Reklama

Reklama

Recenze (7)

stub 

všechny recenze uživatele

Pohádkově fantaskní záležitost natočená podle zvláštního příběhu, jenž se údajně odehrál v 8. stol. Jak už je u Ichikawy zvykem, jedná se o velmi kvalitní, profesionální, přesto však "srdcařskou" filmařinu s výraznou pointou. Ozdobou filmu je téměř sedmdesátiletý Toshiro Mifune. Páta hvězda je zkrátka za to, že zpracovat takovéto téma, aniž by působilo směšně, je skutečný kumšt... ()

Pethack 

všechny recenze uživatele

Pohádka? Spíš fantasy, částečně scifi, ale hlavní je, že to nevypadá příliš infantilně ani přehnaně dobrodružně, spíš tak trochu jako ... hm ... staré dobré samurajské filmy. A kdo tam u všech rohatých dělal hudbu? ()

Katka232 

všechny recenze uživatele

I po letech mě tento příběh znovu okouzlil. Až na to, že jsem to tenkrát viděla na TVP1, kde do dnes mají k zahraničním filmům pouze jednohlasý dabing a pod tím jim zní originální znění. Tuhle klasiku mám ráda. ()

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejsem z Měsíce, protože jsem nedokázal pochopit tuto dvouhodinovou nudu. Pokud se někdo taktéž nechá nalákat zajímavým námětem a žánrem sci-fi, tak ať se na to radši zrovna vysere a ušetří si dvě hodiny života. Ve zkratce tu vyspoileruju kompletní film (tedy celé nekonečné dvě hodiny). Manželům umře malá dcerka. Z oblohy po příletu UFO asi na zem spadne ve zlaté schránce mimino a na místě z něho vyroste totožná náhrada dcerky, akorát má modré oči a chová se jak nechápavý emzák. Asi za pár dní z dcerky vyroste dospělá ženská na vdávání. Hledají se nápadníci. Zadají se jim náročné úkoly, aby to měli těžší. Jednoho nápadníka málem sežere i s lodí mořský brontosaurus udělaný z ponožky (prý drak). Žádný sňatek se nekoná, jelikož přiletí UFO a odveze si princeznu na Měsíc. Asi tak nějak. Nevím to při tom dřímání zcela přesně, ale tempo bylo vražedně ukolébavé, podání řemeslně nezvládnuté a debilní, dialogy trapné a děj žádný. Takže jasných 80%. Vraťte se na Měsíc, ufoni. ()

Reklama

Reklama