Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autor hudby Michal David a Bryan Adams, textař a scenárista Lou Fanánek Hagen i scenárista, režisér a choreograf Libor Vaculík jsou renomovaní autoři, kteří spolu s hvězdami česko-slovenského showbusinessu jsou zárukou kvality i komerčního úspěchu v dobrém slova smyslu. Romantický příběh o přátelství, lásce, ale také o intrikách a nenávisti se odehtává v první polovině 17. století, kdy vládl Francii Ludvík XIII. Ten se však více než o stát zajímal o organizování plesů, honů a jiných světských radovánek. Vládu na státem držel tedy pevně v rukou kardinál Richelieu - člověk vzdělaný, inteligentní, zrozený pro politické machinace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad to někoho zaujalo. Mě ne. 1) Všechno je slabé._____ 2) Mušketýři působí staře a neakčně. Planchet je výstižný, ale jeho úvodní melodie mi silně evokuje píseň Master of the House (česky Hlava mazaná) z muzikálu Cats (u nás zpívá Jiří Korn)._____ 3) Chápu, že se tvůrci snaží o zkratkovité vyjádření povahy, ale obléci Mylady jako kurvu je snad až moc._____ 4)  Snad jen svěží 34letý Alan Bastien (d´Artagnan) stojí za zmínku._____ 5)  Jo a pár pěkných songů by se taky našlo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tenhle muzikál jsem nejdříve viděla na DVD se všemi možnými alternacemi a některé písně poslouchám dodnes, tak se mi líbily. Mé plné hodnocení ale nečekaně kazí živé představení, kterého jsem se dočkala až po několika letech od uvedení muzikálu. Chytili jsme tak příšerné alternace (v čele s Tomášem Berounem jako d’Artagnanem), že jsem si podívanou vůbec neužila. Budu tedy vzpomínat jenom na DVD. ()

Reklama

adamcikv 

všechny recenze uživatele

Celkově pěkný muzikál se spoustou skvělých písniček a hezkých scén, ovšem DVD provedení je naprosto úděsné, vzhledem k různým kombinaím herců a zpěváků vše časem ztrácí smysl a bohužel někteří zpěváci jsou hodně, hodně falešní. Měl jsem to štěstí shlédnout divadelní verzi s Bouhouem Josefem, Josefem Vojtkem a Tomášem Berounem a stála za to! ()

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Některé písničky jsou povedené, ale celkově mi muzikál přijde trošku „bez děje“. Ano písničky na sebe navazují, ale netvoří jakýsi celistvý příběh. Tvůrci zřejmě hodně sázeli na to, že román Tři mušketýři je notoricky známý. Ale neznat jej, mám z muzikálu chaos. Taky nechápu, proč se v průběhu záznamu v rolích střídají herci. Dost to mate. ()

-ROMERO- 

všechny recenze uživatele

Další krásný český muzikál jen tak dál. Kostýmy, klasické pojetí, žádné velké modernizování či snaha originality za každou cenu. Prostředí v některých písní sice slabší, ale menší divadla mají hold své limity. Alan Bastien v roli D´Artagnana odvedl po herecké stránce velice dobrou prácí sice zpívá občas nosem jak když má rýmu, ale celkový dojem je velice dobrý. Byl jsem rád, že odstrčili časem Pavla Haberu, protože jeho zpěv byl strašnej nesrovnatelné s tím když zpívá své věci. V roli králů Lešek Semelka či Pavel Vítek oba perfektní. Vítek je na tom lépe pohybově, ale není se čemu divit. Role Plancheta a Bonaciexe jsou tam hlavně, aby se pořád nejednalo o lásce či bojích nejmíň se mi líbí Ivan Vyskočil (Bonacieux), nejvíc Richard Genzer (Planchet) sice je z něj plnoštíhlý muž :-) , ale nezapře se, že dřív hrál v muzikálech. Role Mylady perfektně ztvárnila Monika Absolonová, ale i Linda Finková není špatná. U Konstance není co řešit všechna obsazení jsou dobrá nejlepší je asi Zuzana Norisová, moc si nejsem jist výběrem při přeobsazování Šárkou Vaňkovou, ale neslyšel ani neviděl jsem jí tak nebudu hodnotit. Pokud by jste narazili zrovna na vystoupení kde bude málo “známých“ zpěváků role Athose vám to vynahradí Josef Vojtek či Petr Kolář to jistí. U královen sem dost na rozpacích žádná mě nezaujala natolik, abych jí vyzdvihl či hanil. V roli Kardinála Richelieu všechny bez milosti převálcoval ve všech ohledech Bohouš Josef i když Tomáš Trapl byl v Kleopatře perfektní tady je až druhej . Rochefort (ten s páskou na oku) každej je super v něčem jiným Martin Skala – nejlepší projev člověk mu uvěří že je drsnej šéf gardistů, Martin Pošta – je na tom dobře pohybově při šermu a má originální gesta, Zbyněk Fric – nejlepší zpěv hlavně na konci muzikálu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama