Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

To je teda pořádná novinka. Prvních deset dílů sem dala jedním hltem jenom za víkend. Má to chytlavej děj, atmosféru a ústřední dvojici, mezi kterou to pořádně jiskří. Už dlouho sem neviděla takhle dobře zvolený herce. Sem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. // Po třetí sérii si to pro mě drží pořád dobrou kvalitu, ikdyž značnou zásluhu na tom má ''prettyboy'' MItchell. Takže uvidím jestli se nakonec pustím i do další série. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený akční krimi seriál. Rozhodně zajímavý nápad s neznámou záhadnou ženou, která se zčistajasna objeví na jednom z největších náměstí světa, newyorském Times Square, nic si samozřejmě nepamatuje a její jedinou identifikační stopou je její vlastní potetované tělo. První epizody mají spád a tempo, kdy každým novým dílem poodhalujeme nové skutečnosti z pojmenované tajemné ženy Jane Doe. Postupně se ale řeší jen případy z jednotlivých tetování, které jsou sice docela atraktivní a nápadité, ale nedozvídáme se nic podstatného z jejího života. Naopak v závěrečných dílech se napětí znovu přiostřuje a my dáváme dohromady poslední malinkaté kousky z této skládanky. Už se těším, co přinese druhá série. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý od prvopočiatkov okato adoruje Alias. A tento upgrade veru nie je o nič horší. Riešia sa hádanky (Rambaldiho vynálezy nahradilo zašifrované tetovanie), prebieha treskutá akcia, protagonisti sú sympatickí a podľa vôle scenáristu prebiehajú na kladnú alebo zápornú stranu. Dokonca tu máme aj časovo-skokový season break. Vďaka politickej korektnosti pribudli aj nevyhnutné gender prvky a pomerne dôstojný záver dúfam už bude definitívny. Hoci v tomto seriáli ani smrť nikdy nebola poslednou kapitolou. Odporúčam každému, kto hľadá nenáročný, adrenalínový, zábavný a remeselne nadpriemerný relax. A ja osobne som bol príjemne prekvapený sympatickou Ashley Johnsonovou, ktorú si pamätám ešte ako malé dievčatko z vandammovskej klasiky LEVIE SRDCE. (6.9.2020) ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Ehm, odkašle si modrooký speciální agent hrubým chraplákem, prohrabujíc husté mužné strniště. Já vím, že trpíte abnormální cílenou ztrátou paměti, máte záhadná tetování po celém těle, výcvik tajných NAVY jednotek, mluvíte jazykem Ďábla a ovládáte kung-fu, jak nikdo jiný, ale zatraceně, tu násadu od koštěte jste zlomila přímo neuvěřitelně. Na oko rozcuchaná, ostře řezaná děva ve vypasovaných bílých šortkách roztomile našpulí dokonale nalíčené rtíky. Díky Kurte, ty jeden federální chlapáku, ale koukej dát tu ruku zase zpátky na svou neprůstřelnou vestu, jasný? Sice mám tvý jméno na zádech, ale pamatuj, že Njů Jork se sám od sebe nezachrání. Kurt rozpačitě pokrčí rameny, a dál předstírá přísný pohled na rozsvícenou obrazovku s volně protékajícím, blíže nespecifikovaným číselným kódem. Tak jo. Mimoděk pohladí hrubou rukojeť nabitého Smith&Wessona u pasu. Džejn, už jste nahackovala ten extrémně zabezpečený notebook? ... Hned to bude, agente. Jen se mi přehraje tahle animace z federální čtyřgigovky.Dvoubarevný koláčový graf postupně nabývá na objemu, zatímco roztomilá, domestikovaná brunetka zintenzivní svůj výraz a nekontrolovatelné bušení do klávesnice nabude takové kadence, až se jí mimovolně odšpuntuje blikající handsfree z ucha. Aaa... jsem tam! ... Divné, je tu jen nějaký nějaký video vzkaz v komprimovaném formátu a VLC přehravač. Mám to spustit? Agent Kurt přejede ukazovákem po hrubé bradce, až zapraská v mikrofonu. Hm... jo. Na obrazovce se objeví ošklivý padouch s orientální vizáží, drsnou kapucí a dobře nacvičeným mandarínským proslovem. Co říká? Ozve se zmatený Kurtův baryton. Chce ovládnout svět, odvětí bílé šortky, načež si pravačkou ještě trochu rozhází ofinu. Aha. Možná to má něco společného s tím, že stojíme až po kotníky v pilinách od plastické trhaviny. Co myslíte, agente Browne? Zhruba pětatřicetiletý afroameričan v dokonale padnoucím sáčku vzhlédne od displaye pistolového snímače čárkového kódu s nálepkou WalMart, nebezpečně namířeného na vzorek bílého prášku. Asi jo, šéfe. Ale zadarmo mu to nedáme. Zvláštní agent Kurt pozvolna sáhne do zadní kapsy upnutých džín, kde tuší stříbrné sluneční pilotky. Tohle vypadá na zatraceně zapeklitý případ, prohlásí nosohltanem a očima hledá kameru. Rozcuchaná, záhadná dívka po něm hodí šibalský pohled. Tak ještě, že tu máme odborníka. Pokusí se mrknout. Speciální agent Kurt se pobaveně ušklíbne. Heh, i přes vaši záhadnou amnézii jste flirtovat tedy rozhodně nezapomněla. A sluncem prozářenou, perfektně vybavenou amatérskou dílnou budoucího nezdárného teroristy se line bodrý, nenucený americký smích. 2* ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to dokoukal do části, kdy pokérovaná zjistí, kdo to na ni narafičil (to je překvapení). Pak už to šlo se seriálem s kopce a vydržel jsem už jen asi dva díly. Začal jsem se nudit. Tak že ze *** snižuji na **. Sorry, ale je to stále dokola a už je mi jedno, jestli se vezmou nebo umře a nebo bude dalších 180 dílů. Potetovaná je na to dost a oni na mi určitě ještě něco najdou. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jako Jane Doe (v případě mužů John Doe) se v USA označují pacienti, mrtvá těla či lidé, kteří z nějakých důvodů nemohli být identifikování. (TaNya_)
  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)
  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama