Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

Deyw 

všechny recenze uživatele

zatim dobry jako svina..bavi me ta potetovana dcerka i kurt, akon taky dobrej ta blondata dobre posahana je fajn..slape to a tesim se na to az se to nekam dostane..zatim furt klasicka vypln aby se pak nekam posunul pribeh..ale dobree..tak se to sere a je ztoho utek z vezeni 4serie...jediny klad jsou sympaticke postavy. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Originální začátek, vše drženo v tempu, herecké výkony bezchybné. Jenze scénář si jede po svy lajne, kterou jim nezeru. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele

Končím po 6. dílu. Nejsem schopna nadále sledovat nesympatickýho hlavního hrdinu, kterej ve chvíli akce, kdy umírají lidi, toká s hlavní představitelkou místo toho, aby je zachraňoval. Spousta nelogičností a unylých pohledů těch dvou trotlů mě prostě přestala bavit. První série měla určitě dobrý start, ale potvrdila mi mou domněnku, že nejsem cílovka a v tomto případě ani běžec na dlouhé seriálové tratě. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně končím s definitivní platností po sedmém dílu ...´První tři díly jsou OK, od čtvrtého serie nabere obávaný směr a pak to je jen anál a rektum. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak mi dal Blindspot odpověď na otázku, jestli v seriálu radši uvidím chlapa s charismatem, nebo krásnou babu bez osobního kouzla. Tenhle pomyslný souboj na K.O. vyhrál šarmantní Raymond Reddington. A nejen že je výmluvnější a zábavnější než tetování a dokonce i než to umístěné na zajímavých místech těla Jaimie Alexander, ale zápletka stojící na něm je uvěřitelnější. V Blindspot práci vrchního našeptávače patří postupnému luštění hádanky. Případy se objevují nahodile, přesto tým vyšetřovatelů vždy přichází v tu pravou chvíli a to zpravidla v tu poslední možnou. Ergo, stačilo by aby šlo zkoumání obrázků trochu pomaleji a parta agentů by na svých akcích potřebovala leda bílé křídy na obkreslování mrtvol. Podobných nedokonalostí ve scénáři neustále přibývá. Přitom pilot budil dojem že půjde o jedno z těch komplexních a progresivních dramat s vypilovaným příběhem a psychologií postav. Od druhého dílu z dojmu zbyla jen naděje. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Zaplněné Time Squere, opuštěná cestovní taška a všímavej strážník, tak začíná seriál Blindspot. Přivolaní pyrotechnici očekávají bombu, v tašce ale naleznou nahou mladou ženu, která neví která bije a je potetovaná víc než je zdrávo, přičemž na zádech se jí vyjímá jméno agenta FBI, který ji ale v životě neviděl. Tedy aspoň si to myslí. Poté co se případu ujme záhy zjistí, že každé tetování je vodítkem ke zločinu. Rozjíždí se vyšetřování, kdy hlavní hrdinové a celý tým FBI musí čelit dalším a dalším hádankám, které nebezpečně zasahují i do jejich osobního a profesního života, protože nikdo není tak nevinný jak se zdá. Charismatický hlavní hrdina, záhadná krásná cizinka a odsejpající děj při skládání puzzle zločinu zaručuje celkem dobrou zábavu. Po 8 dílech 90%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení (jo představitelé postav mi sedí) a chytře napsaný děj. Pilot vytvořil spoustu otazníků a každá epizoda postupně rozkrývá co je třeba. Je vidět, že nad scénářem někdo přemýšlel, protože přesně otázky které si pokládám já (jak je možné, že...) padnou i na obrazovce! Autoři vědí, že se na seriál nemusí dívat jen tupá ovce co jí stačí, když něco občas exploduje a nebo někoho zastřelí. Počítají s chytrým publikem a to se mi líbí. Ta snaha o uvěřitelnost a zapadnutí všeho do sebe je znát. Ano, občas to klopíte, ale nejde o nic co by nešlo odpustit. Pro mě rozhodně po dlouhé době seriál co má mou pozornost. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Než dočtete tento komentář, tak by v seriálu zachránili USA minimálně před jedním teroristickým útokem, jadernou katastrofou a bandou proputinovsých agentů. K nevydržení špatný slepenec nejhorších klišé, které jsou bohužel myšleny vážně. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový průměrný seriál, který zaujme, baví, pak se začne opakovat, začne vás rozčilovat, ale stejně nepřestane koukat... A jako u každého jiného seriálu mi budou chybět 😄 ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Sice to není kdovíjakej zázrak ale baví to. Doufám že se budou více věnovat Jane Doe a né těm nedotáhlým případům. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Podle nečekaného úvodu, kdy z tašky na Times Square vypluje Jaimie Alexander, se zdá, že to nebude tuctovka. první epizody to jen potvrzují. Reálný základ bych tu nehledal, ale zápletky i herci, povětšinou tzv. seriáloví, jsou ok. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, ako som bol schopny vydrzat az po 7mi diel. Avsak, o to viac k veci viem napisat. Atraktivny napad s tetovanymi hadankami na sexi-telicku hlavnej predstavitelky bol zaujimavy. Menej vsak iritujuce "herectvo" zucastnenych. Ci uz sa jedna o agenta Wellera, FBI specialistky a sem-tam sa "vyfarbila" aj samotna neznama. Podpriemer typu CSI a podobnych, masovo tocenych somariniek. Lutujem cas venovany tym par dielom a ostatnych vystriham pred tym istym. Ak si vas neziskal pilot a prvy, druhy diel, kaslite na to, kvalita klesa. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Na tento seriál jsem narazil náhodou a na úvodní díl se podíval kvůli dobré synopsi. Nabízí povedený scénář, výborně natočené akční scény, slibně rozehranou chemii mezi Alexander a Stapletonem. Navíc mám rád mysteriózní filmové a televizní počiny, takže se těším na další díly. - 90%... Po 7. díle jsem musel změnit hodnocení na nejvyšší. Každý díl zaručeně navnadí na další. Zápletka se hodně komplikuje a vyvíjí, což je jedině dobře. Potěšilo by mě, kdybychom se více dozvěděli o agentech Zapataové a Readeovi. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní stránka seriálu velmi dobrá, herci ujdou, ale jako celek dost otřepané klišé. Některé díly mají velmi dobrou gradaci děje, jiné dost tlačí na pilu a působí to křečovitě. Potenciál tam nicméně je velký. Zatím viděna první řada (první půle lepší, než druhá) a dávám 65%. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Realitu si zde proměňují, jak se jim to hodí, se střelným zraněním do břicha vydrží Jane řídit přes půl města, druhého střelili do nohy a za chvíli je na pokraji smrti. V prvním případě holt potřebovali zabavit diváka na celý díl, ve druhém nás chtěli k obrazovce přikovat strachem, zda to přežije. V FBI (ani těch dalších CIA, CIS, FIS, WTF) jsem sice nikdy nebyla, ale něco mi říká, že jejich ředitelé a čelní představitelé prostě akci nechali někde daleko za sabou při stoupání po kariérním žebříku. Zde jsou to však taková esa, že když je potřeba, zachraňují mocnými kopanci životy svým podřízeným a neváhají se chopit zbraně, na níž je i chudák roky a bojovými nasazeními trénovaný sniper krátký. Dopouštějí se chyb. Vakcína proti malárií? Kéž by, jen z 50 % účinná antimalarika. Když je potřeba z ústředí FBI prolomit vstup do přísně střeženého baráku v Moskvě, není problém, když potřebujeme drama, nejsme schopni zavřít dveře před vetřelci ve vlastním přísně střeženém hnízdě. Seriál je prostě o emocích, i když víte, že je stupidní, na emoce to působí, něco jako na feťáka droga. Co se však dle mého s realitou bilo asi nejvíce, je, že zatímco dnešní vývoj spěje v profesích ke stále větší specializaci (už nestaří říci biolog, ani mikrobilog, ale biolog se specializací na E. coli), naši hrdinové jsou specialisté naprosto na všechno. Těch 5 zvládne prostě vše, akci, vyšetřování, analýzu vzorků, evakuaci mrakodrapu, všechny zbraně a bomby, vedení a řízení lidí, medicínu, silniční zátarasy, převleky, sledování, chlast, drogy, ztrátu paměti. Už mě prostě nebaví to americké zvýrazňování superhrdinů tam, kde ve skutečnosti dřou bezejmenní jiní. A chemie mezi Jane a Kurtem? Vytratila se po pár dílech, zůstalo jim jen její kousaní do rtů a chraplavé hlasy, když zakrývali rozrušení, takže i herecky žádná sláva. Za vše mluví, že končím pár dílů před koncem 2. série a je mi srdečně jedno, jak to dopadne… ()

Reklama

Reklama