! Hodnotím jen naprosto bezkrevný pseudodokument, který ve výsledku působí jen jako nějaký promomateriál, vypocený za účelem všestranného kšeftu. Každopádně pak stran autorky d.m.s.n. bohužel jablko padlo hodně daleko od stromu. A to je celý... - - - - - (Poprvé viděno se sebezapřením 9.5.2009 na Novácké trdlovizi, reálný komentář zde jako lhostejnokolikátý - 9.5.2009) () (méně) (více)

Genero 

všechny recenze uživatele

Národní umělec Karel Gott, držitel Medaile za zásluhy a Řádu Jurije Gagarina, ikona pevně svírající prapor opravdové kultury v Kotlince, Sovětském svazu a Říši, se dočkal vlastního celovečerního dokumentu. Nejsem jeho skalním obdivovatelem a rozhodně odmítám názor své velmi staré babičky, že je hrozně krásnej chlap, hlavně když se zpotí. Musím ale tvrdit, že si minimálně za své pěvecké výrony zasloužil něco zajímavějšího a pikantnějšího, než je tahle blábolivá nepocta. Čekal bych, že Mistr zavzpomíná na svou exhibicionistickou pošetilost a vysvětlí, jestli si roku 1962 v tramvaji č. 3 ve stanici Plec-Tyrolka k údivu ostatních spolucestujících zuřivě třel pohlavní úd, protože z okna uviděl Kubišovou, Chladila nebo Karla Vlacha. Místo toho jsem byl svědkem, jak nepřetržitě zpívá i ve svém 42+1 na Bertramce, kouká na vodopády a senilní fanynky ho chtějí líbat, sotva dosedne na ranvej. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Povrchní, poněkud bulvární a neuspořádaný portrét Karla Gotta dnešních dnů, poskládaný z jeho současného života … a ze vzpomínek. Pseudodokument, který ve skutečnosti neřekne nic podstatného o fenoménu jménem Karel Gott. Obsahuje sice archivní fotografie a kratičké, naprosto nedostačující autentické video ukázky z dob dávno minulých, ale ani v nadsázce nelze mluvit o zmapování života a kariéry mnohonásobného Zlatého slavíka. Původně jsem tomu veledílu se zavřenýma očima přidělila 2*, ale je to ostuda Olgy Špátové, nikoli Karla Gotta, tak co bych se přemáhala - 1* bohatě stačí. Co se týká období normalizace a podepsání anticharty, myslím, že kdo neemigroval a chtěl nadále veřejně vystupovat, MUSEL se přizpůsobit a být loajální … A pokud nebyl zbytečně moc aktivní - především v tom smyslu, aby to negativně poznamenalo jiné - není nutné se obhajovat a nějak zvlášť se k tomu vracet. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Olga Špátová nechala diváky nahlédnout do soukromí Karla Gotta spíše kradmo a jen na několik okamžiků. Není tu nic, co by neodpovídalo ustálené představě o životě Zlatého slavíka. Snad nejcennější jsou autentické záběry z několika zahraničních turné (Berlín, Kanada), které jej ukazují jako nadmíru velkorysého a přátelského muže, jako profesionála, který svou popularitu nestavěl na odiv a bez váhání se s úsměvem podepisoval i té poslední cigošce kdesi na peróně. Jak v dokumentu říká Ladislav Štaidl, lidé Gotta prostě zbožňovali. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

C´est la vie!!! Někdo se stane truhářem, někdo lékařem, někdo ekonomem, ale Kája Gott se stal legendou. A že je největší zpěvák v ČR o tom není pochyb. Osobně si ho strašně vážím, mám rád jeho písničky a tento dokument, ačkoli mám k němu různé výhrady, jsem si taky užil. Hlavní jsou písničky, ty jsou nesmrtelné. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2009, kdy snímek odvysílala televize Nova, se stal titul nejsledovanějším televizním filmem roku. [Zdroj: mediafax.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama