Reklama

Reklama

Hamlet

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

HAMLET - slavný český muzikál v americké adaptaci a v původní české verzi! Muzikál Hamlet českého hitmakera Janka Ledeckého se v Praze dočkal strhujícího úspěchu, za který vděčí v první řadě Ledeckého působivým, ale přitom chytrým melodiím, které příběh lásky a zrady v království dánském doprovázejí. Nemalou zásluhu nesou i písňové texty, nepostrádající humor a vtip hodný Shakespearova odkazu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

kajas 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí nové verze s Noidem, Bučkovou a dalšími (mimochodem, dost hrůza) jsem se začala zajímat o původní muzikál. Je o několik tříd lepší, kromě Ledeckého mě potěšila Laurinová a Bohouš Josef, písničky jsou pěkné a zapamatovatelné. Možná bych mohla vytknout podivný věkový rozdíl mezi Hamletem a jeho strýcem, ale pokud máte možnost, vykašlete se na současné provedení a sáhněte raději po tomto, neprohloupíte. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tato verze, tedy originální, bohužel tolik nepůsobí kompaktně. Ale měla tolik krásných rockových balad a melodií a hlavně vtipu Shakespearovského rázu a nádherných textů, že nedalo autorům pokoj a předělali toto dílo daleko krásnější a srozumitelnější show. Ale kdo chce vidět originál, doporučuju. Škoda je, že nová verze nebyla natočena, ale třeba se jí dočkáme. Aspoň dokud nám krev proudí a barvu má jak víno z Francie. ;) ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Český muzikál je krutý byznys, který s uměním nemá vůbec nic společného. Tohle je pop-kulturní výcuc z Hamleta, asi jako když si v rámci angličtiny přečtete Hamleta se zjednodušeným slovníkem, anebo ještě lépe, jako když si přečtete zápletku Hamleta na Wikipedii. Plytvání časem, nepamatuji si jedinou píseň, jen spoře oděnou Laurinovou. ()

-ROMERO- 

všechny recenze uživatele

Kvality Draculy se mu sice překonat nepodařilo. Ale Ledecký dokázal, že se dá udělat působivý a divácky úspěšný muzikál i v menším divadle. Pokud se šikovně vymyslí otáčivá část na jevišti, která jednou může být pokojem pak zas výstupem z hradu přes padací most. Okázalost dámských šatů vyměnil za spodničky. Vymyslel skladby které sice občas víc než posunutí příběhu znázorňují pocity osob. Což ovšem dobře zapadá do dílka které je inspirováno samotným Williamem Shakespeare. To že nakonec všichni budou čuchat pod zemí k žížalám je jasný.Originální skladbu jako ve filmovém zpracování Hamlet 2 "Rock me, sexy Jesus" zde opravdu nečekejte. Ale na co si klidně můžete vsadit pokud máte aspoň trochu rádi muzikály budete se bavit od začátku do konce. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tento týden jsem dostal kritiku, že přestávám být originální v recenzích. Řekl jsem si, že to napravím, ale k tomuhle nemůžu nic říct, protože to byl snad jedinej muzikál, kterej se mi líbil, a to protože to nebyl klasickej českej shit, ale vznikl pod záštitou rock opera, což znamená, že se dočkáme verze netradiční. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama