Reklama

Reklama

Nakonec zemře

(festivalový název) (amatérský film)
  • Irsko He Dies at the End
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Irsko, 2010, 4 min

Režie:

Damian McCarthy

Obsahy(1)

Muž je večer sám doma a dělá si na počítači test, který mu má říci, jakým způsobem zemře. Počítač mu klade stále znepokojivější otázky a muž začíná stále více pochybovat o tom, že je v bytě skutečně sám. (choze)

Recenze (362)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Radši bych v názvu jiný spojler, než fakt, že hlavní hrdina zemře :D Jinak lekačka zafungovalo, měl jsem mrazení po celým těle a husinu ještě dobrých pět minut. 70 % ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Sice jsem "díky" nechtěnému zachycení pár ohlasů na tenhle kraťas čekala, že někde v průběhu bude lekačka, ale u srdéčka mě píchlo i tak (škoda jen, že ten "předmět" nevypadal víc strašidelně než legračně). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na tohle video jsem se kouknul ve 02:35 hod. ráno. Dal jsem si sluchátka, koukal a poslouchal. A řeknu Vám........ málem jsem se posral. Ještě teď mne píchá u srdce :-) Ach Bože..... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemělo chybu. Fakt ! :-) Ještě teď mi buší srdce ! Taky Vám připadá, že ta "věc" vypadala jako E.T. ? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Si šťastný?“ Bravo, toto je presne ten minimalizmus, akého by sa podľa mňa mal držať aspoň každý druhý začínajúci amatérsky filmár s heslom „z núdze cnosť“ – atmosféra sa dá budovať skutočne len s takmer nehybnou kamerou, jedným chlapíkom v závere, ktorý za celé štyri minúty nepovie ani jedno slovo - a s počítačom a podozrivo stíchnutým večerným bytom s príliš čiernou tmou v susednej miestnosti. Kompletný kraťas na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=4jOU3m_tHtQ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Perfektně zvládnuté tempo napětí a nepředvídatelnosti. McCarthy si s divákem perfektně pohrává (očekáváný šok za zády hlavního představitele), každý detail sledujeme pozorně, kdy se stupňuje napětí. A ten závěr vyděsí nějak takhle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne zemřeš. Jestli chceš vědět jak - klikni zde." Zvědavost se nevyplácí, takže já bych rozhodně neklikal. Jenže pak bych přišel o jedno skutečně parádní BAF a to by byla škoda. Přesto netoužím vědět jak a kdy zemřu. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Jednoduchá, no plne funkčná hračička, ktorá spoileruje sama seba a očividne ju to vôbec netrápi - tak či tak sa nikto nezachráni a ona to veľmi dobre vie, mrcha írska. Dávam do pozornosti najmä začínajúcim amatérskym filmárom momentálne bez nápadu; svojsky poňatý remake by mohol byť vynikajúcim praktickým cvičením. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kraťoučkej horůrek, ale docela působivej, v rámci 4 minutových možností s docela mrazivou atmosféru a dobrým zakončením ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máte v levé ruce dvě tabletky nitroglycerinu, v pravé injekční stříkačku s adrenalinem, na bradavkách startovací kabely a pod sebou igelit 2 x 2m bránící znečištění koberce? Pokud ano, tak jste připravení.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása! Štvorminútová Írska vecička, ktorá ponúkne neskutočnú atmosféru a napätie, pokiaľ však divák s filmíkom "spolupracuje" a sústredí sa na to. V inom prípade to už tú silu nemá, hoci ľakačka na konci je prakticky zaručená. Pre najlepší zážitok si to treba pozrieť v noci a pekne so sluchátkami. Ale samotný bubák na konci ma sklamal; neviem či to bol panáčik Cetelem, ktorý prišiel vymáhať splátky, alebo prezlečený Kuko, no nehodil sa mi tam. A aj keď sa názov tvári veľavravne, v skutočnosti sa nedozvieme či sa tak nakoniec stalo. ()

Reklama

Reklama