Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

golfista 

všechny recenze uživatele

Můj favorit pro nudné večery, který nikdy nezklame. Mohu vidět kdykoli a kdekoli. Tom Hanks a Meg Ryan je dvojice, ve které to opravdu jiskří a které fandí snad každý. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

".......Tolik věcí mi připomíná něco, co jsem už četla, ale nemělo by to být opačně? Já vlastně odpověď slyšet nechci. Chci jen tuhle kosmickou otázku vyslat do prostoru. Takže, dobrou noc, milý Prostore". Po každé mě to pohladí, ty jejich poetické postřehy o moučném prachu, o motýlu, který si zaletěl do Bloomingdale´s koupit klobouk, o přátelských kopretinách, o Pýše a předsudku (a záběr na Hankse, jak u té knihy trpí) a po každé si řikám, jak pěkně se tu všechno, co je třeba ke zrodu dobrého filmu, sešlo. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie s (sice už trochu vrásčitou ale stále) okouzlující osvědčenou dvojicí Hanks- Ryan. Romantika Nory Ephron se s kycovitymi a tupymi filmy Garyho Marshalla neda srovnat. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nora Ephron a romantické komedie - to k sobě pasuje naprosto dokonale. A romantický pár Tom Hanks a Meg Ryan jakbysmet. Výsledkem je vtipný a milý filmeček, který vás vždy zaručeně potěší. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z toho mála podařených romantických komedií s originální (pokud se to vůbec dá o romantické komedii říct) zápletkou a velmi příjemným hereckým obsazením. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, čekal jsem míň, dostal víc. Navíc pro tuto svěží komedii hovoří i originální nápad, spojení lásky a počítačů :-) A knih. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $115,821,495Tržby Celosvetovo $250,821,495║ Príjemná romantická komédia so skvelým Tomom Hanksom a Meg Ryan, možno trošku skrátiť minutáž, lebo v poslednej tretine to trošku stagnuje na mieste a možno by bolo plné hodnotenie. /80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se v daném žánru romantické komedie jedná o silný nadprůměr kvalit Samotáře ze Seattlu zdaleka nedosahuje. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. The Puppy Song - Harry Nilsson [2:42] ,2. Dreams - The Cranberries [4:31] ,3. Splish Splash - Bobby Darin [2:11] ,4. Dummy Song - Louis Armstrong [2:19] ,5. Remember - Harry Nilsson [4:02] ,6. Dream - Roy Orbison [2:11] ,7. Rockin' Robin - Bobby Day [2:35] ,8. Lonely at the Top - Randy Newman [2:32] ,9. Signed Sealed Delivered I'm Yours - Stevie Wonder [2:38] ,10. I Guess the Lord Must Be in New York City - Sinead O'Connor [3:07] ,11. Over the Rainbow - Harry Nilsson [3:31] ,12. Anyone at All - Carole King [3:09] ,13. I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter - Billy Williams [2:07] ,14. You've Got Mail Suite - George Fenton [5:35] ,15. You Made Me Love You - Jimmy Durante [3:01], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Unavený Samotář v Seattlu je zapomenut a Tom Hanks má konečně prostor dokázat, že v komediálních rolích umí zářit stejně jako v těch vážnějších. Nora Ephron i Meg Ryan už tuhle knihkupeckou laťku nikdy nepřekonaly a to, jak výsledná úsměvná korespondence stále zraje, je tím nejvýmluvnějším výsledkem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tretia (a najlepšia) spolupráca Toma Hanksa a Meg Ryan (po Joe verzus sopka a Bezenných nociach v Seattli). Pri romantickej komédii je dôležitý ústredný pár, vtipné vedľajšie postavičky a prostredie, v ktorom sa odohráva. Tieto základné žánrové podmienky Láska cez internet spĺňa dokonale. Správňak Hanks je bez debaty, k tomu rozkošná Meg Ryan, rozprávkovo-čarovná atmosféra slnečného New Yorku (v ktorom akoby sa nikdy neudiala jediná vražda) a silné herecké obsadenie podporných rolí (Kinnear, Posey, Zahn, Chappelle). Nechýbajú pesničky, ani humor („Henry“). Hoci je to predsa len trocha dlhé a od polovice to de facto nedáva zmysel (SPOILER naozaj budete randiť s človekom, ktorý vám zničil milované podnikanie? SPOILER), stále zostal príjemný žánrový hollywoodsky žánrový oddych v najlepšom zmysle. Kino Považan NMnV 1999 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, roztomilá, ale nadmíru upovídaná komedie. Opravdu se tady nedělá nic víc, než že se stále sedí a mluví. 80 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Meg Ryan podruhé (a bohužel asi naposled) v dokonalé romantické komedii v režii Nory Ephron. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když se na internetu zakecají dva anonymní uživatelé, tak je v podstatě jistota, že jsou ze stejného města a že se dobře znají. Vždyť svět je tak malý a romantické komedie mohou být tak rozkošně naivní. To však neznamená, že bych se nedokázal pobavit přitom, když chlap nekompromisně bojuje o ženu sám se sebou, když žena mávne rukou nad tím, že ji ten sympaťák zruinoval a pro mne byl úplně nejlepší vysmátý rozchod Kathleen s Frankem. Takhle by to mělo chodit - žádný létající nábytek, wrestling a hrabiví právníci, ale civilizovaný odchod k lepším zítřkům. Už zase mám slzu štěstí v oku a to mi do něj ani nic nespadlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V tomhle krámku Nory Ephron se cítím vždy jako v pohodlném křesle u hřejícího krbu, kde sem tam praskne nějaké to polínko - nu, jednoduše jako doma. Každý detail snímku má svůj nekonečný půvab a bezmála každá druhá věta scénáře se hluboko zaryla do mé romantické duše (ať už je to motýl, kmotrovské variace nebo potah jménem "peníze"). Avšak já se ptám: Má tahle moje srdeční záležitost nějaké vady? Já vlastně odpověď slyšet nechci. Chci jen tuhle kosmickou otázku vyslat do prostoru. Takže, dobrou noc, milý Prostore. PS: Tak kouzelný New York nebyl ani u Woodyho Allena. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Komedie je to nadprůměrná, herci jsou super, ale přeci jenom- původní verze - The Shop Around The Corner, kde si s neznámou dívkou dopisoval James Stewart, je ještě lepší. Fakt! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už několikrát a vždycky na něj zase dostanu po nějaké době chuť. Je to příjemné, postavy jsou milé, formát se mi také líbí. Užívám si to. Tohle je pro mě ideální romantické komedie. Docela by mě zajímalo, jak by si s tím tvůrci poradil v dnešní době sociálních sítí. Chtěla bych takový film vidět. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já bych to asi hodil za normálních okolností do odpadu, ale teď jsem rád i za to, že vidim v televizi lidi bez respirátorů a bez roušek. ()

Reklama

Reklama