Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný příběh mnohých, popisující závažný společenský problém sexuálního otroctví. Je opřen o známý případ Susany Trimarco. Její boj za nalezení unesené dcery Marity Verón se stal v Argentině symbolem boje proti zlu nazývanému obchod s lidmi. Seriál otevírá krásnými horskými scenériemi argentinského Bariloche a jedním nešťastným úmrtím, které spustí řetězec vyšetřování smrtí, vražd, únosů a děsivých situací (zakopávání zaživa). Děj se přemístí do města Buenos Aires a vzdálené vesničky Río Manso, kterou jednoho dne změní podivná událost, únos Juliany Miguez. Příběh pokračuje zoufalou snahou rodičů o nalezení zmizelé dcery na jedné straně, na straně druhé iniciativou forenzního antropologa, který po vraždě svého nejlepšího přítele přijde na spoustu odstrašujících skutečností. Cesty těchto dvou rodin a přátel se spojí a vyústí v neorganizovaný boj proti mafiánům, provozujícím obchod s lidmi. Díky podplaceným státním činitelům a nezájmu vládních organizací jsou ve svém pátrání donuceni používat nelegální prostředky a riskují nejen vlastní život, ale také životy svých příbuzných, což si někdy uvědomí až příliš pozdě. Obchodníci s lidmi jsou neustále krok napřed, i když se jim situace značně komplikuje. Sledujeme jejich počínání, páchaná zvěrstva, plánování dokonalých strategií, prožíváme s nimi jejich radosti a starosti, poznáváme jejich motivy, city, postoje a způsob myšlení. Cesta po stopách Juliany skýtá obrovské množství kritických situací, úspěchů a ztrát, dobrodružství a hazardu, naděje i zoufalství, radosti, smutku, utrpení a slz. (argentina)

(více)

Recenze (5)

pm 

všechny recenze uživatele

"Všechna náhodná setkání jsou schůzky". Moje řeč, proto jsem na tuhle hru ráda přistoupila. Úvodní scénu úvodního dílu doprovázela Pucciniho árie „Nessun dorma“ a já jsem okamžitě věděla, že se mi to bude líbit, přestože skutečně nejsem divačka latinskoamerických 200dílných seriálů, jejichž obsah by vystačil na dvouhodinový film. Dnes už i v některých jihoevropských státech vysílané argentinské „Ukradené životy“ jsou ovšem telenovela se vším všudy: formální strukturou a technickým provedením, stejně tak v linii narace budováním vztahů, proplétáním jednotlivých příběhů… vždy s důrazem na osudová setkání a hudební podkres. Telenovela s většinou jednoduše čitelným dějem, vývojem i závěrem, s nutnou dávkou patosu, emocí a herecké stylizace, ale velmi dobře vyprávěná a všemi skvěle zahraná.Tvůrci sledují zároveň milostné vztahy, kladou důraz na psychologii postav a široce rozvinutou kriminální zápletku s tématem novodobého otroctví motivovanou skutečným osudem, čímž dílo získává závažný společenský přesah, přestože jen v rámci limonádového žánru. Každé postavě je přisouzena role oběti. Monica Antonopulos je půvabná, Facundo Arana vážně sympaťák a zde má i co hrát. Výborný Adrián Navarro, jehož postava i motivace by určitě zasloužily více prostoru, svému Dantemu propůjčil přesnou dávku magnetismu i tajemství. Ano telenovela, ale v rámci žánru jde o naprosto suverénní dílo. Velice děkuji uživatelce argentina, na jejímž profilu jsem se o mě neznámém seriálu „Vidas Robadas“ dozvěděla. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší seriál, jaký byl kdy natočen, a to můžu říct s jistotou, i když jsem nemohla vidět všechnu produkci všech zemí za poslední léta, tohle bylo prostě GRANDE, až to přesahovalo lidské chápání. Tím spíš, že seriál běžel 3x do týdne a kvalitu měl skoro filmovou. Přesně, jak říkal jeden z hlavních představitelů - to, co oni v Argentině natočí za jeden den, dělají v Americe dva měsíce a s obrovským rozpočtem. Tento seriál je nejlépe napsaný, nejlépe zahraný, s nejlepší psychologií postav, nejlepším příběhem, nejlepší muzikalizací, největší realitou a hlavně měl smysl, i kdyby všechna fikce v televizi byla jen pro pouhou zábavu, tak právě tahle ne, tím, že ji natočili, dokázali opravdu velké věci. Argentinská televize dělá rozdíl, kompromituje se s tak závažnými tématy jako je obchod s lidmi, zanechává stopy v lidech, vychovává. Nebudu se rozepisovat, protože tady jsou slova stejnak málo a kdo neviděl, nebude rozumět. Můžete vidět celý tento seriál s českými titulky, linky jsou u mě v profilu. Neubráním se ani tady nevložit pár videí. Moje oblíbené video jedné postavy: http://www.blip.tv/file/3148059 / Ovace hercům po odvysílání posledního dílu v divadle Opera: http://www.youtube.com/watch?v=YmAYymgg44Y / 5 nominací (nejvíce ze všech seriálů) na Seoul International Drama Awards 2009: http://www.youtube.com/watch?v=ZzIxgBrdifE ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu a resume od argentiny musím říct, že mě ten seriál uplně pohltil. Postavy, příběh, krásná hudba a skvělí herci. Už se nemůžu dočkat na další díl. (pravidelný update komentáře). Edit po 40 dílech (titulky dělala uživatelka Argentina) : I po 40 dílech seriál stále překvapuje hlavně v morální otázce. Na záčátku jak všechno vypadalo černobíle se morální dilema přesouvá z jedné strany na druhou a postavy se prohlubují do takového emocionálního charakteru, že člověk s napětím a očekáváním sleduje jak se všechno vyvrbí. Samozdřejmostí jsou naprosto bravůrní herecké výkony hlavních protagonistů, které táhne předevšim Facundo Arana a Jorge Marrale a moje pomalu už srdeční herecká záležitost a platonická láska, krása s něžnou tváří Monica Antonopulos :-D. Za slabší charakter bych považoval předevšim mého "přezdívkového" jmenovce Danteho (hreje Adrián Navarro), který na mě působí nevýrazným dojmem a prakticky nemá co hrát. Další silnou devizou jsou bezesporu chytře napsané dialogy v klíčovích scénách novely, což mi příjde v tomto žánru hodně vzácné. Hudba nádherně působí jako katalizátor v chemických reakcích a spolu s herci a dialogy zatěžuje naše slzné kanálky na maximum, a to je dobře. Pokud hledáte novelu, při které vám příběh nabídne zamyšlení a postavy vám přirostou k srdci, pak neváhejte. Pochybuji, že se to někdy na naše obrazovky doškrábe, ale díky Argentíně a její snaze máme k dispozici 40 otitulkovaných dílů. (update komentáře). ()

Tristeza 

všechny recenze uživatele

V současné době je velmi těžké najít jakýkoli produkt, který by vystihoval tvrdou realitu tak, jak je tomu u Vidas robadas. Délka seriálu sice může odradit, ovšem já byla naprosto pohlcena a nakonec jsem si řekla, že i kdyby to mělo tisíc dílů, tak to stejně má co nabídnout - obchod s lidmi je hrozný a jsem ráda, že se argentinští tvůrci nezalekli a zpracovali téma, které je technicky vzato tabu. A pokud někdo vzpomíná na Facunda jako na toho rozmazleného fracka Iva, měl by se kouknout na tohle! Právě zde má konečně Arana co hrát! Jeden z nejlepších seriálů, co má grády, realitu a napětí. Jeden z nejlepších seriálů, který se netrápí ukázat nepřikrášlenou realitu a pocity obyčejných lidí. ()

Reklama

Reklama