Reklama

Reklama

Mrtvý bod - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2016), 16 h 16 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Rob Brown, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Ukweli Roach, Marianne Jean-Baptiste, François Arnaud, Jordana Spiro (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Na Times Square je nalezena taška. Z tašky vylezena potetovaná žena. Neví, jak se tam dostala, a už vůbec ne, proč tu je. Podezřelé je, že má na zádech vytetované jméno agenta FBI Kurta Wellera. Ten ji nikdy v životě neviděl. Každé tetování, které má na sobě, něco znamená. Budou všichni připraveni dozvědět se pravdu, jenž se skrývá za tetováními? (Varan)

(více)

Recenze (7)

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po 4 dílech se z netradičního krimi pátrání rozjíždí napínavý mysteriózní špionážně politický thriller. Kdo překousne počáteční krkolomný (místy až nesmyslný) rozjezd děje a bezvýhradně přijme nelogické zapojení nahaté civilistky do vyšetřovací skupiny FBI, bude odměněn seznámením se s týmem vyšetřovatelů a zvraty hodnými např. seriálem 24. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek seriálu je slušný průměr, ale brzy chytne linku a má svou dobrou úroveň. Oddělení agentů FBI řeší v každém dílu nový případ a zároveň je velice úsporně dávkováno něco málo z tajemství agentky "konzultantky" Jane, která sama neví kdo je a co má dělat. Zároveň se hledá "pravda" okolo dění a vztahů v této pobočce FBI. Vše po kousíčkách v každém dílu. Při celkem brutálním počtu 23 dílů na jednu sérii jsem se těšil na závěr řady, že budu mít jasno ve všem a Jane bude už v klidu dál spolupracovat se svými kámoši. Leda umělohmotné nalakované lejno! Nechali vrata celé dokořán. Styl natočení mě dost bavil, asi jen dva díly působily víc béčkově. Sullivan Stapleton si mě získal už v seriálu Protiúder. Jaimie Alexander jsem neznal, ale už taky patří do party. Jako dvojka působí dost IN. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu mi to přišlo děsně zajímavé, ale další díly již byly pořád dokola...tetování, případ, vyřešení atd...spadlo to do klasického detektivního seriálu. Herecké obsazení fajn a závěrečný díl přinesl zajímavý zvrat pro další sérii... Uvidime... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svižná (s neklidnou kamerou pořádně rozklepaná) kriminálka záhy zrovnoprávnila kontinuální zápletky členů vyšetřovacího týmu FBI s epizodickými případy, které luštili z celotělního tetování amnestické Jane Doe. Jak to někdo v pozadí takhle precizně naplánoval, nad tím jsem neustále kroutil (méně již uznale kýval) hlavou: vodítka, skrytá v jiných hádankách, poukazující na tajné podvody a zločiny, co právě probíhají nebo se teprve stanou, na nejvyšších místech vládních / armádních / špionážních agentur… Což samozřejmě dospělo do bodu, že něco natolik komplikovaného (a nemožného a nesmyslného) pozřelo samo sebe a jakýkoliv cíl by s takovou mocí a prostředky šel zajistit mnohonásobně snadněji. Jenže vlastně se nic neodhalilo a závěrečné zvraty postavily na hlavu i pár zdánlivě daných faktů. Když se v (procedurálních) hloupostech divák nevrtal (a že občas bily do očí), dalo se. ()

Galerie (359)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v americkém New York City. (Epistemolog)
  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama