Reklama

Reklama

Příběhy krásné Angeliky, které jsou u nás absolutní diváckou klasikou, ožily na muzikálové scéně! Celkem 375 minut obsahuje novinková dvojdisková verze muzikálu Angelika na DVD! Kompletní zvukový a obrazový záznam představení muzikálu s Monikou Absolonovou jako Angelikou a Josefem Vojtkem jako Peyracem dává vyniknout nádherným kostýmům, působivé scéně a dokonalému jevištnímu ztvárnění nesmrtelného příběhu "markýzy andělů". Všechny písně, všechny herecké výkony hvězd naší hudební scény a další taneční a pohybová čísla na scéně Divadla Broadway v jedinečném hereckém obsazení! Dále DVD přináší interaktivní část, kdy si divák může navolit různé herecké alternace, písně a výstupy v různém hereckém podání a kombinacích. Nechybí ani dokument o přípravách muzikálu, videoklip a další bonusy. Dramatická romantická story v muzikálové podobě, plná dějových zvratů a překvapivých momentů, spatřila světlo světa 6.3.2007 v Divadle Broadway. Díky svému jevištnímu uchopení se stala událostí sezony a příjemně překvapila nejen odbornou kritiku, ale širokou veřejnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasická produkce Divadla Broadway. Viděla jsem alternaci s Dashou a na DVD s Monikou Absolonovou a jediné, co je dobré, je samozřejmě původní Magneho hudba známá z filmové pentalogie. Ostatní jsou jen variace Michala Davida na jeho osvědčené rytmy, takže veškerý novátorský přístup žádný. Scéna je strašná, navíc recyklovaná ze všech předchozích muzikálů, jakými byla Kleopatra nebo Tři mušketýři. Absurdní výkon předvedl Ali Amiri a jediný, kdo má budoucnost, rozhodně není Šárka Vaňková, ale Kristina Bastienová - Kloubková. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

U tohohle fakt nemůžu být objektivní. Jednak protože mi přijde, že Absolonová není, bůh ví, jaká zpěvačka, takže to sotva zvládá, jednak protože je mi to pouštěno téměř každý víkend, což znamená, že i když jsem na PC, tak slyším "Angelika vyhrávááááááááááá a nezvdáváááááááááááááá". A pořád si stojím za tím, že česká hudební, nebo chcete-li muzikálová, scéna měla pouze jeden vynikající muzikál. Ty ostatní jsou pěkně na hovno, upřímně řečeno. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem záznam v hlavní roli s Monikou Absolonovou. Otřesné. Několik pečlivě vypreparovaných momentů z filmu (ke knize to má ještě dál), několik WTF výstupů Izera (později se ukázalo, že jeho glosování je to nejzábavnější na celé šou a ke konci jsem se už modlil, kdy se konečně zase objeví - a že poslední výstup stojí za to. "Co je na tom harému krásného? Schody z Tří mušketýrů, kostýmy z Kleopatry, umělé silikony... akorát ten písek je pravej.") a snad jen Desgrezova píseň Jsem vlastním pánem. Četl jsem, že autorka knih Anne Golon byla pozvána na premiéru, rád bych věděl, co si o tom doopravdy myslela;-) PS, zajímalo by mně, kde se vzala stopáž 375 minut, že by se počítala nekonečná smyčka menu? Verze, kterou jsem viděl já, měla nějakých 150 minut (bez titulků). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší muzikál, jaký jsem kdy viděla. Nádherné kostýmy, hudba i skvělí herci/zpěváci. Dvojice Monika Absolonová a Josef Vojtek byla dokonalá. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za původní hudbu z původních filmových zpracování, z Davidových témat mě zaujalo jen jedno, jinak se to snad hudbou ani nedá nazývat. Ta druhá hvězda je za jako vždy vtipného Izera, jehož hlášky před závěrem muzikálu (schody ze Tří mušketýrů, hadry z Kleopatry, ...) jsou skutečně trefné. Jinak je to všechno velký omyl a na to, jak mám muzikály celkem ráda, je tenhle naprostý brak. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

jeden z mála posledních muzikálů, u kterých jsem vydržela do konce (videň tv záznam). Ovšem nemůžu hodnotit hudbu, nepočítaje původní skladbu z filmové série, protože tady byla snad jen jediná skladba, která mě chytla za srdce a to "Snad měl bych jít", i přes to klišé, kdy Bohuš Matuš umírá a dokáže ještě dalších pět minut zpívat, a texty už vůbec ne, neboť ty trhaly uši ( i já dokážu napsat: Já se tě báááááála, láska vyhráááááááála..... ), no a ta ženská,, co to tam vypravovala, mě neskutečně iritovala. Přesto ale duo Absolonová (nehledě na to, že je v každé prdeli) a Vojtek jsou perfektní, takže ve výsledku 4* výhradně za ně. ()

-ROMERO- 

všechny recenze uživatele

Nejslabší částí tohoto muzikálu jsou některé (spojovací) písně, je lepší mluvit než se snažit vyzpívat pár slov, aby to znělo jako plnohodnotná skladba. Co ze začátku vypadá jako dobrej nápad, jisté přiblížení k filmu či knize se stane časem rušícím momentem. Po půlce představení bych jí tu klapku nejradši slepil dohromady. A rádoby vtipné mezihry, no viděl jsem rozhodně lepší. Za co si ovšem zaslouží velikou pochvalu jsou kostýmy tolik krásných šatů se jen tak v divadle nevidí. Monika Absolonová ztvárnila Angeliku opravdu dobře, kord když tato role nebude z nejlehčích protože se objeví v každém druhém záběru, jde poznat, že na sobě hodně zapracovala. Pochvalu si zaslouží i různé drobnější role jako je básník Špína apod. Shrnuto a podtrženo kvalitní český muzikál se spoustou zamilovaných skladeb, naštěstí se dává i důraz na čachry šlechty. Role Bachtiary-beje je takovou perličkou na závěr v jednom představení ho ztvárnil Ali Amiri v druhém Pavel Vítek s čehož jasně vyplívá, že jeden opravdu působí jako pravá ruka sultána a druhej umí lépe zpívat česky. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

No pre mňa podpriemerný muzikál. Ako prvá časť príbehom v poriadku, no v tej druhej sa snažili do 1 hodiny natlačiť dej 4 filmov, takže tak to aj dopadlo. Pri muzikáli by mala byť aspoň jedna zapamätateľná pieseň, no tu som spoznal len pôvodný hudobný motív z filmovej verzie. Teda zapamätal som si ešte spev kráľa, to jeho "... náštevouuu, náštevouuu, náštevouuu..." a ešte "... Nééééé....". 😁 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na tomto muzikálu jsem byl přímo v divadle, ale na dvd už jsem byl několikrát svědkem i dalších alternujících herců... Řekl bych průměrný muzikál teď mezi těmi, které za poslední roky vyšly... Pohoda, ale taky žádná extra sláva. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to víc zabrat. Herci, jejich projevy, písně, jsou dost slabé a celé mi to přijde, jako ušité horkou jehlou. V divadle by mě to asi nebavilo, ale jako dokreslení pozadí mimo filmových aktivit, je to takový průměr, dobrý ke spaní.. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Ač jsem přímo na tomto muzikálu byla, tak bohužel musím říct, že ani atmosféra živého vystoupení mě nestrhla. Absolonová je ukníkaná a zbytek mě bohužel také neuchvátil. Na muzikálu jsem nebyla tak dávno, ale musím říct, že už si nepamatuji jedinou písničku, což už samo o sobě o něčem vypovídá. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Zhruba na úrovni Draculy a Monte Christa. Strhávám jen desítku za mluvené slovo, které se mi zdálo místy dlouhé. Zejména v první půli.      **** A PŮL ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály, takže moje hodnotenie je asi trošku subjektívne. Aj napriek tomu si ale myslím, že sú aj lepšie predstavenia a Pepa Vujtek mi tam akosi nesedel. Skôr si ho predstavujem na rockovom nadupanom koncerte. Monika Absolonova ako Angelika bol asi iba vtip :) 40 % ()

TerReZas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho více. Herecké výkony nebyli zase tak dobré, ale pěvecké, byli výtečné. Ale doteď nemohu rozhodnou, která Angelika byla nejlepší.. Absolonová?? Dasha??Machálková?? Myslím, že všechny měli nějaké mínus a nějaké plus. ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

O muzikálu jako takovému se říká, že je to kýč. S tím souhlasím, ale Angelika je důkazem toho, že není kýč jako kýč. Angelika je kýč v tom horším slova smyslu. Katastrofální scéna bohužel zabíjí celé představení, Monika Absolonová je sice úžasná zpěvačka, ale občas má tendenci přehrávat a v Angelice přehrává až opravdu nepříjemně. Další věci jsou otázkou vkusu. Je pravda, že když jde člověk na Angeliku, tak musí počítat s tím, že pravděpodobně stráví tři hodiny plné sladkobolných melodií a bude svědkem zdlouhavého nic nevzkazujícího neobohacujícího přeslazeného příběhu. Kdyby to tak nebylo, tak by očekávání všech lidí zůstala nenaplněna. Takže tyhle věci tomuto příběhu vyčítat by asi bylo velmi zcestné. Řekněme tedy, že tyto vlastnosti jakéhokoli uměleckého díla se prostě nestrefují do mého vkusu (může mi být tedy zcela právem vyčítáno, proč na to v tomto případě lezu, nebo se na to dívám). Mám- li hodnotit samotný záznam, pak zase tak skeptický nebudu, naopak patří k nejlepším záznamům muzikálu, jaké byly pořízeny. DVD obsahuje skvělý bonusový materiál, kde si opravdu velmi přehledně vyberete téměř ze všech alternací rolí a tu si pustíte, alespoň v zásadních písních muzikálu. Natočené je to oproti např. Třem mušketýrům nebo Tajemství mnohem lépe. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký muzikál. I když se tam některé pseudo-vtipné scény a vsuvky absolutně nehodí, jednou za čas si ho rád pustím. ()

kyzi 

všechny recenze uživatele

Tento záznam z muzikálu mohl být i lepší, ale kdo viděl muzikál na živo musí uznat že byl jeden z těch hodně podařených. Samozřejmě Drákulovi se něco těžko vyrovná. ()

Reklama

Reklama