Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja priatelia Carl Taylor (CHARLIE SHEEN) a James St. James (EMILIO ESTEVEZ) sa živia na inteligenciu nenáročným povolaním pracujú ako smetiari. Každý deň obchádzajú svoju trasu, vysypú odpadkové kontajnery a odvezú smeti do mestskej spaľovne. Carlovou najväčšou zábavou je teleskopom pozorovať svojich susedov. Jedného večera vidí akéhosi muža v hádke so svojou príťažlivou susedkou Susan Wilkinsovou (LESLIE HOPEOVÁ), manažérkou firmy Berger. Keď Susan odíde, ktosi muža postrelí. Spolu s Jamesom Carl vidí dvoch mužov, ktorí odnášajú telo. Na druhý deň ráno sa pokojný život oboch kamarátov rapídne zmení. V jednom smetiaku totiž objavia telo mestského komisára, muža, ktorého zastrelili v predchádzajúci večer. Čo s ním? Ak to nahlásia, môžu ich obviniť z vraždy a pravého vraha skorumpovaná polícia hľadať už nebude. A tak sa rozhodnú telo ukryť, kým neodhalia pravých vinníkov. To je však pre dvoch jednoduchých mládencov mimoriadne ťažká úloha. Našťastie, pomocnú ruku im podá bláznivý vietnamský veterán Louis Fedders (KEITH DAVID) a tajomný rozvážač pizze (DEAN CAMERON). Zistia, že v pozadí je znečisťovanie životného prostredia a obrovská korupcia... Príjemná, nenáročná komédia je v poradí druhým režisérskym počinom Emilia Esteveza. Znalci kinematografie však určite vedia, čím iným sa snímka vyznačuje je to herecká účasť bratov Charlieho Sheena a Emilia Esteveza (ten si nechal meno po matke). S chuťou si zahrali smetiarov, ktorí prejdú cez rozum nielen mafii, ale aj polícii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

tron 

všechny recenze uživatele

Emiliovi Estevezovi a Charliemu Sheenovi to spolu pristane a ešte jedna vec - koľko poznáte smetiarskych komédií? Tým sme s kladmi skončili, MUŽI V PRÁCI sú spotenou fuškou s hŕstkou zábavných scénok a s atmosférou ešte ako-tak sa podobajúcou na zlaté 80. roky, hoci sa v tom čase už pomaly vstupovalo do deväťdesiatych. Estevez, ktorý snímku zároveň režíroval, si mal počkať na prepracovanejší scenár, keď chcel s bratom tak veľmi spolupracovať. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Klenot medzi komédiami. Ja som sa rehotal už keď som toto dielko videl pred asi piatimi rokmi a inak tomu nie je ani dnes. Odporúčam zhliadnuť v príšernom slovenskom dabingu, ktorý stvorili asi traja herci (nie je to ich chyba) potom to vyznieva ešte komickejšie. No a najlepšie scény sú samozrejme všetky s mŕtvolou a Louisom "neznášam policajtov"....... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Film jsem si opět připomenul asi po 10-ti letech a neztratil ze svého kouzla ani procento. Dokonalost sama - airbag naplněný výkaly a použitý k perfektní prče ... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl několikrát, ale už je to pár let zpátky. Měl jsem pocit, že to byla hodně dobrá komedie, kde to trochu kazí posledních pár minut, takže jsem tady dal původně 4 hvězdičky. Teď jsem to viděl znovu a musim to trochu poopravit. Je to hodně dobrá komedie, ale jenom asi tak do půlky. Potom to už nějak neni ono a zhruba posledních 20 minut celej film kazí naprosto nehoráznym způsobem... Nechci tady prozrazovat nic z děje, ale chvílema byl film natolik debilní, že jsem začal dost vážně pochybovat o duševnim zdraví jeho tvůrců. Třeba scéna z nějaký skládky toxickýho odpadu, kde jsou všichni v plynovejch maskách a protichemickejch oblekách a uprostřed toho se prochází hlavní šéf v kvádru a kravatě. Asi se šel nadejchat čerstvýho vzduchu nebo co. Jinak Charlie Sheen a Emilio Estevez jako popeláři jsou celkem zábavná dvojka a Keith David je ještě lepší a v první půlce jsem se opravdu skvěle bavil. Jenže jako celek ten film za moc nestojí. No dávám 3 hvězdičky. Smůla, mohlo to bejt lepší. A českej dabing byl opravdu divnej. Nejvíc mě dostalo, že celej film mluvili o brokovnici a měli na mysli vzduchovku. Věty jako "Já ho nezabil, střelil jsem ho jenom brokovnicí." jsou opravdu kouzelný. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak to je klasika. Charlie Sheen a Emilio Estevez jsou k popukání, o Keithu Davidovi nemluvě. U této komedie jsem vyrůstal, a stále si pamatuji mnoho scén. Prostě klasika. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerná komédia s ešte príšernejším slovenským dabingom, ktorú milujem. Roky som ju mala na videokazete. Podľa komentárov vidieť, že nie som sama, koho očarilo vynikajúce debil-duo bratov Estevezovcov (aj Charlie je koniec-koncov rodený Carlos ;-) a neopakovateľné gagy ako frenológia, "neznášam polišov", mŕtvola v bareli alebo naschvály, ktoré si smetiari medzi sebou vyvádzajú... Najklasickejšia najgiltovatejšia pležr! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která mě ve své době bavila neskutečně, ale musím uznat že je to psina i po letech. Sympatičtí bráchové, které o chvilku později doplní Keith David a to se teprve začnou dít věci. Film není ani tolik směšný, jako je spíše blbý a neotřele zábavný. 60% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pred 15 lety jsem se smal na cele kolo az jsem padal z gauce, dnes jen dvakrat ci trikrat. Holt vsichn ise vyvijime a stare jistoty berou za sve. Ovsem for s airbagem naplneny exkrementy funguje dodnes ;) Jinak ale slaby slepenec, bez nejakeho opravdoveho deje. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Spíš veselohra, než komedie, která spíš pobaví, než rozesměje. Ale já se bavil už tenkrát, tak co by ne? Je pravdou, že dozvuk Young guns je dost vlivný, ale co, na to kašlu ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Men at Work je jedna s tých komédii, na ktorých som vyrastal (v slovenskom dabingu) a ktoré ma bavia dodnes.Bratské duo smetiarov sa postará o zábavu na celý film (skvelé hlášky, skvelé scény), humor je dosť dobrý aj po niekoľkých rokoch a stále to funguje ako taká letná oddychovka. 80%- 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Těžko něco chválit na této komedii. Vyskytují se tady přesně dva povedené gagy a tím to hasne. Spíš to vypadá jako by neexistoval žádný scénář a vše se vymýšlelo až na place. Odpovídá tomu i velmi podprůměrná režie a ochotnické výkony všech herců, které zavánějí improvizací. Jedná se spíše o jakýsi sled více či méně zábavných scének, které ale jako celek vůbec nefungují. 20% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto klasická VHS komédia našej mladosti už zďaleka nefunguje tak, ako by divák, túžiaci po oživení nostalgických spomienok, dúfal. Podobný prípad, ako Why me?. Ale tých zopár fórov, na ktoré som si pri jej sledovaní spomenul, potešilo a pobavilo. Zvyšok je ale nejaký vatový. Ako plnohodnotná zábavná komédia sa to už brať nedá. Takže dvakrát, raz v 12tich rokoch a podruhý krát zhruba po dvadsiatich, to úplne stačilo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Skvelá "bratská dvojka" z ktorej si to jeden z bratov zvládol ešte aj odrežírovať válí od začiatku do konca. Závan nostalgie je silný a toto je jeden z filmov, ktoré ma už pekných pár rokov nechcú omrzieť. Piatu hviezdu dávam absolútne neobjektívne, pretože som od malička chcel byť smetiarom, čo sa mi bohužiaľ nesplnilo, a chlapcom už môžem len ticho závidieť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Napůl fekálka, napůl docela fajn bláznivá komedie, u které se nebudete nudit, a to je asi hlavní. Dva velcí hezouni se sešli u v atraktivní prostředí městské skládky a taky u šmírování lidí v protějším činžáku a co z toho vzniklo. Leslie Hope docela pěkná, až na nezbytné osmdesátkové afro. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 8.1.2013, réžia českého znenia (MGM 2012) = IVAN HOLEČEK - S odstupom času považujem túto dnes už legendárnu súrodeneckú "smetiarsku" komédiu za klasiku. Na MGM konečne s dabingom aký si naozaj zaslúži. (8.1.2013) ()

Reklama

Reklama