Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Recyklujete? Jste pro trest smrti? Věříte v UFO, Yettiho nebo Lochnesskou příšeru? Věříte v nadpřirozeno? Pokud ano, připravte se na zdrcující předložení faktů a skeptických argumentů, jenž vás rychle postaví nohama zpátky na zem. Penn a jeho mlčenlivý kolega Teller jsou dvojice komiků-skeptiků-kouzelníků, kteří bezohledně ukazují svět takový, jaký ve skutečnosti je, a nikoliv takový, jaký se vám ho snaží předložit ti, kterým se to hodí. Tento dokument se vyznačuje především kontroverzností, poměrně často se vyskytující nahotou, naturalismem, vulgarismy a znepokojením, které opakovaně rozpoutává mezi konzervativní nábožensky založenou americkou střední vrstvou. (Komprimus)

(více)

Recenze (15)

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Dvaja kontroverzní konzervatívci sa v každom 25 minútovom diely snažia zosmiešniť všetko, čo sa im v tej ich kapitalistickej hlavičke nezdá byť dostatočne "in" - alternatívna medicína, ochranári zvierat, pozorovanie UFO, škodlivosť GM potravín, dôležitosť recyklácie, "konšpiračné teórie", autá na elektrinu, biopotraviny, "utopický svetový mier" - pozor, nič z toho predsa neexistuje, to je snáď len výplod nejakých paranoikov! Toto nemusím počúvať! Poriadny bullshit! ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Pokud jste skeptické povahy a vysmíváte se pověrčivým hlupákům, je téměř zaručeno, že se vám bude Bullshit! líbit. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Cool pořad - trochu smutné, že je potřeba, ale. V duchu samotného Bullshitu je potřeba brát věci jako komentář, protože Penn a Teller sami nejsou úplně unbiased a občas věci prezentují ne nutně chybně, ale "v perspektivě" která nemusí být úplně objektivní úhel pohledu - není to ale moc velký problém (když si toho je člověk vědomej) a pořad má hromadu věcí kterejma to vyvažuje. ()

heethen 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, sprostý, férový a vždy trošku zaujatý seriál vyvracející všemožné mýty. Bible, Kreacionisté, Astrologie, Aromaterapie, Válka proti drogám, Vatikán, Matka Tereza...těmto klukům není nic svaté. Penn a Teller mají velice sympatický náhled na svět a navíc skvělý smysl pro humor. Docela dost dílů je určeno pro americké publikum, ale přesto už jsem všechny viděl několikrát. ()

Dejsifacku 

všechny recenze uživatele

Máte rádi kouzla? Máte rádi humor? Rádi se zasmějete lidské blbosti (především tedy té americké)? Chcete vidět, co je pravdy na náboženství, ekologii, daních, různých mýtech, alternativních medicínách... - a dalších sedmi řadách všech možný bullshitů? Našli jste svůj seriál. ()

Lefiath 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál podporující kritické myšlení, podaný syrovou a vtipnou formou. Kolega heethen to shrnul nejlépe. Nutno dodat, že ti co hodnotili odpad, se pravděpodobně ocitli na místě kritizovaných a nedokázali přijmout logické argumenty, které se dají s trochou snahy ověřit. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 2 díly, kreacionismus a enviromentální hysterii. Rozhovory s těmi hloupými na špatné straně jsou střídány s jejich urážkami (něco jako v českém Oku nad Prahou, ale méně podprahově :) a rozhovory s těmi správnými. Nic než půlhodinové obveselení pořad nedá, ani to není jeho cílem. Ve srovnání s pitomostmi typu Mythbusters a lokálními kopiemi přesto vybočuje. Úžasná byla třeba ekologická aktivistka (nastrčená), která na Dni Země ve Washingtonu vedla petici za zákaz používání "dihydrogen monoxide", sloučenině ostatním známé jako H2O, neboli voda. Její vysvětlení: "je všude, opravdu ji potřebujeme zakázat. Způsobuje například časté močení, zvracení, …" Shromáždila stovky podpisů. Jestli nevěříte, tak popis hoaxu na Wikipedia, šprým v modrém rámečku. Další aktivistka proti těžbě dřeva na otázku "Jsou i nějaké postupy, které neškodí životnímu prostředí?" No, víte, nejsem expert na těžbu dřeva. Jsem tu dnes protože ty postupy škodí životnímu prostředí" Těžba taky přispívá k vyhynutí druhů, pres něco jako 300 za den." "Proč by mělo průměrného Američana zajímat, že někde vyhyne 300 drůhů?" "???." A tak dále a tak dále, všichni do jednoho jsou špatní řečníci, jen se někde zaslechnutými pseudovědeckými termíny. Vzbuzují emoce a hysterii. Neví nic o jimi horlivě prosazovaném. Prostor dostal i zakladatel Greenpeace Patrick Moore, rozumný člověk, který s mainstreamovým environmentalisem ostře nesouhlasí. Nefalšovaně jsem se pobavil, ale tím si čučení na televizi neospravedlním. Takových bullshitů se na nás dnes a denně ze všech stran valí dost a dost ()

adako 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bol očarený. Konečne niekto pekne, jasne a polopate povedal tým motherfuckerom kto skutočne sú a čo robia. Všetci tí rozprávači s mŕtvymi, feng shu ei zmrdi, alternatívni "doktori" a mraky ďaľších šarlatánov a šmejdov. Vtipne, s argumentami ale bez servítky. Potom ale prišlo pár dielov ktoré boli vyslovene bullshit sami o sebe. To, čo v predchádzajúcich častiach úplne rozbili na padrť zrazu bez problémov sami použili. Logické chyby, alebo dokonca očividné zavádzanie. Od všetkých tých assholes o ktorých mal tento seriál byť sa to dá čakať, ale keď to spraví Penn s Tellerom je to nôž do chrbta. ()

raiden14 

všechny recenze uživatele

Perfektna sranda ktorá ucelne a jednoznacne rozbija rozne pseudo-mambo džambo. Serialova ucebnica kritickeho myslenia. Silne odporucam. Krydymu na druhej zase odporucam nech zostane pri jeho oblbenej ordinacii v ruzovej zahrade. ()

OwlOfThebes 

všechny recenze uživatele

Zdařilá filipika proti oblbování lidí v podání dvou vulgárních (pun intended) materialistů, kouzelnického dua Penn & Teller. Časem se seriál bohužel trochu opakuje, asi je to tím, že lidé se nechávají zblbnout pořád velmi podobně, ať už je to UFO, ezoterika, nebo vidina náhlého zbohatnutí v multilevelu. Plus v každém díle minimálně jedna nahá ženská ňadra, no neberte to :) ()

Rasputnik 

všechny recenze uživatele

Existuje jedna vec ktorá absolútne dokonale potvrdzuje že tento seriál je výborný v tom čo robí a že velmi často triafa presne do čierneho , zatuchlý konzervatívci ho považujú za liberálnu sračku , " liberálny " milovníci new age a biopotravín ho zase preklínajú ako " konzervatívne-konzervatívnu sračku " ()

Reklama

Reklama