Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Veškeré kouzlo chůvy McPhee naprosto vyprchalo. Plavající čuníci, vyřezávání ledvin, ohňostroj ze pšenice a jízda do Londýna nemají nic společného s milým prvním dílem. Proto mě udivuje, že má tak dobré obsazení vedlejších rolí. Štěk Ralpha Fiennese a Ewana McGregora sice potěší, ale nedokáže vynahradit fakt, že druhý příběh McPhee prakticky nemá žádnou nosnou zápletku a vyskytuje se zde minimum vtipu (i vtipů). Maggie Gylenhaal je půvabná maminka, ale ono to bohužel nestačí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kouzelná chůva Nanny McPhee znovu zasahuje, tentokráte snad až za samou hranicí infantilnosti, neboť toho krkání a sedání do kravinců bylo opravdu přespříliš... Jestli byl první díl tohoto dětského filmu originál, tak ten druhý je naprosto kýčovitým prvoplánovým dětským filmem. Vhodné pouze tak pro děti do dvou let. :-) ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že chůva McPhee si nechala jen zlověstné ,,hmmm'' které se objevuje každou minutu minimálně dvakrát. Kam se poděla krása a fantazičnost z prvního dílu? Kam se poděly sympatické, roztomilé a legrační děti, které nemusely ani přehrávat, aby se zalíbily publiku? Kam se poděla zápletka? Kam se poděl napínavý příběh? Všechno zmizelo a zůstala jen osoba chůvy, která je tak přepracovaná, že ji docházejí nápady a hystericky ťuká holí... Film nemá tempo, zastavuje se, neboli lépe řečeno zasekává se u trapných scén, jako například ta se selaty ve vodě. Sice jsem se neptala žádných dětí, které film viděly, ale jsem si jistá, že jim to přišlo stejně trapné jako mě. Jediné dvě věci zasluhujíc si hvězdičku, je stále překvapující Maggie Smith se svojí moukou a dobře ukrytou melasou a nádherné barevné kostýmy. Takže, pokud se chystáte na zhlédnutí tohoto filmu, pusťte si raději první díl! ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděla, to je možná podstatný. Takže jsem byla velmi, velmi překvapená. Některé věci jsou vtipné, jiné -ehm, anglické, a některé fakt ujeté. Dohromady to není špatný, bavilo to celkem celou rodinu, má to zábavný obsazení (vynikající je například Eros Vlahos, ale samozřejmě i Fiennes atd.), i když Asa Butterfield je nechutnej. Je to sympaticky protiválečný, a i když je tam pár míst na husí kůži trapností, nakonec se mi to docela líbilo. Jo, a nafukovací prase?! Jedna hvězdička jen za něj ;-) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zdařilá, velmi, dvojka, to je propadák a jeden velký trapas. Chtěla jsem to docela brzo vypnout, protože to byla fakt příšerné, no dala jsem tomu šanci, než přišla chůva, což se ukázalo jako dobrý tah - byly momenty, které byly docela vtipné a nakonec to šlapalo docela dobře (v porovnání se začátkem), no ale byla tam místa (zejména vše kolem nachlazeného pilota), která byla neskutečně trapná a táhla celý film prudce ke dnu. Upřímně, tohle prostě kazí vkus dětí a nikdy více! A trojku už teda opravdu prosím ne!!! A z toho ječení mě teda docela dost rozbolela hlava. Uf! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)
  • Herecká trojice Emma Thompson, Rhys Ifans a Maggie Smith si spolu už zahráli v některých snímcích filmové série Harry Potter. (martinac)

Reklama

Reklama