Reklama

Reklama

La hora fría

  • angličtina The Dark Hour

Obsahy(1)

Osmiletý Jesus žije s dalšími osmi lidmi v podzemních rozpadajících se prostorech. Jedině tam jsou v bezpečí před nebezpečím hrozícím na povrchu zničeném jadernou válkou. Po určité době se dostavuje kritický nedostatek léků, potravin a munice. Skupina se bude muset vydat do postapokalyptického světa pro pomoc. (Chatterer)

Recenze (16)

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

MASAKR!! Španělé v životě nenatočili, něco tak Nudného, hroznýho,ŠPATNÝHO! Tenhle film si zapamatuji z důvodu, že vůbec nevím, o co tam ŠLO! Fakt nešlo spoznat, co to je, Horor, Drama, Rodinný film, dokonce jsem uvažoval i nad Animovaným Filmem! ZA Hodinu a půl si z filmu nepamatuji nic.. Žádnou souvislou větu, žádný zvrat,, Dělo se tam vůbec Něco ?? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené španělské post-apo s výbornou, tísnivou atmosférou podzemního úkrytu skupinky přeživších. Snímek má spád, dobře pracuje s charaktery jednotlivých postav a dokáže navodit i pocity strachu. Zejména "Mrazivá hodina" je excelentně ztvárněna. Závěrečná pointa je zajímavá a nečekaná. Trochu mi připomínala Smrtihlava. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No ty koki, tak toto bolo niečo! Išiel som skapať od nudy, navyše ten malý zmrdík ma tam neskutočne sral, ale ten koniec, musím priznať, bol namakný a preto dávam aspoň tú jednu hviezdičku tomuto céčkovému mega projektu . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je remake Posledního přesunu od Kryštofa Hanzlíka, ne? Tam taky byly tyhlety divé scény z podzemí, které nedávaly smysl, taky nic není pořádně vysvětleno, ale chce se po nás, abychom těm postavám fandili. Mně přišli otravní všichni do jednoho a toho kluka s kamerou bych asi co nejdřív zliskal (vyfackoval). A ta videa, co točil, mi přišla jak videa mého jedenáctiletého syna na YouTube pro kamarády. Téma je obehrané jako melodie z flašinetu. Tvůrci by si měli vzít příklad z Hidden, jak to jde udělat líp, s dětmi, s vysvětleními i se zvraty. SPOILERY To si nepamatovali, jak se tam dostali? A průhlední ledoví mravenci jsou Měsíčnané? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma už bylo natočenejch tolik filmů,že hodnotit originalitu scénáře a námětu snad ani nejde.A jako film je to slabší průměr.40%. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Jesus je idiot a zaslouží skapat hned ze startu! Samozřejmě přežije až do konce. Ne není to spojler, vzhledem k tomu, že je to vypravěč, jsou karty tak nějak rozdány na začátku. Španělské herečky tady vypadají jako italské tenistky, hlavní postava (chlapeček Jesus) je kretének na přesdržku a hlavně se tvůrci nenamáhali s vysvětlením, co jsou ti pochodující mrazíci a to mě nasralo, protože na to jsem byl vlastně zvědavý nejvíc. Konec je sice nepřekvapivý, ale pěkně vyrobený. Venkoncem jedna z horších španělských scifi. Tři hvězdy spíš z lítosti, protože možnosti tam byly, ale scénárista se asi bál trochu odvázat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fajn, ten film měl na to, aby z něho bylo něco víc. Atmosféra toho prostoru má něco do sebe, "mrazivé noci" taky. Jenže pak nastává problém, a to v tom, že se nám tady objeví nějaké nastínění toho, co se v minulosti stalo, ale proč se prostě nedozvíme. Kdo jsou ty mrazy? Kde se vzali? Mám teda nějakou teorii, ale i tak jsem nějaké odhalení očekával a těšil se na něj. A nic nebylo. To mě prostě naštvalo a zklamalo. Co se týče děje, máme tu skupinu přeživších, které dochází zásoby a do toho všeho se musí schovávat před mrazy a cizinci, což je osud horší než smrt. A skupina se obává - má smysl vůbec přežívat, když je vše nejspíš ztraceno? Do toho i ten psycho pořad v televizi, co tam běží ve smyčce... Konec jsem teda nečekal. Jenže film trpí tím, že moc nevysvětlí, má několik nelogičností (Proč nejsou nijak zabarikádovaní?). Jako atmosféra super, ten konec je taky spíš plusem, ale ten zbytek prostě... Je mi líto, ale jenom atmosféra film netvoří. Jo, varuju ty, co to chtějí vidět - dávejte pozor, jinak vám i to odhalené uteče. 3* ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Já se teda nenudil, není to žádný zázrak, ale v rámci postapo lehce nadprůměr (za ten závěr jsem to zvedl na 4*). Jediná věc mě na tom ale iritovala - vzhledem k tomu jaká nebezpečí tuto skupinku ohrožovala, nebyli nijak zabarikádování či chránění (alespoň to nikde ve filmu ukázáno nebylo), nepočítám-li jejich kamrlíky s dveřmi na zástrčku. A tak není divu, že si to tam špacírovali freonoví duchové i malomocní jak na Václaváku. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak tohle mě mile překvapilo. Velmi sugestivní, mysteriózně-hororový snímek, který sice svým post-apokalyptickým námětem nikterak originální není, ale Španělé toto téma zpracovali přece jen docela netradičně. Příběh skupiny lidí, která se schovává v podzemním krytu po jaderné válce, je sice trošku klišé, ale protože film obsahuje řadu nadpřirozených prvků a má výbornou atmosféru, kterou dokresluje velmi povedená hudba, divák si opravdu nemá nač stěžovat. Několikrát jsem se přistihl, že skoro ani nedýchám, a to hlavně při těch „mrazivých nocích“, při kterých doupětem přeživších procházeli éterické bytosti, jejichž původ a smysl jsem teda za celý film nepochopil, ale to asi není podstatné. Rovněž ty nakažené potvory, kterým lidé říkali „cizinci“, se mi moc líbily a fakt naháněly hrůzu. No a ten vypečený konec mě opravdu dostal a vykouzlil mi na tváři škodolibý úsměv. Takhle nějak to má vypadat. ()

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky, ale chtěl jsem alespoň trošku ponurnou atmosféru. Ale kde nic tu nic. Zpracování je opravdu nic moc, přitom stačilo tak málo. Prostředí na kvalitní horor, jak dělaný, ale to asi tak skoro všechno. Prostě co dodat, banda lidí co se schovává v podzemí před údajným virem a nakaženými lidmi, kteří spíš vypadají jako chodící kus slizu. Jak zde píšu, celkově slabší scénář, atmosféra téměř nulová, akce nezáživná, plus je prostředí a možná pro někoho i konec, který taky není bůh ví jak originální. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Pomerne nevyvážený, dosť nevysvetlený mysteriózny horor. Španieli tentoraz šlápli vedle. Temná atmosféra a dobrá hra s kamerou filmu príliš nepomohla. Čo sa týka deju, ten je dosť priamočiary avšak nevysvetlený, koniec ostáva pomerne otvorený a takmer nič sa nedozvedáme. Zmiešané pocity...Plusom je ešte hudba... ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Hora fria aneb mrazivá hodina.Narychlo spíchnutá slátanina která neví jestli je hororem,sci-fi nebo pokusem o psychodrama.Tvůrci se evidentně inspirovali vlastními démony než pořádnému scénaři.. Skupina několika přeživších blíže nespecifikovanou katastrofu je podivně rozpolcena kdy nejstarší člen skupiny Judas ostatním a zřejmě i sám sobě tvrdí,že jsou na místě již devět let a v obchodním centru, to však odporuje tvrzení o jaderném výbuchu , který pořád promítá dvěma nezletilým členům party. Mráz se začíná šířit a sním i špatně trikově zvládnuté příšery včetně nějakých nemrtvých...Skupina zjistí , že dochází léky atd tak si vyrazí na výpravu . Proč se nezabarikádovali u zásob má zřejmě divák za domácí úkol pochopit sám. Vyvrcholení příběhu je pak čirým zoufalstvím a zjištěním, že i Španělé dokážou natočit velmi špatný film. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Na La Hora fría je najlepšie, ako sa mu úspešne darí vyhýbať sa všemožným žánrovým klišé (až na jednu výnimku), skratkám a drží pokope až do samotného konca. Žiadny zázrak to síce nie je, ale v porovnaní s inými post-apokalyptickými filmami, je to stále to lepšie. Za málo peňazí pomerne veľa muziky. Záver je bravúrny a výrazne posúva interpretačný rámec. Slabšie 4*. ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, film vás hodí do vody uprostřed děje, pak čekáte co z toho vyleze. Měl sem velký problém v orientaci v postavách. Mám rád španělskou produkci, ale mají rozhodně lepší kousky. Závěr potěšil. ()

Reklama

Reklama