Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná, když Caleb Sinclaire (Adam Scott) neochotně vyzvedne svého mladšího bratra z univerzity a přiveze ho i s jeho novou přítelkyní Emou (Brittany Snow) domů na Den díkůvzdání. Caleb, který se nedávno rozešel se svojí dlouholetou přítelkyní, je vůči vztahům nedůvěřivý a proto varuje Petera před vztahem s Emou. Příběh se zamotá, když si Caleb uvědomí, že ho Ema velice přitahuje. Jak Calebovo pobláznění Emou roste, musí se rozhodnout, zda má jednat srdcem nebo rozumem. (Luteka)

(více)

Recenze (43)

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nezávislý film o pošramocených vztazích jedné rodiny. Hned od prvního scény jsem věděl, že mě snímek bude bavit! Jak je u nezávisláků zvykem, vystačí si s malým počtem postav, v tomto případě se čtyřmi, ale o to větší je to zážitek. „Kořist“ o kterou „soupeří“ dva bratři skvěle ztvárnila Brittany Snow s lookem Avril Lavigne a pěkně se na ni dívalo (hned bych se do souboje přidal). Celé drama je pak protkáno černým, mnohdy i hodně drsným humorem, který někdy odlehčí, jindy zase prohloubí tíživost situace. Takže pokud máte rádi komorní filmy o rodinných vztazích, mohu vřele doporučit! Závěrem bych rád pochválil dramaturgy projektu Aero naslepo, tentokrát to byla trefa! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Presne takto ma vyzerat spravny nezavislak, teda aspon co sa mna tyka :) Pochmurna atmosfera, komplikovane vztahy, prava tvar ludskej povahy, so vsetkymi chybami a omylmi, ktore v zivote urobime. A pokial vam to herci zahraju ako z partesu a vsetko to doplna absolutne dokonala minimalisticka hudba, niet filmu takmer co vytknut. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ JSI PŘEFIK HOLKU SVÝHO BRÁCHY?“...... /// Jsou okamžiky, který bratrský vztahy nezocelí. (Nebo jo?) Film se motá kolem toho jednoho...: LIDI OBČAS DĚLAJÍ VĚCI O KTERÝCH VÍ, ŽE JSOU ŠPATNÝ, ALE DĚLAJÍ JE TAK JAKO TAK, PROTOŽE MŮŽE BEJT PŘÍLIŠ BOLESTIVÝ UDĚLAT SPRÁVNOU VĚC. Drama o vztahu 4 lidí, kde jeden je ,,magor“ (a díky tomu má film potřebnej náboj), o rodině, kterou jedno tajemství rozdělilo a druhý zase spojilo (zřejmě) ocení víc mladý holky a pitavalové chlapských duší než já. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem (skoro) panic a mám holku. Brácha panic není (a holku nemá). A já nechci, aby se naše cesty ,,protnuly“. 2.) Nevěřím, že chtíč je silnější než láska. 3.) Thx za titule ,,AntS“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už z názvu je jasné, o čo asi pôjde. Najmä ak ten tvoj brat je panic a ty mu proste chceš pomôcť, tak to môže dopadnúť všelijako. Dokonca aj pri slečne Snowovej, ktorej ten účel úplne kazil vizáž, takže skutočne aj mnohí tvrdí heteráci by sa obzerali skôr po Johnovi Snowovi. Okrem toho je to taký smutný rodinný príbeh o nevysporiadaných rodinných vzťahoch, kde to málokto má v hlave v poriadku a ten, čo tam mal aspoň city, tak ostal najviac osratý, lebo zvieracie libido zvykne víťaziť. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím v rámci velmi úzké skupiny – tj. americký nezávislý film žánru drama. The Vicious Kind je pro mě mimořádným zážitkem už jen proto, že jsem jej viděl 2x ve velmi krátké době, což nedělám (až na nejsvětlejší výjimky, které jsou přesně 3) u žádného filmu – maximálně se na něj podívám s odstupem minimálně dvou let. Po druhém shlédnutí tohoto díla mám dojem, že se mi všechny postavy se svými pocity a zdánlivě nepochopitelnými emočními pochody mnohem více přiblížily, že jsem s nimi jejich osudy opravdu prožíval a že jsem (ač zpočátku z racionálního hlediska velmi těžce) způsobu jejich jednání a chování dokázal alespoň trochu porozumět. Nestává se často, abych si v komentářích vylíval takhle srdíčko.), ale vím, že i po letech mě tenhle film bude stále přitahovat a že si ho budu chtít pustit znovu. Ne kvůli tomu, jak je v něm Brittany Snow nádherná (i když možná taky trochu) nebo kvůli tomu, že herectví Adama Scotta se v některých momentech blíží dokonalosti. Hlavním důvodem pro mě zůstane to, že The Vicious Kind vypráví maximálně lidsky o lidských chybách, o situacích, kdy nikdo nezvládne být tzv. pánem situace a naprosto podlehne své emoční podstatě, která ho v jistých momentech naprosto pohltí. Jiný film než ostatní vztahová dramata. Možná ne tak „rozsekávající“ a poučný jako spíš hodnotný v podstatě svého sdělení ve vztahu k lidským emocím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Scenár sa pôvodne odohrával v malom meste na Rhode Island, ale film sa nakoniec natáčal v Norfolku v štáte Connecticut, ktorý sa tak stal aj rodným mestom postáv. Natáčalo sa od marca 2008. (Arsenal83)
  • Adam Scott vo filme fajčí takmer v každej scéne. Cigarety však neboli klasickým tabakovým výrobkom, ale tzv. bylinkové cigarety, ktoré sa používajú pre hercov nefajčiarov. Na rozdiel od klasických cigariet neobsahujú ani tabak a ani nikotín. Podľa vlastných slov predstaviteľa hlavného hrdinu však nechutili práve najlepšie, vzdialene pripomínali chuť marihuany a bolela ho z nich hlava. (Abiosis)

Reklama

Reklama